Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Diákok a gyermekekért

A fertődi Porpáczy-iskola öt diákja jótékonysági rendezvényt szervez a kapuvári gyermekgyógyászatért. Már napjainkra is több cég jelezte támogatási szándékát.
– Meglepő kezdeményezés, főleg középiskolásoktól – fogalmazott még a tavasszal dr. Benedek Zoltán, a kapuvári kórház főigazgatója arra a kezdeményezésre, melyet több porpáczys diák vállalt magára. A fertődi középiskola öt tanulója – érettségi feladat gyanánt – olyan jótékonysági program szervezésébe fogott, melynek eredményeként a befolyó támogatásokból a kapuvári kórház és rendelőintézet gyermekgyógyászatára szereznek be orvosi műszereket.

A lányok, Puskás Anett, Hérics Krisztina, Nagy Julianna, Kretty Vivien és Németh Rebeka a német nyelvű érettségi vizsga egyik feladataként kapták a megbízást a szervezésre, melynek témáját természetesen maguk határozták meg. Ahogy ezt Nagy Julianna lapunknak is kijelentette, mindannyiuknak van kisebb testvére, rájuk is gondolva döntöttek a gyermekgyógyászat támogatása mellett. A nyár az adománygyűjtéssel telt a fiatalok számára.

Németh Rebeka, Hérics Krisztina és Nagy Julianna: Az adományozók kezdetben bizalmatlanok voltak.
Németh Rebeka, Hérics Krisztina és Nagy Julianna: Az adományozók kezdetben bizalmatlanok voltak.

– Néhány fiatal lány – merőben ismeretlenül – beállít egy céghez, vállalkozáshoz pénzt kérni, nos, nem ez az a téma, mely általában zökkenőmentesen zajlik, ám a cégvezetők első bizalmatlanságának elmúlta után több helyről is komoly adományokat kaptunk – fogalmazott Hérics Krisztina. A gyűjtés napjainkban is folytatódik, egészen a szeptember 27-én tartott rendezvényig.

– Utóbbin számos helyi és környékbeli művészeti csoport vesz részt, a Fool Moon énekese, Mészáros Tamás jótékony koncertet ad és több bemutatónk is lesz a programban – beszélt a részletekről Németh Rebeka. Elmondta, a kapuvári várárokban vagy (rossz idő esetén) a Rábaközi Művelődési Központban tartott rendezvényen egy adományládába gyűjtik a gyermekeknek szóló hozzájárulásokat, melyekből aztán a kapuvári kórház által kért műszereket vásárolják meg.
Utóbbiban Benedek főigazgató is nagy segítségére volt a lányoknak, a kórház munkatársai listát készítettek a beszerzendő, esetenként több százezer forintba kerülő műszerekről, melyekből a jótékony akció végén válogatnak a szakemberek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közmeghallgatás Csornán

Közmeghallgatással egybekötött ülést tart a város képviselő-testülete hétfőn a városháza… Tovább olvasom