Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Gyopáros Alpár nyert, de nem győzött a választáson

A Csorna és környéki időközi választáson a részvételi arány 21,75 százalékon állt meg. Gyopáros Alpár nagy fölénnyel első lett, de egyelőre nem került be a Parlamentbe.


20 óra 43 perc - Végleges részvételi arány: 21,75 százalék

"Az összesítést követően a szavazásra jogosultak 21,75 százaléka vett részt az időközi választáson" - közölte a kisalfold.hu-nak Dr. Döbrössy Adrienn, Csorna jegyzője.

Mindez azt jelenti, hogy a választás gyakorlatilag érvénytelen, igaz, ezt hivatalosan hétfő 1 órakor hirdeti majd ki a Választási Bizottság. (Magyarán jogilag még nem érvénytelen.)

"Az öt jelölt közül Balogh Csaba 784 (MSZP), Demjén Mihályné 400 (Civil Mozgalom), Gyopáros Alpár 7104 (Fidesz-KDNP), Molnár Tivadar 208 (MIÉP) és Takács Krisztián 1256 (Jobbik Magyarországért Mozgalom)" - tudtuk meg az eredményeket Dr. Döbrössy Adrienntől.

Vagyis a szavazatok 73 százalékát Gyopáros Alpár, a Fidesz/KDNP jelöltje kapta. A Jobbik színeiben induló Takács Krisztiánra 13 százalék voksolt, az MSZP jelöltje, Balogh Csaba a szavazatok 8 százalékát, míg a Civil Mozgalom jelöltje, Demjén Mihályné 4 százalékot kapott. Legkevesebben – 2 százalék - a MIÉP színeiben induló Molnár Tivadarra szavaztak.

Amennyiben hétfőn hivatalosan is érvénytelen lesz a választás, akkor a második forduló november 22-re írják majd ki. Itt a részvételi aránynak már nem kell 50 százalékosnak lenni: elég lesz a sikeres választáshoz 25+1 százalék is.

A november 22-i második választási fordulóban mind az öt jelölt indulhat.
 
17 óra 46 perc - Este fél hatkor húsz százalék körül

A délutáni órákban viszonylag élénk szavazási kedvet mutattak az arra jogosult választópolgárok - legalábbis ezt mutatják a számok. "Fél hatig 8917-en tették tiszteletüket a szavazófülkékben. Mindez 19,75 százalékos részvételnek felel meg" - tudtuk meg Dr. Kocsis Ottótól.

Az 5. sz. választókerület 76 szavazókörében még este 7-ig lehet voksolni; ezt követően kezdődik meg a szavazatok összeszámlálása.

A csornai választási bizottsághoz eddig kampánycsendsértési panasz nem érkezett.

13 óra 39 perc - Még tíz százalék sincs meg

Eddig közel 4500-an szavaztak. A 13 órás napközbeni jelentés adatai szerint a reggel 6 órás nyitás óta 4486 választópolgár adta le voksát a megyei 5. számú egyéni országgyűlési választókerületben. Ez 9,94 százalékos részvételnek felel meg.


Felvételünkön Babot Ottó markotabödögei szavazó. Fotó: Cs. Kovács Attila.
Felvételünkön Babot Ottó markotabödögei szavazó. Fotó: Cs. Kovács Attila.


Rábcakapi: a szavazatszámláló bizottság az urnával. Fotó: Cs. Kovács Attila.
Rábcakapi: a szavazatszámláló bizottság az urnával. Fotó: Cs. Kovács Attila.


11 óra 35 perc - Egy órával dél előtt 7 százalékon áll a választás

"A 11 órás napközbeni jelentés szerint a választpolgárok 7,05 százalék élt jogával és adta le szavazatát Győr-Moson-Sopron megye 5. számú választókerületének valamely szavazókörében" - tudta meg portálunk Ponty Zitától, a Győr-Moson-Sopron Megyei önkormányzat sajtóreferensétől.


Horváth László és neje Csornán szavazott. Kép: Cs. Kovács Attila.
Horváth László és neje Csornán szavazott. Kép: Cs. Kovács Attila.


