Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Csehország nagykövete látogatott a Rábaközbe

Helena Bambasová, Csehország nagykövete tegnap Kapuvárra látogatott, ahol a helyi polgármesterrel történt találkozóján szó volt egy partneri kapcsolat kiépítéséről a rábaközi kisváros és egy cseh település között.

– Régi tervünk vált valóra akkor, amikor a környező országok közül most Csehországi diplomatát köszönthetünk városunkban – kezdte tegnapi sajtótájékoztatóját Hámori György kapuvári polgármester annak kapcsán, hogy a szomszédos országok nagykövetei után tegnap délután Helena Bambasová, Csehország nagykövete tett villámlátogatást Kapuváron. A diplomata Hámori György kapuvári polgármesterrel folytatott tárgyalásokat egy Kapuvárhoz hasonló nagyságrendű cseh kisváros és a rábaközi település között létrehozandó partneri kapcsolatról. A városban Németh Csóka Gábor alpolgármester kísérte a vendéget, majd a városházán tartott sajtótájékoztatón a cseh nagykövet elmondta, rábaközi látogatását Ivanics Ferenc, a parlament Cseh–magyar Baráti Társaságának elnöke segített tető alá hozni.

A cseh nagykövet Kapuváron - Fotó: Jerkó Gyula– Legfőbb célunk olyan partnerségi kapcsolat létrehozása, ahol hazám és a magyar testvérváros megoszthatja egymással tapasztalatait – mondta a cseh diplomata. Hangsúlyozta, kapuvári látogatása után egy cseh fürdővárost „néz ki" Kapuvár partnerének. E kapcsolat alapját mi sem jelzi jobban, mint hogy a Rábaköz motorjának is nevezett kisváros termálfürdőjében a vendégek túlnyomó részét a csehek alkotják. A sajtótájékoztatón Kapuvár polgármestere és Helena Bambasová egyetértettek abban, hogy a két országon belül két város kapcsolata hosszú távon hozhatja meg gyümölcsét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néhány tízmilliónyi Rábaközi Tallér augusztustól

Hutflesz Mihály szerint a helyi pénznek közösségteremtő ereje van, amitől senkinek nem kell… Tovább olvasom