Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Egyelőre nem nyithat ki a kapuvári strand

Idén biztosan nem nyit ki május elsején a kapuvári strand. A fenntartó Ras Kft. nem tervezett, ám szükségszerű felújításba fogott a fürdőben. Így a várható nyitás május közepén lesz.

Idén a kapuváriak hiába várják a megszokott május eleji strandnyitást. Az üzemeltető cég munkatársai ugyanis a fürdő szinte teljes területét felbontották.

Südi Tamásné, a Ras Kft. képviselőjének tájékoztatása szerint már tavaly is többször okozott gondot a rendszer vízpótlása. Gyaníthatóan a vezetékekkel volt a probléma, de idény közben nem akartak hosszabb szüneteltetést. Idén április elején azonban megkezdték a feltárási munkákat. Ez kezdetben még kisebb mérvű javításnak indult, mára azonban szinte a fürdő teljes területén kénytelenek földmunkákat végezni. Már több mint nyolc helyen észleltek csőtöréseket, ahol a termál- és a hideg víz is elfolyt.

 Harmincnapos belépő

Újdonság, hogy a fürdőben a tavalyi év tapasztalatait leszűrve egy új bérleti formával is megjelennek. Tavaly nagy sikere volt az idény- és családi bérletnek. Az idei szezonban még egy harmincnapos belépővel is szélesítik kínálatukat.
Südi Tamásné elmondta: a szerelvények már több mint húsz éve a földben vannak, az eltelt időben nem javították azokat. Jelenleg a tolózárak cseréjét végzik, valamint a fémcsövek egy részét váltják ki műanyagokkal. A részleges felújítás az előzetes becslések szerint is több millió forintba kerül. Az üzemeltető megkereste a tulajdonos önkormányzatot is, amely egy kisebb összeggel hozzájárul a költségekhez.

A Ras Kft. és a polgármesteri hivatal már tárgyalásokat folytat egy esetleges jövő évi nagyobb mérvű felújításról. Az idei átalakítások keretében megtörténik még a zuhanyzók és öltözők felújítása is. Mára kicseréltek több mint száz méter vízvezetéket, megújult az elektromos hálózat és a mozgáskorlátozottaknak feljárórámpákat építettek.

A medencék környéke is felfrissül. A nagyobbak állagmegőrző festést kapnak, a kis medencébe pedig vízforgató berendezés kerül. Ez utóbbi munkára a tisztiorvosi szolgálat kötelezte az üzemeltetőt. Bár Südi Tamásné szerint eredményes pályázat esetén még négy év türelmi időt kaptak volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Takarítják a Rába-medert

A vízügyi igazgatóság szakemberei dolgoznak a napokban a Rábán, a mérgesi hídnál. Minőségvédelmi… Tovább olvasom