Kovács Illésné és Csonkáné Kovács Andrea kónyi voksolók. Kép: Cs. Kovács Attila.
Kovács Illésné és Csonkáné Kovács Andrea kónyi voksolók. Kép: Cs. Kovács Attila.


9 óra 39 perc - Valamivel több mint ezer szavazó

9 órás adatok szerint 1186 választópolgár járult az urnákhoz Csornán és környékén. Ez 2,639 százalékos részvételi arányt jelent.

8 óra 12 perc - Eddig 133 választópolgár voksolt

7 órás adatok szerint a választásra jogosult 45 143 szavazó közül eddig 133 választópolgár élt szavazati jogával. Ez 0,29 százalékos részvételi arányt jelent.

A kisalfold.hu Dr. Kocsis Ottótól, a szervezési és hatósági osztály vezetőjétől megtudta: "szerencsére mostanáig semmi rendkívüli nem történt a szavazókörökben, s kampánycsendsértési panasz sem érkezett hozzánk".

Korábban

A Győr-Moson-Sopron megyei 5. számú egyéni országgyűlési választókerületben, Csornán és környékén azért kell időközi választást tartani, mert a térség parlamenti képviselője, a fideszes Áder János mandátumot szerzett a júniusi európai parlamenti választáson.

A két megbízatás a törvények értelmében összeférhetetlen, ezért Áder János július 13-án lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról. A választáson öt jelölt indul: Balogh Csaba (MSZP), Demjén Mihályné (Civil Mozgalom), Gyopáros Alpár (Fidesz-KDNP), Molnár Tivadar (MIÉP) és Takács Krisztián (Jobbik Magyarországért Mozgalom).

A választás akkor lesz érvényes, ha azon a szavazásra jogosultak 50 százaléka plusz 1 fő részt vesz. Eredményes akkor lesz, ha a jelöltek egyike megszerzi a szavazatoknak több mint a felét.

Ha vasárnap nem sikerül képviselőt választani, a második fordulót két hét múlva, november 22-én tartják.

Olvasóink írták

123 hozzászólás
 • 123. barcog 2009. november 17. 15:49
  „Kedves Jarod!
  Ahhoz, hogy nem veszel részt a szavazáson jogod van. Viszont, hogy otthon maradsz AZ IS EGY SZAVAZAT! A demokrácia klasszikus értelemben a TÖBBSÉG AKARATA. Most 25 vagy kevesebb % eldönti a TÖBBSÉG HELYETT kit választ meg képviselőnek. Akkor miért is szidjuk a demokráciát 20 éve egyre többen, vagy nekünk magyaroknak nem való, mert nem tudunk vele mit kezdeni?
  TEHÁT ELSŐSORBAN EL KELLENE MENNI SZAVAZNI, EZ A MINIMUM EGY ÖNTUDATOS MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR RÉSZÉRŐL, LEGALÁBB 4 ÉVENTE SZÁNNI RÁ FÉL ÓRÁT! PERSZE HA NEM ÉRDEKLI A MÁSIK EMBER, A TELEPÜLÉSE, AZ ORSZÁGA SORSA, AKKOR MIT KERES MÉG EBBEN AZ ORSZÁGBAN? VAGY AZ IS ELÉG HA NÉGY ÉVIG MEGINT KÁROMKODUNK, HOGY BECSAPTAK BENNÜNKET?
  Ezért nem duzzogni kell, cselekedni és oda tenni az X-et. Én még mindig a Civil Mozgalmat javaslom!
  Üdv:
  barcog”
 • 122. czindi 2009. november 12. 10:09
  „Ez is egy vélemény a politikáról, politikusainkról...”
 • 121. rick 2009. november 11. 22:55
  „120.

