Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Alapítványi milliók az óvodákra és a gyermekekre

A Kapuvári Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány hét éve segíti a helyi óvodákat és a gyermekeket.

A fejlesztések mellett kezdeményezték a három éve futó vízhez szoktatási programot, ahol évente több mint száz kisgyermek tanulja meg az úszás alapjait.

Már a harmadik csoport gyermek ismerkedik a vízzel ebben a tanévben is a Kapuvári Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány jóvoltából. A civil szervezet hét éve segíti a négy kapuvári óvoda munkáját.

– Az első években az intézmények technikai, tárgyi fejlesztéseit támogattuk, a gyermekek vízhez szoktatását három éve kezdtük meg – mondta Stipkovits Erika, az alapítvány kuratóriumának elnöke. – A gyermekek hétéves koráig több olyan dolog is eldőlhet fejlődésük során, amiért főleg a szülők, pedagógusok a felelősek – tette hozzá. Ebben is segít a nagycsoportos óvodások vízhez szoktatási programja, melyet három éve kezdett meg az alapítvány és évente több mint száz kisgyermeket indítanak el az úszás megtanulása felé. – Nemcsak a fizikai állóképességet segíti a vizes program, hanem a gyermekek szellemi, mentális fejlődésére is jó hatással van – tette hozzá Stipkovits Erika.

Vízben: Októbertől májusig évente több mint száz gyermek vesz részt.
Vízben: Októbertől májusig évente több mint száz gyermek vesz részt.

Ebben nagy segítséget kapnak a Flóra termálfürdőtől és egy helyi vállalkozótól, aki a kicsik buszoztatását végzi. Emellett a szülők támogatása is számottevő, akik nemcsak a termálban segítik az óvónők munkáját, hanem egy százalékukkal az alapítvány hatékonyabb működéséhez is hozzájárulnak. Utóbbiból tudja szervezni a vizes programot is az alapítvány.

Tárgyi, technikai fejlesztésre közel hétmillió forintot fordított az alapítvány, melyből kültéri játékokat és belső fejlesztéseket finanszíroztak, de elősegítették több óvodai pedagógus továbbképzését is.

Néhány éve a kiemelkedően dolgozó óvónők munkáját is elismerik. A várossá avatás negyvenedik évfordulójára készítettek egy kifestőkönyvet a gyermekeknek, melyet minden kapuvári óvodás megkapott az alapítvány jóvoltából. Ettől a tanévtől a civil szervezet már a helyi bölcsőde bútor- és játékfejlesztéseit is segíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli döntések a csornai testületi ülésen

Rendkívüli ülést tartott hétfőn a város képviselő-testülete. Dr. Zólyomi Tamás fogorvos távozása… Tovább olvasom