Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Az óvodai konyhából újabb bérlakás lesz

A fiatalokat szeretnék helyben tartani Pásztoriban. Bérlakás kialakításán gondolkodnak, és emelnék a letelepedési támogatást. Az utak felújítását is mielőbb szeretnék megkezdeni.

Pásztori elöljárósága legfontosabb feladatának tartja, hogy a község fiataljait helyben tartsa. Néhány éve már kialakítottak két szociális bérlakást, most egy újabbon gondolkodnak. A régi óvodai konyhát szemelték ki erre a célra.

Roncs Gábor polgármester arról beszélt a Kisalföldnek, hogy a négyszáz lelkes faluban egyetlen új család letelepedése is jelentős.

Roncs Gábor polgármester.
Roncs Gábor polgármester.

– Szociális lakásaink egyikébe Csornáról jött vissza egy fiatal család. Időközben Rábapordányból is költözött hozzánk kettő. Pásztoriban már ez a létszám is nagy változást jelent – fogalmazott. – Az új bérlakáshoz szeretnénk pályázatot nyerni, de ha nem sikerül, önerőből is megvalósítjuk. Átgondoljuk a helyi, a letelepedési támogatásra vonatkozó rendeletünket is.

Az önkormányzat 2006 óta 100 ezer forintot ad az odaköltözőknek, házvásárlóknak. Roncs Gábor szerint ezt az összeget emelni kellene. ˝Fontos feladat a fiatalítás, mert kinek fejlesztenénk, építkeznénk, ha egyre fogyna a lélekszám˝ – jegyezte meg.

Roncs Gábor – A templomot védve rendbe hozzák a csapadékvíz-elvezető rendszert a főtéren.
Roncs Gábor – A templomot védve rendbe hozzák a csapadékvíz-elvezető rendszert a főtéren.

Közben a falurendezésről sem feledkeztek meg. A napokban oldják meg a templom körüli csapadékvíz-elvezetést. Az épület falait veszélyezteti ugyanis a téren megálló nagy mennyiségű víz. Erre egymillió forintot költenek önerőből. Napirenden van a szennyvízberuházás is. Eddig kétszer pályáztak sikertelenül. A polgármester bízik benne, hogy a jövő év elején találnak számukra kedvező pályázatot. Eddig kétszer próbálkoztak sikertelenül. Átgondolták útfelújítási koncepciójukat is.

– Eddig úgy voltunk vele, hogy majd a csatornázás után állunk neki. Közben a burkolatok állapota olyan rossz lett, hogy nem halaszthatjuk a felújítást. Akár nagyobb önrésszel is, de vállalva a költségeket, el kell kezdenünk a munkákat – tette hozzá Roncs Gábor.

Olvasóink írták

  • 2. sivatag66 2010. november 23. 20:29
    „:((((((((((((((((”
  • 1. janika 2010. november 23. 17:10
    „A fotókon lévő templomok helyett normális munkahelyeket teremts és, akkor mennek oda a fiatalok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűn a tehetséget elhanyagolni

Hövejen vasárnap délelőtt nyílt meg az Ivánkovics Szabolcs-emlékkiállítás. Tovább olvasom