  Semmi gond. Ezzel a döntéseddel jelenleg azt segítetted, hogy ne legyen megválasztva senki. Egy másik helyzetben meg az jelenti a döntésed, hogy a te szavad nem kell, hogy számítson. Tényleg ilyen egyszerű a dolog. Szidni tényleg nem kell ezért téged. Ha cserébe te sem szidod azokat, akik választanak és akiket megválasztanak, akkor ez egy korrekt viszony.”
 • 120. Jarod 2009. november 11. 14:33
  „a nem szavazókat szidóknak: nem voltam szavazni... és tudjátok miért, mert egyikre sem adtam volna le nyugodt szívvel a szavazatomat. Ilyen egyszerű a dolog.”
 • 119. janika 2009. november 11. 10:57
  „Mi az, hogy az MSZP sehol? Hát a börtönök, hogy telnek akkor meg?”
 • 118. Reális 2009. november 11. 10:34
  „Tévedsz 117!Jövőre fidesz kormányon,jobbik ellenzékben,mszpé sehol!”
 • 117. Jerry 2009. november 11. 09:37
  „Papó a fidesz úgy érti kormányra kerülése után a parlament csökkentését, hogy 1/3 csökkenti az ellenzék létszámát.Bár szerintük még az is sok,hisz orbán országlása idején azt mondta, hogy kormányozni parlament nélkül is lehet, ezért volt három hetente parlamenti ülés csak.Aztán rájött, hogy a parlament ellenzék nélkül is képes működni.Ezért most azt tervezi, hogy kb 200 fős lesz a parlament, de az mint a fidesz képviselője legyen. Az ellenzék felesleges, csak zavarja a kormányzást, ahogy közt. elnök is,ezért a következő kormányzati ciklusban a parlament jelöli (!) ki az elnököt. Na kérem ilyen országlás vár ránk,ha a fidesz nyer.Tessék figyelgetni az orbán-kövér nyilatkozatokat.Hol is van akkor a demokrácia? Megint jön a nagy Fidesz jelszó:Magyarország /vagyona/amit zsebedbe rejtesz.”
 • 116. Papó 2009. november 10. 20:10
  „Szerintem nem a Fidesz fogja megbánni ezt a győzelmet, hanem mi! Mi, akik nem szavaztunk rájuk, mert kutyából nem lesz szalonna, és azok, akik most a Fideszre szavazott, mert mégis azt hiszik a kutyából lesz a szalonna! Jövőre kezdődik a nagy átverés, csak nem Sebestyén Balász tartja, hanem Orbán Viktor! Hirtelen két ígéret! Rövid kampányt akarunk! Erre már nyomják a postaládákba a fűzeteket, ami már elavult, nem időszerű! Mit is jelent valójában a rövid kampány időszak. Pénzben ugyan annyit! Valójában a cél a következő: Ugyan annyi plakát szóróanyag. Ugyan annyi reklám a TV-ben csak 30 napba besűrítve: Tehát egy napra nem három agymosás jut egy emberre, hanem hat! A kis pártok nem tudják ennyi idő alatt begyűjteni a kopogtató cédulákat. Nézzük csak a kevesebb parlamenti létszám ígéretet. Éppen a héten nem volt hajlandó tárgyalni róla! A Fidesz másképpen akarja csökkenteni a parlament létszámát, majd ha hatalomra kerül. Vagy igen, vagy nem! Nyilván a listás