Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

A tehetetlenség és az indulat beszélt a polgármesterből?

A Korona Egyesület képviselői támogatják a csornai polgármester ötletét és megszavazzák majd a testület feloszlatását. A Fidesz–KDNP frakció és a független képviselő azonban vélhetően nem.

„Egy értelmes lépés van a csornai képviselő-testület előtt, ha feloszlatja önmagát." Turi György polgármester fogalmazott így a hétfői rendkívüli ülésen. Javaslatán elgondolkodtak ugyan képviselőtársai, de arra jutottak, hogy nem ez a megoldás. Mindenesetre a polgármester a testület elé terjeszti felvetését.

Balogh Csaba független képviselő elmondta: nem oszlatni kell, hanem dolgozni. Az érdemi munkának pedig szerinte az lenne a kezdete, ha a két jobboldali frakció képes lenne együttműködésre.

– A kórházügyben sem tudott közös nevezőre jutni a két társaság. Olyan vita robbant ki a nyilvános ülésen, amit zárt ajtók mögött kellett volna megbeszélniük. Az ágyátcsoportosításról azt gondolom, hogy rövid távon mindenképpen a kórház érdekeit szolgálja. Ám, hogy hosszú távon mi lenne a jó, senki nem tudja. Még a szakemberek, azaz az orvosok sem tudnak közös álláspontot kialakítani. Ezért nehéz felelős döntést hozni. Ha a polgármester úr a testület elé terjeszti a feloszlatást mint önálló napirendet, nem hiszem, hogy támogatni fogom – fogalmazott.

Háncs Károly, a Fidesz–KDNP képviselője úgy látja, a feloszlatás gondolatával Turi György saját tehetetlenségét és indulatosságát bizonyította be.

– Nem azzal foglalkozik, ami a napirenden van, vagyis a kórház jövőjével. Inkább a csornai- ak felhergelését éri el az ilyen indulatos hozzászólásaival. Most azt nem tudta elviselni, hogy a szakma, a kórház vezetésének véleménye érvényesült és nem az övé. Ez a hozzáállás nem vezet jóra. A testület feloszlatásának megvan a jogi útja. Először is többséget kell szerezni a testületben – jegyezte meg.

Turi György megerősítette: komolyan gondolja, és fenntartja, hogy az egyetlen értelmes lépés az új választás lenne.

– Induljon tiszta lappal a város és az új testület hozza meg a felelős döntéseket. Az elmúlt időszak bizonyította, hogy nem tudunk közös nevezőre jutni és Csorna szempontjából kedvezőtlen határozatok születnek. A testület elé hivatalosan is beterjesztem felvetésemet. Jósolni azonban nem tudok, hogy elfogadják-e a képviselők. A Korona Egyesület mindenesetre támogatja – fejtette ki Turi György.

