Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Forgalmi kérdésekről is döntött Csorna képviselő-testülete

Csorna - Intézményvezetőket választottak, forgalmi kérdésekben döntöttek a csornai képviselők hétfői ülésükön. „Csúfos koreográfia" – így jellemezte az általános és művészeti iskola, óvoda korábbi vezetője a testületi ülést megelőző oktatási, kulturális és sportbizottsági ülést, melyen Némethné Fülöp Teréziát támogatták a tagok.
A csornai Hunyadi-gimnázium vezetője továbbra is Kovács Istvánné marad, a Csornai Általános és Művészeti Iskola, Óvoda igazgatói teendőivel Némethné Fülöp Teréziát bízta meg a város képviselő-testülete hétfőn. A Szociális és Gyermekjóléti Központ leendő intézményvezetőjét újabb pályázattal keresik.

Papp Imre (MSZP) az általános és művészeti iskola, óvoda igazgatóválasztásakor kifejtette: véleménye szerint nem szakmai szempontok játszottak szerepet a döntésben. A tantestület és a közalkalmazotti tanács az eddigi vezetőt, Kristófné Horváth Erzsébetet támogatta. „Csúfos koreográfia" – így jellemezte Kristófné a testületi ülést megelőző oktatási, kulturális és sportbizottsági ülést, melyen Némethné Fülöp Teréziát támogatták a tagok. „Nagyon sajnálom, hogy beköltözött az iskolánkba a politika" – summázta véleményét.

„Csak azt a bűnt követtem el, hogy pályázatot nyújtottam be, úgy gondoltam, mind szakmailag, mind végzettségeimet tekintve alkalmas lehetek a tisztség betöltésére" – fogalmazott Némethné Fülöp Terézia hozzászólásában.

Névjegy
Némethné Fülöp Terézia magyar nyelv és irodalom szakos tanár, közoktatási vezető, közoktatási szakértő. Jelenleg kistérségi tanügy-igazgatási szakértő szakon tanul. 1990-től dolgozik a Széchenyi-iskolában. 2004-től intézményegységvezető-helyettes, 2007-től igazgatóhelyettes. 2006-tól a megyei közgyűlés oktatási bizottságának elnöke. A Fidesz csornai szervezetének tagja, 2007-ig alelnöke volt.

Némethné Fülöp Terézia, a Csornai Általános és Művészeti Iskola, Óvoda új igazgatója.
Némethné Fülöp Terézia, a Csornai Általános és Művészeti Iskola, Óvoda új igazgatója.
„Nem célszerű indulatokat gerjeszteni" – jegyezte meg Gyopáros Alpár alpolgármester, majd visszautasította azt a kijelentést, hogy az iskolába beköltözött a politika. Horváth János Zoltánné (MSZP) arról beszélt, hogy mindkét pályázó jó szakember, ő, ha lehetne, mindkettőre igennel voksolna. A szavazáskor a jelen lévő 15 képviselőből 13-an Némethné Fülöp Teréziát választották, 2-en tartózkodtak.

A Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola igazgatóválasztása egyértelmű volt: egyedül Kovács Istvánné pályázott, aki eddig is irányította az intézményt. Újabb öt évre kapott bizalmat.
Forgalmirend-változásokról is döntött a képviselő-testület. Eszerint egyirányúsították a József Attila utcát a buszpályaudvartól a Köztársaság utca irányába, „Megállni tilos, kivéve iskolabusz" jelzőtáblát helyeztetnek ki a Széchenyi-iskola elé és „Megállni tilos!" táblát a Zöldfa étterem mellett.

A továbbiakban beszámolt a kistérségi társulásban végzett munkájáról a polgármester, szó volt a közalapítványok működéséről, a város környezetvédelmi programjáról, az önkormányzati nevelési-oktatási intézmények csoport- és osztálylétszámairól. Döntöttek arról is, hogy közbeszerzési eljárással választják ki, mely pénzintézet vezesse a város számláját.

Változás: A József Attila utcában ilyen helyzet már nem alakulhat ki az egyirányúsítás után.
Változás: A József Attila utcában ilyen helyzet már nem alakulhat ki az egyirányúsítás után.

Elfogadta a testület a Margit Kórház önkormányzati biztosi jelentését és az intézmény részletes cselekvési tervét. Határoztak arról is, hogy a városi sporttelepet Kocsis István egykori válogatott labdarúgóról nevezik el, a névadó ünnepséget 2009 augusztusában tartják.

