Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Bizottságot alakítottak, mégis lesz tüntetés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egyik fontos célkitűzése a tisztességes piaci viszonyok kialakításához való érdemi hozzájárulás.

 Ebbe bele kell hogy tartozzon az is, hogy ha a szervezet tagjai között elhúzódó vita alakul ki, akkor a kamara a maga sajátos eszközeivel segítsen az érintetteknek a vita békés rendezésében.

A Pápai Hús 1913 Kft. és a termelők között a beszállított, de ki nem fizetett áru ellenértéke miatt egyre élesedő vita alakult ki. Miután az érintettek mindegyike tagja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának, ki kell használni minden olyan lehetőséget, amelyet a kamara az érintetteknek a békés vitarendezés érdekében nyújtani tud.

Ezért Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a szervezet mellett működő Állandó Választott Bíróság elnökével egyetértésben háromtagú jószolgálati bizottságot kért fel. A bizottság tagjai magas szintű jogi, mediációs, élelmiszer-ipari, valamint pénzügyi ismeretekkel rendelkező személyek.

A jószolgálati jelleg keretében lehetőség nyílna az érintettek közötti higgadt és szakszerű egyeztetésre, az érdekeket és a lehetőségeket kölcsönösen figyelembe vevő javaslatok kidolgozására. A kamara álláspontja szerint a jószolgálati bizottság az érintettek felkérése esetén és kötetlen keretek között végezné munkáját.

„A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara bízik abban, hogy az általa felajánlott segítség elfogadását az érintettek érdemben mérlegelni fogják" – áll a kamarának lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményében.

Az érintett beszállítók közül Kiss M. Vencel rábaközi gazda azonban kijelentette a Kisalföldnek: a hétfő délelőtt tíz órára, a pápai húsgyár elé tervezett demonstrációt ennek ellenére megtartják.

– Hangsúlyoznom kell, a többmilliós összegekkel bennragadt sertéstartók mellett minden olyan gazdálkodót várunk, akit zavar az a magyar tendencia, hogy a gazdák ingyen dolgoznak most már nemcsak a pápai húsgyárnak, de a kapuvárinak és más élelmiszer-ipari cégeknek is – fogalmazott a kapuvári gazdálkodó. Hozzátette, a pápaihoz hasonló demonstrációt a fővárosba is terveznek, hiszen állítása szerint a gazdák megunták a szakminisztériumokkal történő egyoldalú levelezést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári húsgyár: sajtótájékoztatónak indult, tüntetés lett

Az egykori dolgozók nem rejtették véka alá, hogy "politikusoknak többé nem hisznek a kapuvári… Tovább olvasom