Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Erdőket telepítettek az utódoknak

A zöldterületek gondozása ad feladatot mostanában a cakóházai önkormányzatnak. Három helybeli végzi a munkát, ők tartják karban a ˝kiserdőket˝ is.

Elkészült a kerítés Cakóházán a községháza épületénél. Az önkormányzat 3,7 millió forintot nyert LEADER-pályázaton, a beruházás része volt az udvaron 175 négyzetméternyi terület térkövezése is. Mivel a pályázat utófinanszírozású, a helyiek várják az elszámolást, hogy aztán a visszakapott összeget újabb fejlesztésre költsék.

Csepi Éva polgármester elmondta: több tervük is van, de majd a képviselő-testület dönti el, mit valósítanak meg legközelebb. Mint fogalmazott, minden fillérre szükségük van, így okosan kell beosztaniuk a rendelkezésükre álló forrásokat. A polgármester hozzátette: sokba kerül a falunak a közterületek rendben tartása. A közmunkaprogramban három munkatársat tudnak foglalkoztatni, az ő feladatuk a környezet gondozása. A temetőben például, noha a napokban végeztek, úgy néz ki, mindenszentek előtt még egyszer le kell nyírni a füvet.

Szántó Józsefné, Bogdán Lajosné és Takács Tibor szívesen dolgoznak a közmunkaprogramban, mivel a faluban maradhattak.
Szántó Józsefné, Bogdán Lajosné és Takács Tibor szívesen dolgoznak a közmunkaprogramban, mivel a faluban maradhattak.

– Szorgalmasan dolgozik a brigád, de meg is látszik a kezük munkája. Rendezettek, szépek a zöldterületek, a parkok, pedig elég nagy területet kell felügyelnünk. Ráadásul ott vannak a kiserdők is – jegyezte meg Csepi Éva.

A polgármester azokra az önkormányzati telkekre utalt, melyeken fásítottak az elmúlt években. Az egykori iskola udvarán például dióültetvényt alakítottak ki, a polgármesteri hivatalnál gyümölcsfákat ültettek. A tűzoltószertár telkén akácfás van öt éve. A csemetéket társadalmi munkában a helyiek segítségével telepítették.

– Nagyon jó ötlet volt ez annak idején, hiszen az utódainknak szép hasznot hozhat – mondta a Kisalföldnek Takács Tibor. Ő is részese a közmunkaprogramnak és egyedül a munkaruházatot hiányolja.

– Jó volna egy rend ruha, hiszen sokszor sárban kell tevékenykedni. Egyébként elégedettek lehetünk, hiszen itthon vagyunk, dolgozhatunk. Munka van bőven, hiszen az időjárás kedvez a fűnek, de a gaznak is.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok Rábaközben

A kapuvári és csornai munkaügyi kirendeltségek állásajánlatai. Tovább olvasom