Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Gyarapodás hitelek nélkül

Hitel felvétele nélkül, pályázati és saját forrásokból fejleszt a kisfaludi önkormányzat.
Megújult hivatal, felújított utcák és tájház kialakítása szerepelnek a polgármester eredménylistáján.

Felújított községházával, és több, pályázati forrásból megújított utcával zárta az elmúlt időszakot Kisfalud. A polgármester szerint folytatják az út- és járdaépítést, emellett hangsúlyozta, a fejlesztések mellett a településnek jelenleg sincs hitele.

 A könyvtárban napjainkban már internetes hozzáféréssel is rendelkezünk, valamint több mint egymillió forintból könyvfejlesztésekre is telt.
Balogh István polgármester.
A szinte teljesen átalakított és felújított községházán beszélgettünk Balogh Istvánnal, Kisfalud polgármesterével. – Nemrégiben pályázati és saját forrásokból alakítottuk át a községházát, más helyre kerültek az irodák és ide költözött a település könyvtára is – tájékoztatott Balogh István. Az épületet 4,5 millió forintból alakították át és a felújításon kívül technikai fejlesztéseket is végrehajtottak az épületen belül. – Ide költöztettük a könyvtárat is, melynek forgalmán már napjainkban is meglátszik a fejlesztés – mondta el Balogh István. – A könyvtárban napjainkban már internetes hozzáféréssel is rendelkezünk, valamint több mint egymillió forintból könyvfejlesztésekre is telt.

– Tavaly sikeres évet zártunk abból a szempontból, hogy a helyi, valamivel több mint hetvenmilliós költségvetésből több mint tizenhatmillió forintot szánhattunk a település fejlesztésére – mondta a polgármester. A művelődési ház belsejét újították meg, emellett az Ady Endre utca kapott szinte teljesen új külsőt, a munkából egy helyi vállalkozó is kivette a részét. A községháza ötvenszázalékos önrészű pályázatot nyert erre a célra és a Mihályival közös körjegyzőség technikai feltételeinek javításából is kivették részüket, továbbá közösen vásároltak egy autóbuszt is. – Hangsúlyozom, mindezeket úgy zártuk le, hogy a település a mai napig nem vett fel hitelt – jelentette ki Balogh István.

Balogh István – Az Ady utca szépítésében egy helyi vállalkozó is részt vett.
Balogh István – Az Ady utca szépítésében egy helyi vállalkozó is részt vett.


Idei terveikről szólva elmondta, folytatják az útfelújításokat és a járdaépítést, utóbbiból a Kossuth utcában mintegy 200 métert, egy másik utcában pedig 300 méternyit szándékoznak megépíteni. A mintegy hathektárnyi zöldterületük gondozására újabb fűnyíró traktort állított be a községháza.

Évek óta húzódó szélerőmű-beruházásukról szólva a polgármester megjegyezte, jelenleg a beruházó cég pályázatának befogadása zajlik. Még egy idei tervről tájékoztatott: tájházat alakítanának ki a Bocskai közben, a ház állapotának felmérése már tart.


Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Kisfaludi 2010. június 29. 12:17
  „krinya,falulakó
  ti még mindig szűk látókőrrel rendelkeztek,még mindig nem látjátok a fától az erdőt!
  Szedjétek már össze magatokat és probáljatok meg tiszta fejjel gondolkodni ill hozzászólni.”
 • 23. falulakó 2010. június 28. 22:28
  „Hopssz, ez kétszer ment el. Pedig azt hittem egyszer sem. Na mindegy. Bocsi. Nem direkt volt.”
 • 22. falulakó 2010. június 28. 21:40
  „Kisfaludi!
  Köszönöm szépen, hogy primitívnek titulált. Ez azért nem kevés dolgot elárul Önről. Hozzáteszem 19 évig tanultam. (ja és mielőtt hozzátenni, nem egy iskolában, nem csak az érettségiig) Olvasni, szöveget értelmezni, valamint számolni is nagyon jól megtanultam. Valószínű, hogy jobban mint Ön. Már csak a színvonalról gondolom.
  (Sem én, sem Krinya nem pocskondiázta egyik hozzászólót sem. )

  Remélem mindenki boldogan él ebben a faluban. Mert én boldogan élek.

