Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Fehértón két polgármester dolgozik

A beziek nyolc év kihagyás után vasárnap visszahívták a polgármesteri székbe Kovács Györgyöt. A községvezető jelenleg Fehértón falugondnok, munkahelyéről látja a bezi tornyokat.

Régi-új polgármestere lett vasárnap este Bezinek. A megválasztott Kovács György ugyanis 2002 és 2006 között egyszer már irányította a falut. Nyolc éve munkahelyi elfoglaltságai miatt köszönt el, de azóta is benne volt a bezi közéletben, hogy egyszer még visszatér. A történetet úgy is megközelíthetnénk, hogy október 13-tól két polgármester dolgozik a fehértói önkormányzatnál.

Kovács György nyolc év kihagyás után vette át ismét faluja irányítását.
Kovács György nyolc év kihagyás után vette át ismét faluja irányítását.

Kovács György ugyanis a közelmúltban a szomszédos Fehértón vállalt munkát, falugondnokként dolgozik. Munkahelyét ezután is megtartja. Úgy véli, Bezin nincs hagyománya a főállású polgármesterségnek. A két feladat pedig összeegyeztethető, mondta a Kisalföldnek.

– Ha lábujjhegyre állok a fehértói hivatal előtt, látom a bezi templomok tornyait – utalt faluja és munkahelye közelségére Kovács György. – Úgy éreztem, most jött el az idő, hogy megméressem magam újra, noha már négy évvel ezelőtt is sokan kértek erre a helyiek közül. A választók többsége is így gondolta és rám szavaztak. Sok mindent másként szeretnék csinálni majd, ahhoz képest, ahogy az elmúlt években mentek a dolgok Bezin.

Az új polgármester úgy tervezi, a napokban átveszi a hivatalt elődjétől. Szeretné megismerni a részleteket, a község anyagi helyzetét, lehetőségeit.

– Átgondolt és hiteles településpolitikát szeretnék folytatni. Ennek kialakítása még hátravan, hiszen tudnom kell, meddig nyújtózkodhatunk. Terveim, elképzeléseim persze vannak – fogalmazott Kovács György. A bezi polgármester hozzátette: a képviselő-testület egy kivételével a régi maradt, így bízik benne, hogy tagjai készek az együttműködésre. „Aki vállalta, hogy képviselőjelölt lesz és be is jutott a testületbe, nyilván szeretne tenni a falujáért" – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javították az új 86-ost

A megsüllyedt burkolatot javították ki a napokban a szakemberek Bősárkány belterületén, a néhány éve… Tovább olvasom