Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Drótdarabot találtak a macskán

„Drótdarabbal a hasán jött haza a család cicája” – panaszolta lapunknak egy elkeseredett olvasó Kapuvárról, a Kossuth utcából.
Az elmúlt évben két macskájuk pusztult el, mivel állítása szerint egy környékbeli háznál csapdával fogják a kisállatokat.

– A kerítésünk kifogástalan, de a macskát megkötni, bezárni folyamatosan nem tudjuk – mondta a szomorú tulajdonos. A kis unokák és a család többi tagja is megsiratta már a két elpusztult házi kedvencet, ám a cicák gazdája ennél többet sajnos nem tud tenni.

Az esettel kapcsolatban Borsodi Tamás kapuvári címzetes főjegyző lapunkkal tudatta, az elmondottak egyértelműen büntetőeljárást vonnának maga után, ha bebizonyosodik az elkövető személye. – Ha a panaszt a városházán jelentik be, hivatalból átadjuk az ügyet a rendőrségnek – mondta a főjegyző.

Olvasóink írták

  • 2. Madarász 2012. március 23. 12:17
    „Úgy kell megcsinálni a madarak és a baromfi helyét, hogy ragadozó ne jusson be, nem csak a macska tud rosszul megépített helyre bemenni, hanem más, sokkal veszélyesebb ragadozók is.”
  • 1. Cecily 2012. március 23. 10:20
    „Sajnálom a cicát! Nekem is van és rendszeresen lő rá valaki... sajnos, az ember hiába jelenti be a rendőrségen, bizonyítani, hogy ki volt, szinte lehetetlen.... Én azt is megértem, hogy sokan nem akarják, hogy cica menjen a területükre, főleg, ha galambot, vagy csirkét tartanak, de cicára vadászni nagyon embertelen módszer akkor is! És illegális!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél évszázados iskolai emlékek, találkozók

Ötven-hatvan éves iskolai élményeiket osztották meg a Kisalfölddel kónyi „öregdiákok”.… Tovább olvasom