Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Az életért gyalogoltak

Kétszázezer forintot „gyalogolt össze” egy kapuvári önkéntes jótékonysági csapat. Az AVON kozmetikai cég szervezésében a Magyar Rákellenes Liga támogatásával rendezték meg a közelmúltban az „ Egynapos gyaloglás az életért ” elnevezésű programot Budapest és Szentendre között.
 A jótékony célú távgyalogláson Kapuvárról nyolcan vettek részt: a csapatot a Széchenyi-iskola hét pedagógusán kívül egy egészségügyi dolgozó is erősítette.
Gaál Györgyné tanítónő, aki már tavaly is teljesítette a távot, elmondta, hogy a jótékonysági gyalogláson való részvétel feltétele az volt, hogy az indulni szándékozók minimum tízezer forintot gyűjtsenek össze a rákellenes alapítvány számára. A kapuvári indulók közel kétszázezer forintot szereztek e nemes célra. A befolyt összegből mammográfkészüléket kíván vásárolni az alapítvány. A gyalogláson több mint ezerhatszázan indultak, köztük Monspart Sarolta tájfutó világbajnok is.
– Az öt kilométerenként felállított hűsítőállomásokon gyümölcs és ásványvíz várt bennünket. A gyaloglás során sokat beszélgettünk, barátságok szövődtek és gyönyörködtünk a szép tájban. A rajtnál és a célban neves sportolók, politikusok, művészek köszöntöttek bennünket. Köztük Moór Mariann, Sasvári Sándor, Csisztu Zsuzsa, Dávid Ibolya, Kóródi Mária, Martinek János, Fábián László,

Koósz Tamás és a műsorvezető, Szegvári Katalin. A gyaloglás első szakasza nem volt megerőltető számunkra, de az utolsó kilométereken a nagy hőség igazán próbára tett bennünket, ennek ellenére elhatároztuk, hogy jövőre is elindulunk e nemes cél érdekében. Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik önzetlen támogatásukkal lehetővé tették számunkra az indulást – mondta befejezésül Gaál Györgyné.
A jótékonysági gyalogláson való részvétel feltétele az volt, hogy az indulni szándékozók minimum tízezer forintot gyűjtsenek össze a rákellenes alapítvány számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kismarton is testvér

Eggyel ismét gyarapodott Sopron testvérvárosainak száma. Az okiratokat szombaton délelőtt látta el… Tovább olvasom