Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Felújítások saját forrásból

Több intézményvezetői beosztásról, a kórház helyzetéről és a helyi utcák javításáról tárgyalt a csornai képviselő-testület. Döntöttek a Vilmos parki vízelvezetésről is.
Éjszakába nyúló és helyenként személyeskedést sem mellőző ülést tartott Csorna képviselő-testülete hétfőn. A plénum tárgyalta a csornai kistérségi társulásban végzett polgármesteri tevékenységet és a város költségvetési rendeletének módosítását is. A napirendek között az elsőként hosszabban tárgyalt ügy a Fogyatékosok Napközi Otthonának áthelyezése volt. Az otthon lakói jelenleg az óvodásokkal vannak egy épületben, utóbbiak számának örvendetes növekedése indokolja a váltást. A napközi a kistérség kezelésében van, az épületváltásig az óvoda részére emelt létszámmal engedélyezte a működést az önkormányzat.

A Kossuth-szakiskola intézményvezetői beosztására öt évre Göncz Tibort választották. A plénum elé került a helyi kórház önkormányzati biztosának jelentése és a fekvőbeteg-szakellátás átszervezése is. A kérdés erősen megosztotta a testületet. Végül a többség megszavazta az átszervezést. Hozzájárultak a bősárkányi óvodavezető kinevezéséhez is Szűcs Jánosné személyében.

A plénum tárgyalta a belterületi utak felújítását is. Eszerint az idén – pályázati lehetőségek híján saját erőből – felújítják a Bercsényi, Munkácsy utcákat, az Erkel és Toldi utcák végét, a Sziget utcát a Rét utcától délre, valamint a Soproni út szervizútját a töltőállomás és a bevásárlóközpont között. Járdafelújítás is lesz ebben az évben az Eötvös, a Bartók és az Árpád utcákban, valamint rendezik a Park utca 1–3. előtt a parkolókat is. A munkák közel 30 milliós költségeit a városi kötvény kamatbevételeinek terhére fizetik.

Pályázatot nyújt be a város a Vilmos park vízelvezetésének megoldására.
Pályázatot nyújt be a város a Vilmos park vízelvezetésének megoldására.


A képviselők döntöttek a Csukás-szakközépiskola energetikai pályázatáról, melyre uniós forrásokat vár a város. A testületi ülésen szó volt a város közelébe telepítendő szélerőművekről, a plénum végül a beruházóval való tárgyalások megkezdéséről döntött, egy esetleges együttműködést sem kizárva – mondta a napirendről Horváth Péter jegyző. Ugyancsak döntöttek a képviselők arról is, hogy a városháza és intézményei – takarékossági szempontokat figyelembe véve – együtt szerzik be a villamos energiát. A városháza 85 százalékos támogatottságú pályázaton indul a Vilmos parki–kis-csornai vízelvezetési helyzet javítására. Jelenleg a projekt tervezése folyik, várhatóan még a nyári hónapokban benyújtják a pályázatot.

A testületi ülésen döntés született a városházát ez idáig képviselő ügyvédi irodával kötött szerződés felbontásáról. A következő szerződés megkötéséig a jelenlegi iroda látja el a feladatokat.

Olvasóink írták

 • 4. kackac 2011. július 04. 19:55
  „Mien munka, kukszi?
  Ezek csak veszekednek, a város meg lepusztul.
  Szégyellje magát az összes semmirekellő, ingyenélő stb.
  kackac”
 • 3. kukszi 2011. június 30. 09:48
  „Minek oda ügyvédi iroda, van ott elég jogi végzettségű dolgozó.
  Ilyeneken kellene spórolni !!!
  A problémákat a dolgozókkal kell megoldatni, azoknak is jó lesz, mert legalább azt érzik, hogy szükség van a szakértelmükre.
  A lakosság az információkat igényli, kell hogy legyen rálátása az önkormányzati munkára.”
 • 2. kukszi 2011. június 30. 09:06
  „Mert eddig, melyik ügyvédi iroda képviselte az önkormányzatot??
  Csak nem a Donkáné cégje volt ott is az igazlátó ?????
  Meddig kell még a kórháznak biztos, az önkormányzat szerint már 100 milkó alá csökkent az adósság.”
 • 1. miro132 2011. június 30. 09:03
  „Ipari parkba mikor jön új vállalkozás ?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két Mercedes balesete a 86-os főúton - fotók

A 86-os főúton Beled és Répcelak között egy Mercedes Sprinter kisteherautó kereke kitörött, amely a… Tovább olvasom