Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A városháza homlokzata is megváltozik

Állványok veszik körbe a csornai városházát. A kivitelező megkezdte az épület felújítását, amihez a város pályázaton nyert támogatást.

Hatvanmillió forintba kerül a rekonstrukció. A tervek szerint július közepére befejezték volna az építkezést, de a fűtéskorszerűsítés tervezése csúszott.

A csornai városháza felújítására az önkormányzat a Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán nyert 48,6 millió forintot. Az összeget 60 millióra egészíti ki a város. Ebből a külső felújítást végzik el, illetve az energiafelhasználást ésszerűsítik. Cserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtési rendszert.

A szakemberek várhatóan október 31-re végeznek a felújítással.
A szakemberek várhatóan október 31-re végeznek a felújítással.

A városházát 1981-ben adták át, és azóta jelentősebb felújítás nem történt. A rekonstrukció során szigetelik és festik a homlokzatot és árnyékolókat építenek be. A bejárathoz előtetőt és a földszint feletti lapos tetős részen alacsony hajlású magas tetőt építenek. Az épület fűtési rendszerének energiatakarékos korszerűsítésekor a radiátorokra termosztatikus érzékelőfejek, fűtés-költségmegosztók, valamint -szabályozók kerülnek. A beruházás befejezésének határideje a tervek szerint október 31-e.

Olvasóink írták

 • 20. rick_ 2010. július 15. 14:58
  „Jerry

  Aha, szóval Te vagy Kepler! :D
  Most már minden világos, megértettem. Meggyőztél, mindenben igazad van!
  Hát, fárasztó vita volt ez mindkettőnknek, szerintem ideje lepihenni, hozom a tablettáidat...”
 • 19. Jerry 2010. július 15. 14:28
  „Most meg jössz azzal, hogy ki hány éves, meg milyen tapasztalata van... :D :D :D Mint az oviban....
  Hát éppen gya ilyen indokal nemállt kivitáznia jobbikos jelölttel,mert" ő tanult és okos , reális világlátású független gondolkodó, aki kiváló kommunikációs képességekkel rendelkezik".míg a jobbikos jelölt csak személyeskedő, kiforratlan, egyetemista, akinek még tanulni kell,ezért nem vitaképes. Ami még ha igaz lenne is, akkor sem keltene túlzottan nagy szimpátiát mindazokban, akik szemlélői a vitának. Ezért aztán gya nem vállalta fel a vitát,inkább gyáván megfutamodott.Hát kérem ezek a tények.Úgy látom, nem tetszik ha a bumeráng vissza jön. Mást sértegetni, komcsizni azt tudtok,de értelmes vitára képtelenek vagytok.Mellébeszélés az megy, megy az önfényezés,de tettekért, mondatokért felelősséget vállalni az már nem. Mint az oviban.A csúfolódás megy,de ha vissza szólnak, sírva fakadsz.Tényleg fel kell még nőnöd, rick gyerek. "tulajdonképpen semmiféle előremutató nincs abban, amit csinálsz" hát tudod, Kepler törvényeit sem értették eleinte,mégis aszerint mozgott a világ.Tanulni,tanulni,tanulni....és majd megérted mi az előremutató benne.”
 • 18. rick_ 2010. július 15. 07:56
  „Jerry, nem veszed észre, hogy valaki mond valamit (gyakorlatilag bármit), arra te elkezdesz narancsozni. Bármilyen téma kapcsán két komment után ott tartasz, hogy milyen gyalázatos a helyi fidesz, meg mennyire elvakult orbánista szemléletű mindenki aki nem azt fújja amit te... Azon túl, hogy rettenetesen unalmas, tulajdonképpen semmiféle előremutató nincs abban, amit csinálsz.

  Most meg jössz azzal, hogy ki hány éves, meg milyen tapasztalata van... :D :D :D Mint az oviban....

