Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Gyökeres változtatások nélkül

Nem kis politikai viharok után új igazgató irányítja augusztus elsejétől a kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnáziumot. Bernád Csaba öt évre kapott bizalmat a város képviselő-testületétől.
(illusztráció)
Augusztustól Bernád Csaba lesz a kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium igazgatója. Az új intézményvezető tizenöt évvel ezelőtt Erdélyből települt át az anyaországba, vegyészmérnök, kémia szakos tanár. Hét éve a csermajori tejipari szakközépiskolában tanít, de óraadóként a kapuvári gimnáziumban is dolgozott. Elmondása szerint nem tervez gyökeres változtatást a gimná zium életében, de vannak olyan elképzelései, melyeket mindenképpen szeretne megvalósítani. Egyebek mellett ezekről is beszélgettünk az új igazgatóval.

– Tudomásul kell vennünk, hogy az oktatás ma már szolgáltatás, a tanulók és szüleik vannak előtérben, az ő igényeiket kell kielégíteni – kezdte Bernád Csaba. – Tisztában vagyok azzal, hogy egy-egy településen az iskoláról alkotott vélemény döntően befolyásolja a városról alkotott képet, ezért arra kell törekednünk, hogy ez a vélemény kedvező legyen. A kapuvári gimnázium jól működik.

Kezdetben az lesz a feladatom, hogy minél jobban megismerjem a részleteket is, vagyis a pénzügyi, gazdasági és személyi feltételeket.
Fontosnak tartom a nyolcosztályos gimnáziumi képzés folytatását, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetünk a négyosztályos képzésre és a levelező tagozatra is. A jövő tervei közé tartozik és egyelőre csak ötlet szintjén él bennem különböző szakmai kurzusok beindítása. Felmérjük az igényeket, lehetőségeket, kikérjük a kollégák véleményét és majd ezek ismeretében döntök ebben a kérdésben. A gimnáziumot érintő határozataimról bővebben tudok majd beszélni másfél-két hónap múlva, amikor már minden apró részletet megismerek.

– Kapuváron többen azon a véleményen vannak, hogy az igazgatóválasztás során politikai döntés született.
– Ebben nem kívánok állást foglalni. Egy nyilvános pályázatra két jelentkező volt, a képviselők döntöttek, s az eredmény ismert.
– A korábbi igazgató, dr. Horváth Ferenc továbbra is a gimnáziumban marad, hisz tanítani fog. Nem tart a kettejük közötti konfliktustól?
– Úgy gondolom, hogy az igazgató úrral korrekt viszonyban vagyok. Kisebb nézeteltéréseink ugyan voltak korábban, de két intelligens ember között bármilyen problémát meg lehet oldani egy őszinte beszélgetéssel, mint ahogy azt eddig is tettük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgári egyesület: Akadályba ütköztek

Csornán a jobboldali érzelmű emberek ötszáz forintja nem ér annyit, mint a baloldaliaké –… Tovább olvasom