Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Csorna - Támogatás a vidéki háziorvosi szolgálatnak

Oktatási intézmények beszámolóit fogadta el legutóbbi ülésén a csornai képviselő-testület. Döntöttek arról, hogy támogatják a Csorna vidéki háziorvosi szolgálat működését, lakosonként 200 forinttal.
A nyári szünet előtti utolsó rendes ülését tartotta csütörtökön a csornai képviselő-testület. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester bejelentette: rendkívüli ülések összehívására viszont szükség lesz a következő hetekben. A mostani tanácskozáson huszonkét ügyet tárgyaltak a képviselők.

Elsőként a házszám-megállapítás szabályairól alkottak rendeletet. Változás lesz a jövőben, hogy a polgármestertől a jegyzőhöz kerül ez a feladat. Németh Dóra jegyző megjegyezte: egy, már megállapított házszámot csak indokolt esetben módosítanak és úgy, hogy a lehető legkevesebb címet érintse az intézkedés. A továbbiakban elfogadta a testület a napközi otthonos óvoda szakmai munkájáról szóló beszámolót és a Pántlika néptáncegyüttes, illetve a Timaffy László Alapfokú Művészeti Iskola munkájával foglalkozó jelentést. A Pántlikával kapcsolatban elhangzott: „otthonuk", azaz az egykori ifjúsági ház állapota nem megfelelő. Több helyen beázik, az épület felújításra szorul. Abban maradtak a képviselők, hogy megpróbálnak pályázati forrást találni a rekonstrukcióhoz.

Tájékoztatót kapott a plénum a Csornai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola munkájáról, a Hunyadi-gimnázium működéséről és a védőnői szolgálat tapasztalatairól. Döntött a testület arról, hogy támogatja a Csorna vidéki háziorvosi ügyeleti szolgálatot idén is. Minden csornai lakos után 200 forintot fizet az önkormányzat, összesen 2,1 millió forintot.
Módosították ezután a Vilmos Parkkal korábban kötött szerződést, kiegészítve új feladatokkal. Megtárgyalták a megyei kormányhivatal által tett, a testület munkáját érintő javaslatokat. Elfogadva az ajánlásokat elhangzott, hogy a jövőben jobban odafigyelnek a rendeletek megfogalmazására, a gépelési elütések és hibák javítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barbacs – Az adóbevételek miatt némi fejlesztésben is gondolkodhatnak

Az M85-ös és M86-os gyorsforgalmi utak építése némely kistelepülésen már hasznot is termel.… Tovább olvasom