Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Embert mentett a horgásztó mélyéről

Takács Péter nemrégiben életet mentett. Egy vízben elmerült, eszméletét vesztett fiút hozott ki az enesei horgásztó aljáról.
Horgász barátaival beszélgetett Takács Péter nemrégiben azon a bizonyos délutánon, amikor három fiú érkezett az enesei tóhoz. Látszott, hogy valamire készülnek. Először úgy tűnt, mintha a bátorságukat akarták volna virtusból kipróbálni a nem éppen kellemes hőmérsékletű vízben, de a történet másként alakult.

– Mindhárman ugrottak és közben valami miatt új rajtot reklamáltak, majd azt kiabálták, hogy oda-vissza is versenyezzenek – idézte fel az eseményt Péter, akinek pár perc múlva fontos szerep jutott.
– Észrevettem, hogy a tó felénél le-lebukdácsolnak a víz alá. Egyikük kiszállt és láttam, hogy a benn maradt kettőből az egyik többet volt a víz alatt, mint fent. Társa próbálta megtalálni, de mint utólag kiderült, először rossz helyen kereste, illetve annyira elgyengült, hogy nem bírt a tehetetlen, már-már eszméletlen sráccal. Ekkor villant belém, hogy itt tenni kell valamit, mert tragédia lehet.

Az enesei tónál tábla tiltja a fürdést, ennek ellenére többen „vízbe szállnak
Az enesei tónál tábla tiltja a fürdést, ennek ellenére többen „vízbe szállnak". Egyikük életét nemrégiben mentette meg Takács Péter, aki a falu horgászhelyének szomszédságában lakik. Fotó: Bertleff András

A harmincéves fiatalember, aki egyébként víz- és gázvezeték-szerelő, nekivetkőzött és a vízbe ugrott. Jó néhány karcsapás után, úgy tíz méterre pillantotta meg a zavaros víz alá elmerült fiút.
– Nagy nehezen sikerült a felszínre hozni, a hóna alá nyúltam és kihoztam a vízből. A parton már többen segítettek. Hívtuk a mentőket és az ő útmutatásuk szerint ketten próbálták éleszteni, közben az orvos is megérkezett. Hamarosan életjelet adott, de azóta is kórházban, altatásban fekszik.

Ahogy Takács Péter szavaiból kiderült, nem ez volt az első mentés életében. Tizenöt éves korában, szintén az enesei tónál haverjaival jégre mentek. Egyikük ugrált, a jég megrepedt, a fiúk beszakadtak a hideg vízbe. Péter volt a parthoz közelebb, így ő csak combig merült, de egyik társa a víz alá került. Őt is sikerült kimenteni.

Az életmentő fiatalember legutóbbi bátor akciójáért számos elismerő szót, vállon veregetést kapott a faluban, Enesén. Többen megjegyezték: ők ezt nem merték volna megtenni. Péter ezt lapunknak, a Kisalföldnek úgy kommentálta: a félelmet elnyomta benne a felelősség, hogy rajta múlhat két ember élete.

Olvasóink írták

  • 1. traktoros 2013. május 15. 16:10
    „Szerintem lehetne a falu embere.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kerékpár-beruházás a finisbe ért

Kétmillió eurós támogatásból a napokban fejeződik be Kapuváron és térségében az ország legnagyobb… Tovább olvasom