Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

CSIPSZ-fórum az ifjúság helyzetéről

A helybeli fiatalok helyzetéről beszélgettek a résztvevők egy csornai fórumon. Fiatalok, közép- és nyugdíjaskorúak részvételével a helybeli ifjúság helyzetéről tartott fórumot a Csornai Ifjúpolgárok Szövetsége a CSIPSZ.

A rendezvény vendége volt dr. Krizmanich Mária független polgármester jelölt. A fórumon Gulyás András elnöki megnyitója után dr. Krizmanich Mária tartott vitaindítót, aki egyebek mellett arról beszélt, hogy partneri viszonyt kell kialakítani a város vezetői és a fiatalok között. Hangsúlyozta, hogy mindig a gondok megoldására kell törekedni, s nem az akadályokat keresni.
Megjegyezte, hogy az önkormányzatnak és a fiataloknak is fel kell készülni az Európai Unióhoz való csatlakozásra, és leszögezte, hogy meg kell állítani a fiatalok elvándorlását Csornáról. A rendező szervezet a CSIPSZ részéről Gyopáros Alpár többek között arról beszélt, hogy jelenleg Csornán a nullával egyenlő az ifjúsági élet. Szerinte a fiataloknak nincs partnerük az önkormányzatban.

Nincs munkahely, nincs kulturált szórakozási lehetőség számukra, ezért akik befejezik felsőfokú tanulmányaikat, már nem térnek vissza szülővárosukba. A hozzászólók is a fiatalokat foglalkoztató gondokról beszéltek. Szóba került a munkahely, a szórakozási és a sportolási lehetőségek hiánya. Felvetődött az is, hogy létre kellene hozni a csornai ifjúság házát. Volt aki – a korosabbak közül – kijelentette, hogy Csorna nem fejlődött, hanem lesüllyedt az elmúlt években. S amíg régen a környező településekről a városba jártak dolgozni az emberek, addig most a csornaiak kénytelenek másutt munkát vállalni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz éves terv vált valóra

Hat községben 160 kilométernyi csatorna létesült, s 19 nagy átemelőt építettek a most elkészült Kóny… Tovább olvasom