Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Egyre több feladat és munkatárs a szociális központban

Beled - A több mint egy éve működő beledi egyesített szociális központ bővülő munkatársi létszámmal és növekvő feladatokkal várja a következő évet. Munkálkodásukat fedezi az állami normatíva.

Valamivel több mint egy éve (tavaly júniusban) a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatból alakult meg a beledi egyesített szociális központ. Odoricsné Buthi Krisztina, az intézmény vezetője elmondta: az átalakulással együtt feladataik közé vették az étkeztetést és a házi segítségnyújtást. (A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást Beledben egy külsős cég végzi – a szerz.)

 – Központunk lassan Beled egyik meghatározó foglalkoztatója lesz, hiszen  már huszonhárman dolgozunk a nemrég felújított épületünkben, ám jövő év elejétől újabb munkatársakkal gyarapodunk – tájékoztatott a vezető. Hozzátette: hónapról hónapra újabb feladatokkal bővül a központ munkája, idén augusztustól a közösségi pszichiátriai ellátás, októbertől a családi napközi üzemeltetése került be feladataik közé.

Ez utóbbiról Odoricsné hangsúlyozta, a beledi szülők ezzel a bölcsődét váltják ki, ahová kétéves kortól hordhatják a kicsiket. A családi napköziben tizenöt gyermekkel jelenleg három munkatárs foglalkozik. Hasonló feladatot ellátó intézmény egyelőre Hövejen működik a kistérségen belül, ám az igények növekedésével vélhetően ez a létszám is bővülhet.

Odoricsné Buthi Krisztina: Bővülő feladatokkal és létszámmal kezdjük a jövő évet. Működésünket az állami és kiegészítő normatívából fedezzük.

Odoricsné Buthi Krisztina működésükről szólva örömmel jelentette ki: januártól bővítik a házi segítségnyújtásba bevont települések számát a jelenlegi ötről várhatóan kilencre. Ez legalább négy újabb munkatárs felvételét jelenti.

Működésüket állami és kiegészítő normatívából fedezik, éves költségvetésük huszonhatmillió forint.  – Ez nagyjából fedezi működésünket, ha mégis ki kell egészíteni, akkor a helyi önkormányzat siet a segítségünkre – tette hozzá Odoricsné. További településeknek nem szükséges hozzájárulniuk a központ üzemeltetéséhez.

– Központunk fogadja a már két alkalommal is érkezett németországi adományokat és munkatársaim a hideg idő és az ünnepek közeledtével azokat továbbadják a rászorulóknak. Itt elsősorban élelmiszerről, ágyneműkről és kevés ruhaneműről van szó – tájékoztatott a vezető. Év végi programjaikhoz hozzátartozik a napjainkban is működő, úgynevezett szeniorprogram, melyben ötven év felettieknek szerveznek programokat és előadásokat az egészséges életmódról. A továbbiakban a környékbeli települések bármilyen – profiljukba vágó – kérését igyekeznek teljesíteni.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Big band végre lemezen is

Kapuvár - A Hanság Big Band tízéves jubileumán jelenik meg az első CD-jük. A zenekar sok-sok munka… Tovább olvasom