  További szép estét!”
 • 21. krinya 2010. június 28. 13:38
  „Kisfaludi! Én megtanultam írni,te meg tanulj meg olvasni!Először is hogy jössz te ahhoz,hogy gúnyt űzz a felhasználó nevemből?!Amíg én tisztelettel szólok hozzá a véleményüket leíró emberekhez ugyanezt elvárom én is.Én tényekről írtam! A focipályáról meg szedje össze a szemetet az,akinek ez a feladata.A motorosokat meg ki lehet tiltani a pályáról másképpen is.Vagy te úgy gondolkodsz,hogy:MEGDÖGLÖTT A DISZNÓM,DÖGÖLJÖN MEG A SZOMSZÉDÉ IS!? Különben kinyitották a pályát,amit ezúton szeretnék megköszönni az általános iskolás fiúk nevében akik sem sörösüvegeket sem óvszereket nem dobálnak szét sem a pályán sem máshol!Akire én szavazok Ő is egy tiszteletre méltó ember,ha egyáltalán újra indul.Szép napot mndenkinek!”
 • 20. Kisfaludi 2010. június 27. 16:19
  „Kedves Krinya,mond már el te kit javasolnál polgármesternek.Lehet neked van igazad,na de amig nem mondod el,addig nem tudok véleményt alkotni róla.Ha lehet ne olyat emlits,akinek annyi a munkája,hogy belerokkan,mert annak nem lenne ideje a falura és olyat sem,aki hitelfelvétellel kezdené mükődését,mert csak akkor kellene attól félni,nem lesz sokáig ovoda...
  Focipálya:Miről beszélsz?Bezárták,mert a pályán motoroztak,sörösüveg szilánkjaival volt tele és kotonokat sem neked kellett összeszedned.
  Én támogatom a focipálya kinyitását.Krinya és falulakó pedig elvállalja kotonok és sörösüvegek illetve darabjai összeszedését.a motorosok kérdésére pedig még visszatérünk.

  Falulakó kommentelőnek:
  Én nem azt hallottam,hogy a polgármester akarna tájházat,hanem azt,hogy a képviselők szavazták meg és nem a polgármester úr inditványozta...Probálj meg kicsit pontosabb képet alkotni,ne mutasd ki primitiv éned.Az én információim sem pár perc alatt születtek.”
 • 19. Kisfaludi 2010. június 27. 15:48
  „Kedves "falulakó" és kedves krinya(kinya...vagy mi a kínja)!Én a helyetekben nem lennék olyan büszke magamra. Polgármester úr legalább oda mert állni,de ti elbujtok,igy könnyű.Az ilyen emberekkel,csak hasonlóképpen lehet felvenni a versenyt.
  Örülj "falulakó",elkészült az Ady utca.Simán elfér két autó,hacsak nem mikrobusz mindkettő,amik száguldoznak az Ady utcában...
  Olvasd el újra a fentebbi cíkket,nem olyan nehéz,probáld meg,lehet csak lassan megy,lehet nehezedre esik,de probáld meg,megéri.Igen,vannak benne számok is,tudom ez neheziti ezt a feladatot,közben állj meg,tanulámányozd,gondolkodj,ha van mivel és haladj...
  Olvashatod,idén is lesz járdaépítés (a Kossuth utcában) és még valahol a faluban 300 méter.Talán a te utcádban.Majd kérdezd meg a polgármestert.
  Vannak parkok a faluban,nyisd ki szemed és láss.Ha igy sem megy,probáld meg vizzel kitisztitani.Igen,vannak parkok,legjobb tudomásom szerint egyik sem az önkormányzat tulajdonában.
  Kisfalud 1990-ig Mihályihoz tartozott,igy érthető okokból nem Kisfaludon történtek önkormányzati beruházások.Kisfaludnak nincs illetve kevés saját tulajdona van,mind ingatlanból illetve belterületekből.Egy megoldás lehetséges park létesítésére,ha az önkormányzat vesz vagy kisajátít területeket.Segitek kedves "falulakó és kinja",ehhez pénz kell,nem is kevés.Eddig nem volt hitele Kisfaludnak,szerintem ezután se legyen.Én amig élek a tiszteletreméltó egymás után ötször demokratikus keretek közt megválasztott polgármesterünkre fogok szavazni.Nem csak én,hanem sokan mások.De nem mindenki.Ez már nem a kommunista rendszer.Vannak más jelöltek is,természetes,hogy ezek családja rokonsága mellettük áll.
  Nem tudom "falulakó és kinja" ti hol végeztetek közvéleménykutatást,de én nem hallok olyan híreket mint ti.Megkérdeztem pár tucat falulakót,mi azon röhögünk,hogy kik akarnak elindulni polgármesternek.Na nem mindegyiken,mert hallani további tiszteletreméltó jelöltekről is.”
 • 18. krinya 2010. június 25. 13:05
  „Tisztelt hazai! Először is szerintem nem ittuk meg a pertut! A DÖNTŐ szót meg nem használtam a hozzászólásomban.Én nem az elmúlt évekről írtam,hanem a jelenről! És képzelje el ,tudom,hogy hány választást nyert meg a Polgármester úr.És akár milyen hihetetlen azt is tudom,hogy az országgyűlési választásokat ki nyerte meg.De ön nyugodtan tartson ki a véleménye mellett,én is ezt teszem!!!Tisztelettel:Krinya”
 • 17. dadus 2010. június 18. 23:11
  „Üdvözlök mindenkit,akinek van szeme,és nézni is szokott vele!
  Mármint ha a falunkról van szó!
  Mert itt éppen arról van szó!
  Én sem dolgozom a hivatalban,mégis minden szempontból a hazaival értek egyet!
  Kíváncsi vagyok,ki lehet az,boldogan meghívnám egy vacsorára hozzánk.
  Teljesen objektívan írt a dolgokról,ami a polgármesterünkel kapcsolatos!
  2 dologról nem szabad elfeledkezni,és ezt a sok év tapasztalata alapján mondom!
  Hogy a polgármesterünk tisztessége és hozzáértése megkérdőjelezhetetlen!
  Én eddig is őrá szavaztam,és ezután is rá fogok!
  Ha a Jóisten is megengedi!”
 • 16. hazai 2010. június 17. 19:14
  „Kedves krinya!

