Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Balesetveszélyes a bekötőút

Markotabödöge - A falun átvezető, illetve a 85-ös főútról bevezető útburkolat állapotával nincsenek kibékülve a markotabödögeiek. Balesetveszélyes, gödrös, kátyús. A kistérség útfelújítási tervében azonban nem szerepel a szakasz.

„Tíz éve könyörgök, kilincselek, hogy a 85-ös főútról a faluba vezető bekötőutat csinálják meg végre" – hívta fel a Kisalföldet Szabóné Szűcs Ildikó, Markotabödöge polgármestere. Hozzátette: a teljes felújítás helyett mindig csak toldozzák-foldozzák a burkolatot, ami csupán néhány hónapig jelent megoldást. Végigmentünk a kifogásolt szakaszon, jogos a felháborodás.

A 85-ös főútról Markotabödöge felé letérve valóban katasztrofális az út. Látszik ugyan a javítások nyoma, de az úgynevezett „kónyi kanyartól" igencsak figyelni kell a gödröket. Nem jobb, sőt, rosszabb a helyzet a falu belterületén. Néhol négyzetméteres lyukak teszik próbára a tengelyt. A napokban a közútkezelő munkatársai dolgoznak a területen. Szabóné Szűcs Ildikó a helybeliek véleményét tolmácsolta a Kisalföldnek. Legutóbb a polgármester meglepődve látta, hogy a közeljövő felújítási tervében sem szerepel útjuk.

Az úgynevezett „kónyi kanyartól
Az úgynevezett „kónyi kanyartól" igencsak figyelni kell a gödröket. Még rosszabb a helyzet a falu belterületén.


– Tíz éve hangoztatom, hogy ez az állapot nem maradhat így tovább, de hiába – mondta a községvezető. – A másik irányból, Rábcakapi felől a felújítás már eljutott a falu határáig, Fehértó felől a kereszteződésig szintén. Mi azonban rendre kimaradtunk. A markotai temetőnél már egybefüggő kátyú volt, azt is a Kisalföld cikke után javították meg annak idején (2006. július 5., Rossz út: Az elmúlt tizenhat évben nem újították fel). Most azonban akkor döbbentem meg igazán, amikor kiderült, hogy a kistérség útfelújítási projektjében nem szerepel a mi bekötőutunk. A többcélú társulás elnökségi tagjaként kaptam meg a közútkezelő előterjesztését, amiből megint kimaradt a 8509-es számú út.

Szabóné Szűcs Ildikó elgondolkodott, mi is lehet az oka, hogy a bekötőút javítására nem kerül sor. Azt ugyanis, hogy az elmúlt években mindig pénzhiányra hivatkoznak, már nem tudja elfogadni.

– Ez az út a mosonmagyaróvári üzemmérnökséghez tartozik, tehát nem Csornához. Mosonmagyaróvártól azonban messze vagyunk – jegyezte meg a markotabödögei polgármester. – Többszöri telefonálás után annyit most elértem, hogy legalább a lyukakat megcsinálják. Ez ugyan csak rövid távú megoldás, hiszen néhány hónap múlva ugyanolyan állapotba kerül a burkolat. Tavasszal még egy kis reményem volt, hogy sorra kerül a bekötőutunk, de most már az sincs.

Az önkormányzat lehetőségeihez mérten próbálja saját útjait, utcáit rendben tartani. Pályáznak, és ha nyernek, fejlesztenek is. A településen átvezető állami út állapota azonban az összképet is rontja.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turi–Papp találkozó: a város érdekében félretették a vitákat

Csorna - A fideszes polgármester és a szocialista képviselő a jövőben együtt munkálkodnak Csorna… Tovább olvasom