képviselők számát nem akarja csökkenteni! Az adócsökkentésből mennyi új munkahely lesz? Semennyi. Piac kell, és a mezőgazdaság ujjászervezése, élelmiszer feldolgozó ipar újrateremtése! De sok ember nem tudja, csak keleti irányba tudunk kereskedni, eladni! A magyar ételeket egy-két kivétellel, nem szeretik a nyugati irányba, mert fűszeres és Zsiros. A Franciák, Hollandok stb. rohantak az orosz piacra, de már ott van más uniós ország is, mi nem. Az pedig nem titok, ha Orbánon múlik, mi csak távoli megfigyelők leszünk, hogyan üzletelnek a többi országok! Hát erre szavaz most az ország!”
 • 115. antikomcsi 2009. november 10. 19:03
  „SAmukám!
  Ha neked a ..... hiteles, elfogulatlan hírforrás, akkor nagyon sajnállak.
  Ők jobban támadják a Fideszt (<moderálva....>), mint az MSZP-t.”
 • 114. SAmu 2009. november 10. 16:51
  „Gyopáros MSzP-s , nem csornai kötődéséről olvasható <moderálva> Várom a cáfolatát, ha ez esetleg nem igaz. Én egy nagyképű fickónak ismertem meg (ez a véleményem róla!), szerintem a Fidesz egyszer majd megbánja ezt a győzelmet ....”
 • 113. janika 2009. november 10. 16:08
  „Mit, ha már írtam volna, hogy felesleges pénzkidobás! Egy emberre több, vagy kevesebb van a parlamentben!
  Egy fecske még sosem csinált nyarat! Így is sokkal többen lebzselnek ott közpénzen mint kellene! No és ezt is ki lehet moderálni mert ennek van értelme és nem a többi felesleges évődésnek.”
 • 112. Túrabakancs 2009. november 10. 08:59
  „Tisztelt fórumozók!
  Minden nap meg kell nézni az Echo TV-n 6-órakor a Vámos György műsorát, ott megtudhatjátok hogy
  kik miatt tart itt ez az ország a 60-as évektől kezve. Mielőtt hitetlenkednétek elmondom, hogy ez
  az ember nem titkoltan az egyik magyarországi kisebbség tagjaihoz tartozónak vallja magát, tehát
  elfogultsággal nem igazán lehet vádolni. Tudom hogy mindenért nem lehet őket okolni, ...de sajnos mégis!
  Mivel ő belelátott a dolgaikba, megdöbbentő információkat lehet megtudni a "terveikről", amit remél-
  hetőleg a jövő évi választások miatt kordában lehet majd tartani, bár már elég késői a helyzet. Na de
  soha nem késő...”
 • 111. Phobos 2009. november 10. 08:44
  „" A Csorna központú országgyűlési választókerületben az időközi megmérettetésen Fidesz-színekben indított Gyopáros Alpár nem a megyéből való (csak néhány éve települt oda), ráadásul egy ősi szombathelyi kommunista családból való. A Fidesz pökhendisége határtalan: azt hiszik, bárkit elindíthatnak.
  A fideszes Gyopáros Alpár közeli rokona Gyopáros József, az IWIW-en is ismerősöknek jelölték egymást. Utóbbi 2002-ben az MSZP-SZDSZ listás jelöltje volt szombathelyi közgyűlésbe. "

