Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Alapítványi támogatás csornai hallgatóknak

Csorna - Három felsőfokú oktatási intézményben tanuló diákot támogat idén a csornai Ösztöndíj Közalapítvány. A szervezet célja, hogy erősítse a fiatalok városhoz való kötődését.
A csornai Ösztöndíj Közalapítványt 1997-ben hozta létre a város önkormányzata. Feladata, hogy a településen élő főiskolásokat, egyetemistákat támogassa. Ennek feltételeként a diákoknak vállalniuk kell, hogy az iskola elvégzése után Csornán állnak munkába. Az alapítók célja az volt annak idején, hogy a fiatalok csornai kötődését erősítsék és a szakember-utánpótlást biztosítsák.

Az alapítvány egymillió forint alaptőkével működik, ennek kamatait osztja szét a kuratórium. Az összeget helyi vállalkozók, vállalatok egészítették ki korábban. Idén azonban csak egy cég gondolta úgy, hogy támogatja az alapítvány céljait, illetve az adóból felajánlott 1 százalékok segítik működését. A szervezet nem szociális alapon támogat. A diákoknak pályázniuk kell, és a kuratórium a tanulmányi eredmény alapján dönt.

Figyelnek arra is, hogy a támogatottak más-más szakterületet képviseljenek. Idén Németh Diána, a Széchenyi-egyetem állam- és jogtudományi karának hallgatója, Tatai Ágnes, a Magyar Képzőművészeti Egyetem és Király Nikolett, a Nyugat-Magyarországi Egyetem erdőmérnöki karának természetvédelmi mérnök szakos hallgatója kap havonta 4.500–4.500 forintot.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenketten, mint egy nagycsaládban

Csorna - Jelenleg tizenketten élnek családias légkörben a tíz éve létrehozott csornai… Tovább olvasom