Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Az egy-két millió forintos pályázatokban bíznak Árpáson

A négy éve megkezdett munkát folytatva újítják fel a középületeket, javítják az utakat, járdákat Árpáson. Nagy, költséges feladat lesz a temető kerítésének rendbe hozása.

Árpáson a középületek felújítása, karbantartása, a járdák, utak felújítása szerepel a következő négy év tervei között. Hasonló beruházásuk az elmúlt években is akadt jócskán, de Szabó András úgy véli, ezután sem pihenhetnek. A község polgármestere elsőként a sportöltöző felújítását említette a folyamatban lévő munkák közül.


 – Bízunk a sikerben, az ígéret szerint megkapjuk a várt támogatást.
Szabó András polgármester
– Pályázaton nyertünk támogatást a rekonstrukcióra és mi tagadás, ráfért már az épületre – mondta. – Lecseréljük a tetőt, kicseréljük az ajtót, ablakokat. Még idén végezni szeretnénk, több mint kétmillió forintot költünk rá. Jól jött hozzá a nyertes pályázat. Egyébként, ahogy több polgármester kolléga is megfogalmazta, nekünk, kisközségeknek ezek az egy-két millió forintos pályázatok segítenek. Ezekhez tudjuk biztosítani az önerőt, hiszen tízmilliós tételeket nem finanszírozhatunk. Elbírálásra vár aztán egy másik pályázatunk, amiből a volt tejcsarnok, daráló és tűzoltószertár épületét tennénk rendbe. Bízunk a sikerben, az ígéret szerint megkapjuk a várt támogatást.

Árpáson folytatják az útfelújítási programot is. A dombiföldi, az Erzsébet és a József Attila utcák burkolatát már rendbe tették, a Szeder utca és a sportpályához vezető utca következik. Szabó András hozzátette: néhány járdaszakaszra is ráfér a felújítás, így azokra is sort kerítenek.

A dombiföldi utat, mely az Árpád-kori templom előtt vezet, már rendbe tették Árpáson.
A dombiföldi utat, mely az Árpád-kori templom előtt vezet, már rendbe tették Árpáson.

– Sok fejtörést okoz az árpási temető kerítésének cseréje. Ez azonban nagy falat, mindenképpen pályázatra lesz szükség a megvalósításhoz. A gondot az okozza, hogy egy-egy elbontott sírkövet egyszerűen nekitámasztottak a kerítésnek, így az beszakadt, tönkrement. A kövek gyűltek és senki nem volt, aki elszállítsa. Az önkormányzatnak kell megoldani a problémát saját költségen. A helyi fiatalokat persze majd biztatom, hogy a rakodásban segítsenek – fogalmazott az árpási polgármester.

Olvasóink írták

  • 2. sivatag66 2010. december 01. 15:50
    „:(((((((((”
  • 1. janika 2010. december 01. 12:06
    „Hát a játszótér és a ravatalozóval mi lesz? Hisz a többi faluban ezek voltak az első protekciós pályázati lehetőségek. Vagy azok már megvannak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falugondnokok, közcélúak, traktorok - felkészültek a havazásra

A rábaközi települések felkészülten várták a havazást. Az önkormányzati kistraktorokon a kaszákat… Tovább olvasom