Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Éjszakai tűz Kapuváron egy társasházban

Péntek hajnal egy óra után kigyulladt Kapuváron a Győri út 21. szám alatti társasház egyik emeleti lakása. A kiérkező kapuvári tűzoltók megfékezték a lángokat, sérülés nem történt, a többi lakást veszélyeztető gázpalackot az egyik szomszéd hozta ki.

Pénteken hajnal egy óra után, a rendőrségen keresztül érkezett a riasztás a kapuvári tűzoltóságra, miszerint a Győri út 21. számú társasház egyik lakása ég. A Sopronból, Csornáról és Kapuvárról (két előbbit visszafordították) kiérkező tűzoltók két fecskendővel és tíz szakemberrel álltak neki a lángok megfékezésének. A rövid idő alatt eloltott tűz után a tűzoltók még több mint két óráig tisztították az addigra kiégett lakást.

Németh Szabolcs őrnagy, a tűzoltók helyszíni parancsnoka elmondta, a szomszédos lakásokból is kihívták a lakókat (14 főt), akik közül néhányan először pizsamában várakoztak a lakótömb előtt.

- Az oltást követő azonnali felmérés alapján a keletkezett kár meghaladja a kétmillió forintot – mondta Németh őrnagy.

Fotók: Turbók Attila


A megszólaló lakók elmondták, televíziózás közben hallották meg, hogy pattog a szomszédos lakás. Kirohantak a folyosóra, az égő lakás gázpalackját az egyik szomszéd hozta ki a folyosóra. Ahogy elmondták, közben egyikük átrohant a szomszédos rendőrkapitányságra, ahonnan végül értesítették a tűzoltókat.

Fotó: Tűzoltóság Kapuvár


A lakás önkormányzati tulajdon, a tűz keletkezési okát a kapuvári tűzoltóság vizsgálja.

Olvasóink írták

  • 1. SzÁ 2009. október 23. 10:02
    „<köszönjük az észrevételt, az elírást javítottuk - szerk.>”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyakorlat a kapuvári tűzoltóknál

A tűzoltók a robbanásveszélyes környezetben való tevékenységet gyakorolták. Tovább olvasom