  NEM dolgozom a hivatalban,és nagyon sajnálom,hogy ennyire te is negatívan látod a dolgokat!Szándékosan?!
  Ha meg a DÖNTŐ többség nem szeretné a polgármesterünket,akkor NEM Ő lenne a polgármester hosszú évek óta!
  Nézz kérlek utána,hogy hány választáson indult,és hányat nyert meg!
  De segíthetek ebben neked,és elárulom,hogy MINDEN alkalommal ő nyert!!!
  Gondolom azt sem tudod,hogy ki nyerte meg idén az országgyűlési választásokat?!
  Segítek neked ebben is,és leírom!
  A FIDESZ,nem az MSZP!
  Vagy a FIDESZ azért nyert az országban,mert az ország döntő többsége az MSZP-t szereti?!
  És biztos vagyok abban,hogy a többség szereti a Pityu bácsit,mert a tények EZT bizonyítják!
  Bármennyire is fáj neked,fogadd el kérlek a tényeket!
  ha tudod...legalább próbáld meg...ha nehezedre is esik...”
 • 15. krinya 2010. június 11. 09:11
  „Tisztelt hazai! Maga hol dolgozik,csak nem a Polgármesteri Hivatalban? Én teljesen egyet értek falulakóval,és én sem tudnék egy pozitív dolgot sem mondani a Polgármester úr munkásságáról! És ne legyen olyan biztos abban,hogy a többség szereti a "Pityu bácsit"!”
 • 14. hazai 2010. június 11. 01:19
  „Kedves falulakó!

  Igazad van,nem cikket írtál,hanem hozzászólást.
  TUDOM,hogy CSAK a SAJÁT véleményedet fogalmaztad meg,és NE BÁNTSON,HOGY A TÖBBSÉG nem veled ért egyet!
  Ezt szerintem az eddigi választási eredmények is BIZONYÍTJÁK,ami demokratikusan történik.
  Ez gondolom téged nagyon bánt,gondolom NEM VÉLETLENÜL!!!
  Nyugodj bele kérlek abba,hogy SZERETIK az emberek a polgármestert!
  Direkt sok dologról írtam,ami szerintem nagyon POZITÍV képet fest a Pityu bácsiról.
  Sajnálom,hogy te NEM tudtál 1 db olyan dologról sem írni,amit pl. jól csinált,tett a faluért!
  Pedig ez rengeteg van,hidd el!
  Igaz,senki sem tökéletes!
  DE AZÉRT LÁTHATNÁD A FÁTÓL AZ ERDŐT!!!!!!
  Tudom...tudom...
  NEM FOGSZ VELEM EGYET ÉRTENI!!!!!!!!!!!
  EGY A FONTOS,AMI A LÉNYEG:
  -HOGY A TÖBBSÉG IGEN!!!!!!!!!”
 • 13. Prérifarkas 2010. június 09. 19:04
  „Most miről megy itt ez a "hatalmas nagy" vita?
  Tény a fejlődés nem látványos saját erőből ennyire futotta.
  No de az Ady járdáját tán befejezhették volna, akkor nem lett volna rajt baleset.
  Egy falu pedig vigyázzon az értékeire, emlékeire mert az kell, aminek kell hely is.
  Csak a turistákat érdekelheti? Sosem volt egy üdülőparadicsom ha jól emlékszem, és nem is ez a lényeg.
  A hagyományok őrzése az szép nemes dolog, és ez pl. nagyon hiányzik nagyon sok helyről.”
 • 12. falulakó 2010. június 08. 21:32
  „Kedves hazai!
  Először is nem cikket írtam, hanem hozzászólást. Nagy különbség, hiszen saját véleményt fogalmaztam meg.
  Másodszor: a lenti stílusú hozzászólásához nem kívánok véleményt fűzni, habár nem értek vele egyet.
  Harmadszor: Igen, most 21.30 van. Csak a tények kedvéért. Ja, és múltkor szabin voltam.