  "Rád fér a tanulás, hogy ne csak a narancsos sablonokat ismételgesd, hanem vitaképes,reális és önálló világnézeted alakuljon ki." - ilyet meg barátom azért nem mondunk egy vitában, mert nem is olyan burkoltan azt üzenjük vele, hogy "hozzád képest én tanult és okos vagyok, reális világlátású független gondolkodó, aki kiváló kommunikációs képességekkel rendelkezik". Ami még ha igaz lenne is, akkor sem keltene túlzottan nagy szimpátiát mindazokban, akik szemlélői a vitának. :)”
 • 17. Jerry 2010. július 15. 05:27
  „rick_gyermekem,tévedésben élsz,de gondolom ez ifjú korodnak tudható be. Sértő a csornaiakra az állításod,melyben a városvezetés kudarcait a lakosságra akarod áthárítani.A lakók ott hibáztak,hogy megszavazták, hogy bíztak abban a 10-20emberben,akik aljas módon vissza élve a bizalommal,ezt tették a várossal.miből gondold, hogy Kapuváron ,Győrben különb emberek élnek,mint Csornán? Én még emlékszem egy olyan képviselői gyűlésre,mikor az általad magasztalt városvezetés nem szavazta meg egy új vállalkozó csornai letelepedését, aki munkahelyeket teremtett volna a városban,mert azzal a helyi vállalkozóknak konkurenciája lett volna, megemelte volna béreket, és így nem tudták volna a helyieket a csornai vállalkozók alacsony bérekért foglalkoztatni.A képviselő testület ugyanis az alacsony béreket fizető helyi vállalkozókat támogatta, és nem a magasabb bérekért lehetőleg helyben dolgozni vágyó lakosságot.Ezért aztán nem jöttek Csornára munkahelyteremtő vállalkozások, és a csornaiak elmentek dolgozni más városba, falvakba.Kapuvárról nem rég még a Kisalföldben is cikk jelent meg a munkahelyteremtésről,míg Csornáról csak a fidesz körüli botrányokról, feloszlatásáról írhattak.Tudod, azért mert valaki csak FIatal,Demagóg,Szakszerütlen, még nem kellene tudatlansága miatt másokat ostobasággal vádolni.Ajánlom neked, hogy kicsit képben légy,orbán nyilatkozat helyett pl az Önkormányzati képviselők kézikönyve sorozat egyes példányainak olvasását.Talán akkor látni fogod, hogy valójában hogyan működik egy város vezetése,elszámolása stb. Látom, fiatal vagy még, ezért hiszel a fidesz mesékben.Rád fér a tanulás, hogy ne csak a narancsos sablonokat ismételgesd, hanem vitaképes,reális és önálló világnézeted alakuljon ki.”
 • 16. rick_ 2010. július 14. 18:15
  „Tudod Jerry komám, a legnagyobb ostobaság azt állítani, hogy a város egy város helyzete és jövőbeni kilátásai az éppen aktuálisan önkormányzó 10-20 emberen múlnak kizárólag, főképpen azon, hogy melyik párthoz tartoznak... Az első ember gondolkodásmódja, stratégiája nagyon sokat számít, de ennél jóval többet az itt élő emberek, közösségek hozzáállása, szemléletmódja, tenni akarása. A legyintés, a beletörődés és az általad képviselt idétlen kántálás sem az az attitűd ami előrevisz...

  Kapuváron nem egy, tíz vagy ötven ember viszi előre a várost, hanem százak vagy ezrek megfelelő hozzáállása, támogatása és kezdeményező készsége párosul ez jó vezetői szemlélettel. Győrt meg a magas adóbevételekből megvalósítható látványos megszépítő beruházások illetve a gazdasági centrumszerepből adódó természetes fejlődés.”
 • 15. Jerry 2010. július 14. 17:38
  „rick egy kapitális baromság az, hogy a narancsos ködtől nem látod a valóságot.Tudom,hogy fáj a csornai fidesznek a kudarc, de hát ők csinálták.Arról tényleg nincs mit vitázni,hogy más településen a fideszes önkormányzat jól teljesített,míg Csornán még az alapszervezet is feloszlatásra került.Nem ártana kicsit magába szállnia a helyi narancsos brigádnak az önfényezés és a tények elferdítése,elhallgatása helyett!”
 • 14. rick_ 2010. július 14. 14:23
  „Látod Jerry, az a baj, hogy pancser jól látja a dolgokat, te meg kiegészíted egy kapitális baromsággal, amivel olyan vitát próbálsz generálni, ami sehova se vezet. Mert egyszerűen nem a vita kimenetele oldja meg a kérdést!”
 • 13. Jerry 2010. július 14. 13:19
  „Pancser, igazad van. Ahol megállt az idő, sőt visszafelé forog az olyan mint Csorna most! Tessék megnézni akár Kapuvárt, ott valami mozog, de előre. Minden város olyan lesz amilyenné a lakói teszik. Sajnálom ezt a várost, kár a sok rendes magyar emberért, a szép fiatal tinikért, akiket a szűklátókörűség a teszetoszaság munkanélküliségre, reménytelen mg-i kisvállalkozásra, elvándorlásra kényszerít.Tedd még hozzá, hogy mindezt a négy évig városunkban uralkodó fideszes önkormányzatnak köszönhetjük,aki tehetetlenségükkel alkalmatlanságukkal hozták a várost ilyen helyzetbe.Persze ezt a a szoci kormányzat 8 évére hárítják,elfeledkezve arról,hogy Kapuvár is a szoci kormányzatú Magyarországhoz tartozott ezen évek alatt, ahogy Győr is.Ezen helyeken érdekes módon mégsem állt meg az idő, meg a fejlődés sem,pedig mindegyik helyen fideszes város vezetés volt. Ott nem mutogattak az mszp kormányra, mint Csornán. Minden város olyan lesz,amilyenné lakói teszik?Nem ,olyan lesz,amilyenné vezetői teszik.Hát Csorna vezetőitől ennyi tellett.Igaz, vezetői közül nem mind Csornán lakik,így nem is kötődik érzelmileg,csak anyagilag a városhoz.”
 • 12. rick_ 2010. július 14. 10:31
  „11. pancser

