Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Aláírtak és oktatásra mennek a polgárőrök

A Csornai Rendőrkapitányság és a körzetben működő polgárőr-egyesületek kapcsolata eddig is példás volt. Mostantól együttműködésüket írásban is megerősítették.
A Csornai Rendőrkapitányság területén tizenegy polgárőr-egyesület működik. A napokban valamennyi szervezet együttműködési megállapodást kötött a megyei rendőr-főkapitánysággal. A polgárőrségek tevékenységét szabályozó törvény előírásai szerint kell az amúgy jó kapcsolatot írásban is megerősíteni.

A Csorna környéki polgárőr-egyesületek együttműködési megállapodást kötöttek a megyei főkapitánysággal. Képünkön Csányi Gábor, a kónyiak elnöke ír alá.
A Csorna környéki polgárőr-egyesületek együttműködési megállapodást kötöttek a megyei főkapitánysággal. Képünkön Csányi Gábor, a kónyiak elnöke ír alá.


Katona László alezredes, a csornai kapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője elmondta: a polgárőrségek és a rendőrség együttműködése az elmúlt időszakban megerősödött. A kapitányság számít az önkéntes munkát végzőkre, hiszen az egyesületek komoly erőt képviselnek a körzetben. Közös és önálló szolgálatokkal igyekeznek a Rábaköz közbiztonságát erősíteni. Jó példa erre a közelmúltból halottak napja és mindenszentek. A sírkertek környékét a polgárőrök kiemelten ellenőrizték, így nekik is köszönhető, hogy Csornán és környékén nem történt temetői bűncselekmény. Katona alezredes az egyesületi vezetőkkel tudatta: december 31-ig valamennyi polgárőrnek alapismereti oktatáson kell részt vennie, ami vizsgával zárul. A törvényi rendelkezésekről, jogokról és kötelességekről tanulnak majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feladatok a kft.-nek Csornán

A város képviselő-testülete legutóbbi ülésén újabb feladatokat adott az önkormányzati tulajdonban… Tovább olvasom