Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Eladó a csornai piactér

Eladó a csornai piactér, vevő is jelentkezett már, de a település képviselői eddig nem jutottak egyezségre a vételárral kapcsolatban. Az első, sikertelen pályázat után most újat ír ki az önkormányzat.
A csornai önkormányzat néhány hónapja úgy döntött, hogy értékesíti piacterét. A területre egy áruházlánc tett tavasszal árajánlatot, amiben ötezer forintot ígértek érte négyzetméterenként. Ezt a képviselő-testület elfogadta. Később azonban kiderült, hogy a döntés ellentétes a város vagyonrendeletével, amely kimondja, hogy 30 millió forint feletti vagyon értékesítése csak pályázati úton történhet. A megállapodás tehát meghiúsult a befektető és a település között.

Az alkuhoz ragaszkodnak

Az önkormányzat a vagyonrendeletben foglaltaknak megfelelően nyílt pályázatot írt ki nyolcezer forint négyzetméterenkénti áron. Erre mindössze egyetlen, a már korábban is érdeklődő cég jelentkezett, ám a pályázati anyag felnyitásakor kiderült, hogy a vállalkozás tartja magát az előzetesen kialkudott vételárhoz.
A csornai képviselő-testület legutóbbi ülésén – melyen részt vett az ajánlattevő képviselője is – érvénytelennek nyilvánította a pályázatot. Háncs Károly a gazdasági bizottság elnökeként azt javasolta, hogy újabb pályázatot már ne írjanak ki az ingatlanra. Kormos József, a pénzügyi bizottság vezetője sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy nem jön össze az adásvétel, az újbóli kiírást ő is feleslegesnek értékelte, mert meglátása szerint a testület nem akar engedni eredeti elképzeléseiből. A vita lezárásaként végül dr. Gulyás Zoltán középutas javaslatát fogadták el, miszerint ismét pályázaton hirdetik meg a piacteret, ám most olcsóbban, az ingatlanszakértő által már egyszer megbecsült 6500 forintos áron.

Megmarad a szándék ?

Az áruházlánc képviselője úgy nyilatkozott, csodálkozva vették tudomásul, hogy a képviselők felülbírálták korábbi határozatukat és a megállapodást a piactérrel kapcsolatban. Arról azonban, hogy ismételten pályáznak-e, nem beszélt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hitelt vesz fel a város

Pénzéhez juthat a csornai önkormányzat a már évek óta húzódó Rekultív-ügyben. A csütörtöki… Tovább olvasom