  Most nagyon jól szóltál!”
 • 11. pancser 2010. július 14. 00:30
  „Aki azt mondja csornaiként, hogy a munkahelyek ügye meg a többi lerágott csont, no itt a baj, nagyon-nagy baj. Persze az is ha valaki Gyopáros úr személyét támadja, mert ki törődik azzal ki tesz jót a városal, lényeg, hogy tegye. Ahol megállt az idő, sőt vissazfelé forog az olyan mint Csorna most! Tessék megnézni akár Kapuvárt, ott valami mozog, de előre. Minden város olyan lesz amilyenné a lakói teszik. Sajnálom ezt a várost, kár a sok rendes magyar emberért, a szép fiatal tinikért, akiket a szűklátókorúség az teszetoszaság munkanélküliségre, reménytelen mg-i kisvállakozásra, elvándorlásra kényszerít.”
 • 10. kackac 2010. július 13. 16:40
  „sorok_közt: költözz el! :)
  kackac”
 • 9. sorok_közt 2010. július 13. 13:33
  „A téli kátyukat mikor szüntetik meg? A tavasszal sárgávak körberajzolták a lyukakat, aztán úgy is hagyták azokat. A festék lekopott, a kátyú maradt, csak naponta hízik.
  Estefelé nem lehet az udvaron megmaradni, annyi a szúnyog. Az idén egyszer (jún.12-én 20:00óra körül) láttam szunyoggyérítő repülőgépet.
  Elkerülő,termál,munkahelyek,szórakozási lehetőségek stb. lerágott csont.

  ÉLHETŐBB VÁROST AKAROK ! ! !”
 • 8. Goldman 2010. július 13. 08:19
  „Nózi: mond csak ki nyugodtan....”
 • 7. Deir_Yassin 2010. július 12. 21:36
  „A "Gyopáros Úrral2 biztosan menni fog. Két plenáris ülés és három Eu tanácsadás között.”
 • 6. Nózi 2010. július 12. 19:57
  „Nem csak a homlokzatot kellene megváltoztatni!”
 • 5. k29680 2010. július 12. 19:42
  „"Herceg hány éves is vagy?
  huszonegy...
  ÉS MÉG HISZEL A MESÉKBEN?"”
 • 4. Goldman 2010. július 12. 18:38
  „pancser: ment a pont
  Tökéletesen igazad van.”
 • 3. kackac 2010. július 12. 18:32
  „Na most a képen mellik a szakember?
  A cekkeres Magdi anyus, aki hivatali időben bevásárolni jár, vagy a kéksipkás biciklista, aki tanácstalanul keresi, hova is támasztotta le a bringáját, mielőtt betért egy fröccsre?
  kackac?”
 • 2. körkép 2010. július 12. 16:42
  „Mondják, hogy újjávarázsolják a városháza épületét az ott dolgozók állására ácsingózó hosszúnyelvű, ugyan semmihez sem értő, de " a mi embereink " számára.”
 • 1. pancser 2010. július 12. 15:36
  „Csorna a szívem csücske és sajnálatom tárgya. Ott nem csak a városházát kellene renoválni, hanem az agyakat is. Páratlan fekvés, mégis a megye városai közül a legavíttabb, sőt hanyatló tendenciák is fellelhetők. Ha a Szigetközben megyek, vagy akár délnek Bősárkányig, az utak mellett új csarnokok, bennük munkahelyek. Csornán semmi. Döbbenetes a pusztuló Termál látványa a város elején.
  Nehogy már a sorsot hibáztassák, hibásak a város lakói, a vezetőik, hogy hagyják uralkodni a tespedt szemléletet. Meg merem kozkáztatni, ha 4 év alatt polgármesterként(nem akarok az lenni) testületi akarattal a hátam mögött nem építene valamelyik multi egy új csarnokot legalább, benne legalább száz munkahellyel, heréljenek ki.
  Reméljük, Gyopáros úr vezetésésvel eltakarítják a haladás elé keresztbe fekvőket és Csorna virágozni fog, és kánikulában a Termál is fürdőzők zsivajától lesz hangos. Csorna, ébresztő!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A temetőben is nyírják a füvet

˝Kérdezném a farádi polgármester úrtól: a családi házak előtt, ahol erős, munkabíró családapák… Tovább olvasom