  A szebb jövő reményében üdvözöllek!”
 • 11. hazai 2010. június 08. 02:51
  „Kedves falulakó!

  Az iménti írásomban elfelejtettem megkérdezni,hogy hol dolgozol?
  Azért kérdezem ezt,mert ahogy látom a hozzászólásaidnak az időpontjait,az első írásod:
  2010.06.02. 11:13-kor volt!
  Második pedig:
  2010.06.03. 14:34-kor történt meg!
  harmadik pedig:
  2010.06.03. 21:44-kor volt!
  DE JÓ NEKED!

  Én az első 2 időpontban éppen dolgoztam...
  TE IS?!”
 • 10. hazai 2010. június 08. 02:34
  „Kedves falulakó!
  Ne haragudj,de nem értelek!
  Én úgy tudtam,hogy a helyi vállalkozó által virágosított közterület is a faluhoz tartozik!
  Ha ennyire akarod a virágokat,akkor ennek miért nem örülsz?!
  Ady utcán két autó el se fér az új útburkolaton szerinted?!
  Miért írod ezt?!Talán elötte szélesebb volt az út?!NEM volt az!
  Vagy a két oldali árkot a polgármester tette közelebb,hogy szűkebb legyen az út?!
  Ne írj hülyeségeket kérlek,marad a tényeknél!
  Az út nem lett sem szűkebb,sem szélesebb!
  Tudod,mi lett az úttal?
  ÚJ LETT!Ez téged zavar?! Akkor sajnálom...
  Mehetnél néha Babótra,ott vannak olyan utcák,ahol aztán tényleg vannak 20-30 cm-es különbségek az úton!
  Hogy kinek milyen a háza,szerintem ez mindenkinek a magánügye....
  Egyébként szerintem téged az zavar,hogy neked a szád,a polgármesternek meg a háza a nagyobb...
  Nagyon úgy tűnik, hogy ez a cikked csak azért született, mert nem vagy tisztában pár dologgal!VAGY MÁS CÉLBÓL?!
  Kérlek ÍRD le ide MOST,hogy Babóton milyen munkalehetőségek vannak!!!
  Abban egyetérthetünk, hogy minden faluban nehéz az anyagiakkal gazdálkodni!
  Szerinted az elmúlt évek alatt az országban,hány önkormányzat ment tönkre?!SOK!
  Olvastad,hogy mi a lényeg?!
  Hogy nem vett fel az önkormányzat hitelt!!!!!!!!!!
  Sok éven át jártam meccset nézni,és szerintem a focipálya azért lett bekerítve,hogy ha meccs van,akkor mindenki csak egy helyen tudjon bemenni,és vegyenek jegyet.
  Kérdezd meg a Sanyi bácsit,mikor ő volt a szertáros,mik mentek a focipályán esténként...De ez 18-as kategóriába tartozik...Ha érted,mire gondolok...
  Ráadásul.ha jól emlékszem,pár éve be is törtek az öltözőbe.
  Hogy miért kell 2 fűnyíró traktor?
  Csak egyszerű laikus aggyal gondolkodj!
  Mi van akkor,ha az egyik bedöglik?!
  Akkor pl nem lesz meccs?!Vagy a temetőben térdig ér majd a gaz?
  Javaslom,menj át a Horváth Gyulához,pont a héten szerelt meg 1 éves gépet,mert elromlott!
  Ha térdig állna a temetőben a gaz,vagy a focipálya nem lenne lenyírva...Akkor boldog lennél,az TUTI! Mert lenne miről írnod!Akkor lennél igazán boldog!
  Kedves profi10!
  A csapatot is pár év profizmus után sikerült a semmibe taszítani?!
  Ennek a mondatnak örülök,mert akkor te is értékeled azt,hogy itt sok éven át profi foci volt!
  Kis pénz kis foci,nagy pénz nagy foci"-mondta Puskás.Igaza volt,vagy nem?Hogy jobb focink legyen sok pénz kell!
  Most akkor utat csináljon a polgármester,vagy focit?!
  Ha a foci gyenge,ő a hibás...
  Ha az út a kevés,ő a hibás...
  Habár nem hinném,hogy a 10 év profizmus a falunak akárcsak 10 forintjába is került volna...Akkor ki is fizethette a csapatot?Szerinted?
  Mégis sok éven át 300 ember is kijárt a meccsekre,örömet szerezve nekünk,foci rajongóknak!
  Pár hete kimentem egy meccsre.Ahogyan elnéztem,a focisták 90%-a kisfaludi volt.mennyit is kaptunk?ha jól emlékszem 7,vagy 8 gólt...
  Te ott voltál a meccsen?Mert én igen,és azt láttam,hogy a polgármester ott ült a kispadon,és nem csak akkor,amikor győztek a fiúk,hanem amikor vesztettek.
  Ezt a hozzászólást nem azért írtam,mert bárkit is védeni akarok,csak egyszerűen a tényekre szeretnék hivatkozni.
  Természetesen bármikor személyesen is leállok vitatkozni bárkivel,és szívesen felveszem a kapcsolatot azzal,aki fel meri vállalni a nevét!

