Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Csak tavaszra készül el a csornai emlékmű

A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület tagjai úgy döntöttek, hogy az 1956-os forradalom tiszteletére emlékművet állítanak.
Elkészültek a tervek, és az önkormányzat, illetve a helyiek adakozásából az anyagi forrás java része is rendelkezésre áll. Az emlékmű azonban nem készült el a szabadságharc 50. évfordulójára. Neuberger Imre, a szervező egyesület elnöke a Kisalföldnek elmondta: adminisztratív okok állnak a háttérben.

– Építésiengedély-módosítási kérelmet kellett benyújtanunk, ezért a papírok intézése, a váratlanul közbejött akadályok miatt nem tudtuk tartani a határidőt – tájékoztatott Neuberger Imre.

– Az úgynevezett elvi közműnyilatkozatok ugyanis eltértek a valós állapotoktól. Azóta sikerült beszereznünk a gázszolgáltató nyilatkozatát és a posta közműnyilatkozata is folyamatban van. Az egyesületi elnök elmondta: várhatóan tavaszra készül el az emlékmű, mivel az időjárási viszonyok is befolyásolják a munkát.

– Az biztos, hogy felállítjuk az alkotást, az avatás időpontja bizonytalan egyelőre, a dátum meghatározásához egyeztetnünk kell. Köszönet jár mindenkinek, akik kezdeményezésünk mellé álltak és bármilyen módon segítették tervünk megvalósítását, vagy ezután is támogatnak bennünket. Rendelkezésünkre állnak az emlékműhöz szükséges anyagok, tehát a vasúti sínek, a kövek, készülnek az egyéb kiegészítők. Az engedélyek birtokában megkezdjük az építését – jegyezte meg Neuberger Imre.

Támogatások

A csornai 1956-os emlékmű felállításának támogatására Kőjegyeket adott ki a Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület. Ebből 900 ezer forint jött össze, a megyei önkormányzat másfél millió forinttal segíti a munkát. A csornai önkormányzat 2 millió forinttal járult hozzá a költségekhez, egyéb pályázaton pedig 460 ezer forintot nyertek a szervezők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornán félszázan emlékeztek a vértanúkra

Csornán szombaton késő délután emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 50.… Tovább olvasom