Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Autót cserélt a háziorvosi társulás

Rábaköz - Új gépkocsija van a Csorna Vidéki Háziorvosi Ügyeleti Társulásnak: 5,2 millió forintból vették, pályázati támogatásból. Évente 30 ezer kilométert fut az autó.
Huszonhárom háziorvosi körzet, negyven település és negyvenezer ember tartozik a Csorna Vidéki Háziorvosi Ügyeleti Társuláshoz. És most már egy új, megbízható autó is, amit 5,2 millió forintért vásárolt a társulás. Nem önerőből persze, hiszen ennyi pénzt nem tudtak volna előteremteni. Pályázatot és támogatást nyertek.

– A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács négymillió forintos támogatást ítélt meg számunkra – tájékoztatta a Kisalföldet a társulási gesztorközség, Bősárkány polgármestere.

– Falunk önkormányzata volt a pályázó, de a haszonélvező az ellátási körzet valamennyi települése. A négymilliós támogatás 80 százalékban fedezte a beszerzést, a többit a régi jármű eladásából finanszíroztuk.

Szalay Imre hozzátette: időszerű volt az autó cseréje, de egyedül nem tudták volna megoldani. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár ugyanis csupán a társulás működését finanszírozza, fejlesztésre nem ad pénzt az állam. „A társulás önkormányzatai egyre nehezebb gazdasági helyzetben vannak. Egyre nehezebb pluszforrásokat találni. Ezt az ötmillió forintot sem tudtuk volna összeszedni. Jól jött a fejlesztési tanács segítsége" – jegyezte meg a bősárkányi polgármester.

Dr. Balázs Mihály, a társulás szakmai vezetője elmondta: valamennyi háziorvosnak ügyeleti kötelezettsége van. Hétköznapokon délután négy órától – szerdán egytől, pénteken két órától – teljesítenek szolgálatot másnap reggel hét óráig. Hét végén reggel héttől másnap reggel hétig ügyelnek.

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács négymillió forintos támogatást ítélt meg számukra.
A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács négymillió forintos támogatást ítélt meg számukra.

– Ügyeleti helyiséget, rendelőt, garázst a csornai Margit Kórháztól bérlünk – fogalmazott Balázs doktor. – A járműnek kollégáimmal együtt nagyon örülünk, hiszen megbízható autóra van szükségünk. Évente 30 ezer kilométert megyünk ügyeletben, a régi javíttatása, karbantartása több százezer forintba került a társulásnak.

Az orvosoknál talán a gépkocsivezetők örülnek jobban az ügyeleti járgánynak. Varga László felelős gépkocsivezető úgy véli: sokszor veszélyes körülmények között közlekednek, ráadásul sietniük is kell. „A korábbi autónk ötéves volt, 160 ezer kilométert hajtottunk bele. Az új komoly felszereltségű, megbízható, amivel rossz terepviszonyok között is képesek leszünk eljutni a beteghez" – fogalmazott.

Az új ügyeleti autó forgalmiját és kulcsait Szalay Imre adta át dr. Balázs Mihálynak és Varga Lászlónak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérik, de adják is a sárga mellényt

Kapuvár - Annak ellenére, hogy kevés a kerékpáros- és gyalogosbaleset Kapuváron és környékén, a… Tovább olvasom