  Mert a hátba támadás NEM az én stílusom...
  És nem kell attól félni,hogy az ovi és a suli be fog zárni,ne féljetek,mert a foci csapat sem szűnt még meg,a 2 év szenvedés után,mert van aki a csapattal van,kiáll mellette!
  TE IS KÖZÉJÜK TARTOZOL?
  Pedig akkor is voltak "suttogó",gyáva arc nélküli hangok...

  Hogy az baj,hogy túl sokan hisznek neki?!
  NEM VÉLETLENÜL...”
 • 9. krinya 2010. június 04. 08:51
  „Kedves profi! Én rajtam nem fog múlni ki lesz a polgármester.Én eddig sem őrá szavaztam és most sem fogok!!!Az a baj,hogy még mindig sokan hisznek neki.Üdv.”
 • 8. profi10 2010. június 04. 06:29
  „Kedves hozzászólók!

  Csak rajtatok múlik, ki lesz a polgármester.
  A focipályás dolog tényleg durva, és a csapatot is pár év profizmus után sikerült a semmibe taszítani!
  Babótról meg azt mondanám, a kirakat mögé kellene nézni, sok érdekesség derülne ki!”
 • 7. falulakó 2010. június 03. 21:44
  „Krinya!
  Teljesen egyetértek veled!
  Tényleg nagyon durva, hogy a falu focipályája körbe van kerítve, és be van lakatolva. Melyik faluban van ilyen? És akkor csodálkozik, hogy nincs foci utánpótlás. Aki focizna még annak is elmenne a kedve. Szegény gyerekek.
  Azt sem értem, hogy egy 700-800 fős faluba (6 hektár zöldterület?!) minek kettő db ilyen traktor. Máshol egy fűkaszával megoldják. Igaz nem annyira kényelmes, mint a fűnyíró traktor, de tizedébe kerül az üzemeltetés és a fenntartás is.
  Már félek előre, hogy mi lesz ha oviba, iskolába kell vinni a gyereket. Attól félek, már arra meg is szűnik mindkettő.
  Játszótérre mi is mennénk, meg olyan jó lenne valahol üldögélni. Reménykedjünk, hogy nem ő nyer ősszel!
  Üdv”
 • 6. krinya 2010. június 03. 19:35
  „Bocsi még valamit elfelejtettem.Az új fűnyíró traktor minek kellett talán a focipályára ami be van zárva a falu népe elől???Csak ezt akartam.”
 • 5. krinya 2010. június 03. 15:52
  „Falulakóval egyetértek!Én is itt lakom lassan 11 éve második gyermekemet tologatom a faluban ,már ahol lehet mert sem egy normális út, járdáról meg ne is beszéljünk.A Rákóczi utcát azóta nem javították mióta idekerültem.Mert szerintem a gödrök betömködése nem útjavítás.Játszótérre is mennénk ha lenne,de az sincs.Pedig biztos sokan látogatnák.Úgy látszik nem érdemeljük meg ,még mi sem akik nem vitték el a gyereküket Kapuvárra iskolába. És igen, sok ember nagy-nagy sajnálatára indul újra a polgármester.Én bízok benne,hogy egy előző jelölt is ringbe száll és nyer is!További szép napot!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A földdel vizet is vásárol az önkormányzat

A csornai önkormányzat 160 millió forintért birtokosa lehet a helyi kertészetnek és vele együtt a… Tovább olvasom