  Hmm...”
 • 110. civac 2009. november 10. 07:27
  „nocsak, nocsak: hová lett pártunk és kormányunk dicsősége???
  :D”
 • 109. banya21 2009. november 10. 07:26
  „Kedves uribe!
  Ha benned lenne feleannyi kurázsi ,vagy önálló gondolat, mint a négy gyermekes Seres Máriában, akkor Te indítottad volna el a mozgalmat. Ajánlom figyelmedbe a következőket:
  ,,MINDEN NEMZETNEK OLYAN KORMÁNYA VAN, AMINŐT MEGÉRDEMEL.
  HA VALAMI OKNÁL FOGVA OSTOBA, VAGY KOMISZ EMBEREK ÜLNEK EGY BÖLCS, ÉS BECSÜLETES NÉP NYAKÁRA, AKKOR A NÉP AZOKAT A SILÁNY FICKÓKAT MINÉL HAMARABB A POKOL FENEKÉRE KÜLDI.
  DE, HA EGY HITVÁNY KORMÁNY HUZAMOSAN MEGMARAD A HELYÉN, AKKOR BIZONYOS, HOGY A NEMZETBEN VAN A HIBA.
  AKKOR AZ ALJAS, VAGY MŰVELETLEN."

  ,,A MAGYAR SZÓ MÉG NEM MAGYAR ÉRZÉS, AZ EMBER, MERT MAGYAR, MÉG NEM ERÉNYES EMBER, ÉS A HAZAFISÁG KÖNTÖSÉBEN JÁRÓ MÉG KORÁNTSEM HAZAFI. S HÁNY ILY KÜLMÁZOS DOLGOZIK A HAZA MEGGYILKOLÁSÁN..."
  ,,SOKAN AZT GONDOLJÁK, MAGYARORSZÁG - VOLT - ÉN AZT SZERETNÉM HINNI: LESZ!"
  gróf Széchenyi István (1791-1860)”
 • 108. banya21 2009. november 10. 07:21
  „,,MINDEN NEMZETNEK OLYAN KORMÁNYA VAN, AMINŐT MEGÉRDEMEL.
  HA VALAMI OKNÁL FOGVA OSTOBA, VAGY KOMISZ EMBEREK ÜLNEK EGY BÖLCS, ÉS BECSÜLETES NÉP NYAKÁRA, AKKOR A NÉP AZOKAT A SILÁNY FICKÓKAT MINÉL HAMARABB A POKOL FENEKÉRE KÜLDI.
  DE, HA EGY HITVÁNY KORMÁNY HUZAMOSAN MEGMARAD A HELYÉN, AKKOR BIZONYOS, HOGY A NEMZETBEN VAN A HIBA.
  AKKOR AZ ALJAS, VAGY MŰVELETLEN."

  ,,A MAGYAR SZÓ MÉG NEM MAGYAR ÉRZÉS, AZ EMBER, MERT MAGYAR, MÉG NEM ERÉNYES EMBER, ÉS A HAZAFISÁG KÖNTÖSÉBEN JÁRÓ MÉG KORÁNTSEM HAZAFI. S HÁNY ILY KÜLMÁZOS DOLGOZIK A HAZA MEGGYILKOLÁSÁN..."
  ,,SOKAN AZT GONDOLJÁK, MAGYARORSZÁG - VOLT - ÉN AZT SZERETNÉM HINNI: LESZ!"
  gróf Széchenyi István (1791-1860)”
 • 107. banya21 2009. november 10. 07:20
  „Ezt is nézzétek meg:
  http://docs.google.com/present/edit?id=0AZdr3EuRCzNzZGQ0bjZ4emdfMTIzanEzemc5ZnY&hl=hu

  De, ha ógy alakul, hogy mindkettő jól jár, akkor, ha nem is nyilvánosan, de meg tudnak egyezni. például:
  - képviselői jövedelmek,
  - költségtérítések,
  - rádiófrekvencia elosztás
  stb., olvassa mindenki gróf Széchenyi István gondolatait.”
 • 106. FREDDY/S 2009. november 10. 06:51
  „A média fogalomzavara eredményezi a választásokon résztvevők negatív számát, mivel "nagy fölénnyel első lett" csak sajnos nem a jelölt, hanem a 78,25 % nemszavazó. Ha 15,6 % szavaz a második fordulóban a jelenleg elsőre, és a 78,25 %-ból a fele egy másik jelöltre, máris más képet mutat a választás. Jó lenne lépésről lépésre megváltoztatni az állampolgárok hozzáállását a választáshoz, igaz akkor a képviselőknek is figyelembe kellene venni a Nép-akaratot, melyet nemrég figyelmen kívül hagytak, nemde...”
 • 105. jánosi 2009. november 09. 22:00
  „104.
  rick amit leírtál igaz, de ehhez jön még a mégis befizetett pénz korrupciós ellopása, mutyizások
  pártok támogatása, soroljam még ?”
 • 104. rick 2009. november 09. 20:24
  „102.

  A pártok tagsága, jelöltjeik ugyanazon magyar (legalábbis állampolgárságú) emberek közül kerülnek ki, akik egyébként megválasztják közülük a képviselőket. Szeretnénk hinni, hogy nincs semmi közünk ahhoz, amit csinálnak. Vajon a mi "oldjukmegvalahogybiztosúr", "haáfanélkülkellenemennyilenne?", "kézalattvettemolcsón", "nemkellszámlahaúgymindkettőnknekjobb", "asógoromboltjábólvegyükmegbírjaacég", "leszmégabbólazakciósgázolajból?", "mamegszerdánneragasszmatricát", "tevagyakönyvelőteddelvalahova", "cégrevettemkellaköltség", "kifizetekpáróráthajavítagyerek", "nemérdekelvanerajtazárjegy" ügyeink picit se hajaznak?”
123 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autófeltörőket kaptak el a zsaruk Csornán

Autófeltörőket fogtak el a csornai rendőrök: a tolvajok vesztét egy szemtanú okozta. Tovább olvasom