Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Böllérmáj: az ítélőtábla elnöke a fesztiválon

Második alkalommal rendezik meg Kapuváron a böllérmájfesztivált szombaton.
A rendezvény a város védjegyének is számító ételről kapta a nevét. A böllérmájat az egykor országszerte híres Gulyás vendéglő védjegyeként készítették.

Ahogy akkoriban mondták, nem létezett üzletkötő, árubeszerző, politikus, vagy akár csak egy hétköznapi vendég, aki Kapuváron járván ne kóstolta volna meg a napjainkra kultikusnak számító kapuvári böllérmájat.

Az ételt az egykori vendéglő vezetője, Orbán József „találta fel", a neves vendéglős lánya, dr. Havasiné dr. Orbán Mária, a Győri Ítélőtábla elnöke és testvére a szombati fesztivál díszvendégei lesznek.

A programot március 17-én, szombaton a sportcsarnok melletti rendezvénysátorban tartják meg, ahol reggel 8 órától jelentkezhetnek a böllérmáj elkészítésében jeleskedő csapatok.

A megnyitó délelőtt 11 órakor lesz, majd ezt követően indul a „főzőcske". A versengő csapatok főztjét két világbajnok szakács, Horváth Zsolt és Bezovics Judit, valamint helyi szakemberek zsűrizik. A fesztivál hangulatáról az egykori Gulyás étterem zenészei gondoskodnak.

A vendégek azonban nem csak a böllérmájkészítés művészetébe tekinthetnek be a versengő csapatok asztalainál, a város nevezetes ételét meg is kóstolhatják.

A II. Kapuvári Böllérmájfesztivál eredményhirdetése szombaton este 6 órakor lesz a rendezvénysátorban.

Olvasóink írták

  • 2. Ikvafalvy 2012. március 23. 01:13
    „Haa maa mi a bajjod azza a Marika nevuu leanyzovaa???
    Jozsiba is egy fraankoo csavo vut!!!
    Hajra Kapuvar!”
  • 1. enesei 2012. március 14. 17:11
    „Úgy tudtam, Havasiné mint Orbán József lánya lesz itt, nem pedig mint az itélötábla elnöke. Árnyalatnyi különbség. De szivesen látjuk! Nyerjen a kapuvári böllérmáj!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hódok „éltetik a farádi határt?

A tavalyi év novemberében még gondnak értékelt hódgátak napjainkban a farádi határ vízellátási… Tovább olvasom