Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Akár 1,4 milliárd is juthat fejlesztésekre

Régió - Ha minden a rábaköziek tervei szerint alakul, akár 1,4 milliárd forint is érkezhet a tavaly alakult Leader-csoport fejlesztési terveihez.
– Immár 236 tagunk van és elkészítettük stratégiai tervünket is – mondta a Leader-csoport vezetője. Hámori György szerint a stratégiai terv a régió fejlesztési elképzeléseinek egyfajta vázlatát, alapját jelenti, amit a fővárosi irányító hatósághoz nyújtottak be. A hatóság a tervet elfogadta és ezáltal a rábaköziek Leader-csoportja úgynevezett „Rábaköz előzetesen elismert vidékfejlesztési akciócsoport" besorolást kapott. Még a múlt hónapban létrehozták a koordináló csoportot, melynek feladata lesz a konkrét fejlesztési tervek kidolgozásának irányítása. Ennek tagjai Hutflesz Mihály csoportvezető, Pintér Csaba helyettes, Hámori György, Szűcs Mihály, Magyar Attila, Mészárosné Pölöskei Rita és Családi János.
– A részletek kidolgozására százhúsz napunk van, a benyújtott anyagot ezután bírálják el – mondta Hámori György.

A bírálat eredményeképpen ha helyi vidékfejlesztési besorolást kapnak, akkor közel 700 millió forint várható, ha ellenben úgynevezett Leader-besorolást érnek el, akkor akár 1,4 milliárd forintos fejlesztési pénzt is eloszthatnak a csoport tagjai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntetések sűrű programok közepette

Szany - A szanyi Bokréta néptáncegyüttes a minap tartotta évzáró közgyűlését. Töreki Imre művészeti… Tovább olvasom