Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Bővítik a fogyatékosok napközijeit

Kapuváron már napjainkban, Csornán az átköltözés után bővülhet a fogyatékosok napközijében ellátottak létszáma. Utóbbi város intézményének költözéséhez a kistérség is hozzájárul. Kapuváron szociális foglalkoztatás is indul.

Bővülhet az ellátottak létszáma mind a kapuvári, mind a csornai fogyatékos-napköziben. Kapuváron már napjainkban is várják a rászorulókat, Csornán az intézmény átköltözését követően növekedhet a létszám.

A kapuvári fogyatékos-napközi tavaly július elején nyitott, a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ keretein belül. A tervezett létszám 35, melyből napjainkban 19 helyet használnak ki.Összehasonlításképpen a kilenc éve működő soproni intézmény (több mint ötvenezres ellátandó körzet) 24 helyén húsz ellátottat gondoznak.

Garabné Gulyás Mária intézményvezető elmondta, a központ jelenleg négy telephelyen dolgozik, szolgáltatási területét azonban szeretnék bővíteni, elképzeléseik szerint a Fertő-part irányába. A kistérségből érkező ellátottak mellé továbbra is várják a rászorulókat Kapuvárról és környékéről. A fogyatékos-napközi térítési díjait az ellátottak jövedelme alapján állapítják meg. A díjakból nemcsak az egész napos felügyeletet és foglalkoztatást biztosítják, hanem a napi háromszori étkezést is. Az egész napos fejlesztések mellé Kapuváron bevezetik a szociális foglalkoztatást négy és hat órában.

Dr. Horváth Gyula, a Csornai kistérség munkaszervezetének vezetője (a kistérség az intézmény fenntartója) elmondta, a Csornai kistérség 35 ezres lakosságához 24 engedélyezett ellátotti létszám van, melyet az intézmény ki is használ. – A kis-csornai óvoda bővítésével ötéves intézményünknek más helyet kellett keresnünk, melyet a Laky Döme utcában találtunk meg (az ingatlant a város adja), itt az átköltözés után lehetőség lesz bővítésre és később a szociális foglalkoztatásra is, melyre van is igény a kistérségben – mondta a munkaszervezet vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széchenyis ünnep Csornán

Intézményük névadóját ünnepelték tegnap a Széchenyi István Körzeti Általános iskola tanulói,… Tovább olvasom