Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Felkarolják a helyi fejlesztéseket Kapuváron

A kormány előtérbe helyezi és támogatja azokat a települési programokat, melyek élénkítik a gazdaságot. Molnár Ágnes államtitkár ezt Kapuváron jelentette ki csütörtökön.

A helyi önkormányzat meghívására Kapuvárral ismerkedett csütörtökön Molnár Ágnes. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkárát a tervezett ipari és turisztikai fejlesztésekről tájékoztatták a városvezetők. Hámori György a látogatással kapcsolatban elmondta: szeretnék megismerni azokat a lehetőségeket, melyekben a település gazdasági szereplői számíthatnak a kormány segítségére.

A Molnár Ágnessel közös sajtótájékoztatón a polgármester hangsúlyozta: bíznak az új Széchenyi-tervben. Az államtitkár kifejtette: a kormány fejlesztéspolitikai stratégiájának kialakításához szükség van az alulról jövő kezdeményezések megismerésére.

Molnár Ágnes
Molnár Ágnes

– Azoknak a programoknak, melyek segítik a gazdaság élénkítését, a vállalkozások fejlesztését, a munkahelyteremtést, előtérbe kell kerülniük – fogalmazott a politikus. – Szakítunk azzal a gyakorlattal, hogy az európai uniós és hazai fejlesztési forrásokat stratégiai elképzelések nélkül, szinte ötletelésekkel használják fel. Kevés forrás áll rendelkezésünkre, ezt látjuk. De ezeket mind gazdaságélénkítésre kell fordítani.

Hozzátette: felülvizsgálják és újraszabályozzák a támogatási folyamatokat is. Ezzel a kedvezményezettek terheit akarják csökkenteni. Molnár Ágnes portálunk kérdésére elmondta: az országnak a 2007 és 2013 közötti időszakban 7800 milliárd forintnyi uniós forrás áll rendelkezésére. A kormányváltáskor azonban kiderült, hogy az összeg háromnegyed részét már elköltötték. Az új Széchenyi-terv alapját így 1800 milliárdos forrás jelenti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Alpokon át két kerékkel

Nyaranta más-más európai tájat akar kerékpárjával meghódítani Kálmán László. A csornai fiatalember… Tovább olvasom