A képviselő-testület új pályázatot írt ki a Szociális és Gyermekjóléti Központ vezetői állására, az eddiginél kevésbé szigorú feltételekkel.

(A testületi ülés döntéseinek hátterére, részleteire visszatérünk – a szerk.)

Olvasóink írták

 • 7. Xmen 2008. július 03. 20:50
  „Ja.A volánnak is van telephelye mégis a buszpályaudvaron éjszakáznak a buszok. Reggel négykor berregtetik a motorokat. Ebben a melegben ki tud aludni tőlük nyitott ablaknál? Na meg a sok kipufogót megberhelt motorostól?”
 • 6. miro132 2008. július 02. 14:43
  „Szerintem is hulyeseg volt az egyiranyusitas. Igy Csornan jelenleg csak 3 utca van észak dél iranyban a főúttól délre. Ha debugul a főút akkor már errefelé sem lehet kerülni. Ráadásul a földekről jövő kombajnoknak is ezután a belvároson keresztül kell közlekedniük. Gratulálok! A szélesités mint alternativa eszükbe sem jutott ????

  miro”
 • 5. Putyilov 2008. július 02. 13:13
  „Mit gondoltatok? Ez a banda különb lesz,mint az elődje?
  De a kombájnokra én is kíváncsi leszek,ahogy bent kepesztenek a "kihalt" belvárosban. :):):):)
  Gratulálok "szakértő" urak/hölgyek.”
 • 4. Hm 2008. július 02. 10:40
  „Ez a Terézia biztosan nagyon jó pedagógus, ha ilyen elsöprő többséggel lett megválasztva. Az "természetesen" fel sem merült, hogy a helyi Fikusz érdemes tagja. Tudtommal nagybecsű képviselőnk, Áder János a csornai Charles Bronson sem azért jött szeretett városunkba, hogy a Fikusz helyi embereit meggyőzze Terike szükségességéről. Ennyit tesz Áder a városért. Azért miért nem jön, hogy az elkerülőre beszélje rá az illetékeseket? Ez sem csinál semmit, meg a másik, "igen tisztelt képviselő ÚR" sem.”
 • 3. dracke 2008. július 02. 10:07
  „Nagy hülyeség volt egyirányusítani a József Attila utcát, igaz a tábla olcsóbb mint hogy az utat vagy legalább az útpadkát csinálnák meg.
  Majd kíváncsi leszek a kombájnok meg a hasonlók hogy jönnek visszafelé a határból akinek arra van a földje.”
 • 2. figyélgetö 2008. július 02. 10:02
  „Az új igazgatónál biztos hogy nem a politika játszott szerepet, szerintem tuti, a 2 szép szeméjért és mosolyáért lett az igazgató.
  valószínű...
  meg hülye aki ezt el is hiszi. a politika mindenhol ott van, és egyre több embert ugraszt egymásnak”
 • 1. OXIGÉN 2008. július 02. 08:32
  „Jól értem,Azért tiltják az iskola előtt a megállást, hogy a három busz telephelyként használhassa a belvárost?Egyáltalán eddig is hogy engedhették meg ezt?Ennek a vállalkozásnak nem kell telephellyel rendelkeznie? A többinek miért?Elég szelektív az Önkormányzat látóköre.Az iskola előtt rendkívül megnőtt a forgalom az iskolába való közlekedés, és a szemben levő üzletközpont miatt.Csak idő kérdése, hogy mikor ütnek el súlyosan egy gyalogost vagy kerékpárost,a buszok annyira takarják a kilátást a téren.Nem elég városunknak a 85-ös és 86-os főút veszélye?Ráadásul ezek a buszok rendkívül környezetszennyezőek.Nem látják az illetékesek,hogy reggel 7 óra előtt 15-20 percig okádják a füstöt ezek a buszok elárasztva az egész teret fekete füsttel? Nyáron milyen iskolásokat szállítanak a buszok, mert most is ott parkolnak.Nem a munkáját kívánnám elvenni a vállalkozásnak, hanem egyenlő elbánást, tiszta levegőt és balesetmentes közlekedést ! Ez irreális kérés?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós pénzből épülő városok közti kapcsolatok

Kapuvár–Bad Liebenzell - Testvérvárosi kapcsolat kiépítésén fáradozik a kapuvári önkormányzat.… Tovább olvasom