Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Brutális ütést kapott a németjuhász: még mindig életveszélyben van - fotók

A sérült kutyát hétvégén Rábapordányban találták meg. A százezer forintos nyomravezetői díj még mindig áll.

A német juhászt egy budapesti állatkórházban kezelik. Állatorvosa, dr. Juhász Tamás a Kisalföld érdeklődésére elmondta: pontosan nem lehet megállapítani, hogy mitől roncsolódott a koponya. Az biztos, hogy nagy erejű ütést kapott az eb, mely négy ujjbegynyi lyukat okozott.

Dr. Juhász Tamás hozzátette: bal szeme is megsérült a kutyának, el is kellett távolítani. Ha túl is éli az állat a történteket, lábadozása több hétig is eltarthat.

„Csúnyán néz ki a kutya, az biztos. Az állatorvosi praxisban is ritka, hogy ilyen sérüléssel találkozunk" – fogalmazott Juhász doktor.

Közben a kutya segítségére siető és a fővárosba szállító Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány munkatársai nevet is adtak a négylábúnak, Lucky Ladynek hívják. Továbbra is szeretnék tudni, mi történt a kutyával, ezért is ajánlották fel a százezer forintos nyomravezetői díjat.

Visy László, Rábapordány polgármestere elmondta: a község tízezer forinttal járult hozzá Lucky Lady gyógykezeléséhez, illetve a németjuhász-mentő alapítvány működéséhez.

Szerdán a polgármester a rendőrségi feljelentést is megtette. Visy László megjegyezte: keddi írásunkban az szerepel, hogy a kutya valószínűleg Árpás felől érkezett a faluba. Ez persze nem jelenti azt, hogy a szomszédos községből való vagy ott bántalmazták.

Hétfőn írtukVéres fejjel, összeroncsolt koponyával tántorgott Rábapordány utcáin egy németjuhász kutya a hétvégén.

A helyiek nem tudták honnan került a faluba az eb, de megetették, megitatták és keresték a megoldást, kihez lehetne fordulni.

A polgármester, Visy László elmondta: valószínűleg a disznóöléseknél használatos fejbelövővel próbálták meg elpusztítani a kutyát,de az túlélte és megszökhetett.

Fotók: Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány
Fotók: Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány


A községvezető több menhelyet is megkeresett, végül a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány sietett segítségükre. Budapestre vitték, egy klinikán kezelik a kutyát.

Kovács Violetta újságíró, az alapítvány elnöke elmondta: gyakran találkoznak bántalmazott ebekkel, de ehhez hasonló brutalitást még nem tapasztalt. Az alapítvány 100 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki az állatkínzóról információval tud szolgálni.

A kutya egyébként már jobban van, lábadozik, de az alapítvány munkatársainak elmondása szerint iszonyú fájdalmai lehettek.
Bővebben a kutya sorsáról a keddi Kisalföldben olvashatnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a bolti tolvajt Csornán

Egy csornai áruházból akart lopni a 35 éves férfi, de a biztonsági őrök tetten érték. Tovább olvasom