Olvasóink írták

 • 12. babucika3311 2011. július 19. 08:09
  „Nah mit merzsebet? Talán a választóinak teljesíteni??!!! Szerintem a hatszori újraválasztás azt jelenti. Kormányok jöttek, kormányok mentek, ő mindig maradt. Mi köze a kormányoknak ehhez??? Tudod, hogy hány pást színeiben indult el hatszor? Én tudom: egy, egyetlen egy, a KDNP. 20 éve......Erre varjál gombot...
  És ki volt az átkosban is képviselő????Segítst légyszi, mert nekem nem ugrik be.”
 • 11. merzsebet 2011. július 18. 21:26
  „Babucika rosszul tudtad... aki mellé, elé x-et teszek ,ara szavazok nem pedig ráteszem.De nem ez volt a téma.A kérdésekre válaszolta és találtam különben nem lovagolnál a lényegtelenen.
  A Csornaiak nagy többséggel T Gy-t akarták polgármesternek.Ez tény.
  A képviselők nagy része az átkosban is képviselő volt.Ez is tény.Amiket leírtam meg fenntartom.
  Nózi .Igen 20 éve képviselő és nagyon jól értette a határozati javaslatot csak keverni akart ami sikerült is neki.Van egy betegség úgy nevezik hogy beszédkényszer.Van egyszerűbb megfogalmazása is , de azt úgy is moderálnák.Azon is el lehetne gondolkodni hogy kormányok mentek kormányok jöttek ő mindig maradt.Valamit nagyon tudhat .Vajon mit?De ez megint lényegtelen.”
 • 10. babucika3311 2011. július 18. 13:37
  „Nózi! Látszik, hogy csak a szád nagy, de az agyad nem. Azért fontos egy határozati javaslat szövege, mert azt szavazzák meg. És mi van akkor, ha neki nem egyértelmű? Ő legalább megkérdezte. Húsz éve ott van?! Ez talán jelent vanamit nem? Egyetlen egy ember sincs, akit hatszor választottak meg egyéni körzetből ( egyszer sem listáról került be).
  Merzsebet! Én úgy tudtam, hogy ha valakire ikszet teszek, azt akarom, hogy ő legyen a polgármester. De ha tényleg úgy gondolkodnak a csornaiak, mint te, akkor itt senki semmi jót nem érdemel. Azt érdelmi, hogy járjon egy minden nap minimum 30 km-re dolgozni, járjon Győrbe orvoshoz, járjon otthon rossz, kritikán aluli utakon, vigye el a gyerekét Győrbe iskolába. Szóval semmi ne legyen Csornán, mert a csornaiak semmit nem érdelemnek meg. Kritikán aluli a város hozzáállása bármihez is és erre nagyon jó partner a polgármester, aki csak hergeli a népet. Persze, meg lehet nézni a szimpatizánsok színvonalát. Őket meg lehet vezetni üres és hangzatos szavakkal.”
 • 9. Nózi 2011. július 18. 10:49
  „Láttam a tv-ben a hétfői (11-i) ülést. (minősége kritikán aluli) Szinte már nevettem a dühtől!!! Vissza kellene vinni a t. képviselőket az általános iskolai irodalom órákra!!! Mindenki másképp értelmezte a kórházzal kapcsolatos dokumentumokat. Javasolnám, hogy az összes képviselő üljön le, közösen olvassák fel majd értelmezzék az iratokat. Utána mindenki mondja el a véleményét!! Szerintem sokkal hatékonyabb lenne egy ilyen ülés. Nem azon kellene vitatkozni, ki, mikor, merre ment nyaralni. Hancs úr vicces volt. Nélküle is megy a szekér. Bár ő már 20 éve ott van a testületben, azóta csak visszafelé haladunk. Nem azt mondom, hogy miatta, de elgondolkodtató, hogy olyanok kérik számon a mostani polgármestert (5 éve van a városvezetésben), akik az elmúlt 20 évben szinte semmit nem csináltak! Vagyis Csornát sikeresen leépítették! SZERETEM CSORNÁT!”
 • 8. merzsebet 2011. július 16. 22:40
  „babucikának: kimaradt.
  Az ülésen csak orvosok beszéltek pró és kontra.Védték az osztályukat ketten,ellene voltak hárman/akik az átcsoportosított ágyakat kapják/.Név szerint a,belgyógyászat mátrix a ,neurológia,a légzésrehabilitáció/ez lesz az új osztály/főorvosai.Nem tudom miért is ?Te igen?
  A város lakói abban döntöttek hogy ki ne legyen a polgármester, a testület mondhatnám "tök" mindegy volt.
  És most itt a leve.Személyeskednék ha leírnám a lé színét.
  Szabad vélemény nyilvánítás van,de hazudni nem szabad vagy csak nem illik?”
 • 7. merzsebet 2011. július 16. 22:07
  „babucika :.A "drága polgármesterünknek "az volt a javaslata hogy a21 ágy a krónikus osztályból legyen légzés rehabilitációs osztály/bármit takar is a neve/és el a kezekkel a manuális osztályok 9 ágyától.
  Ne vegyen részt a kórház a pályázatba Győrrel mert az a téti diliházat hozza Csornára.Világos nem?
  Kukszi rokon... kit érdekel,te ne tudnád mindent lehet csak akarni kell.”
 • 6. Kisangyalom 2011. július 14. 10:49
  „Kedves Jerry!

  Végtelen jóindulatod ellenére is bízom abban, hogy a képviselő teszi a dolgát és foglalkozik a kérdéssel. Attól, hogy a polgármester minden erejét bedobva akadályozza az információáramlást és sározza be a képviselőt, csupán a Te korlátoltságodnak köszönhető, hogy nem akarsz tudni vagy nem tudsz az eseményekről.

  Folyton azt skandálod, hogy nem Csornán lakik. Szerintem rajtad kívül, már az egész város tudja, hogy nemrég vásárolt lakást Csornán. DE TE CSORNÁN LAKSZ VAJON?”
 • 5. babucika3311 2011. július 14. 08:19
  „Azzal akartam kezdeni, hogy drága polgármesterünk javaslatát leszavazta a képviselő testület, de aztán rájöttem, hogy nem is volt javaslata. Tehát! Arról van szó, hogy a kórház igazgató előállt egy javaslattal, amivel meg lehet menteni a csornai kórházat. Orvosok és egészségügyi dolgozók véleménye alapján a képviselő testület többsége ezt megszavazta. Turi arra szólitja fel a képviselő testületet, hogy oszlassa fel magát. Miért is???Jah és azt kihagytam, hogy kétszer szavaztatta meg a javaslatot, mert nem tud belenyugodni a képviselők akaratába. Egy várost a képviselő testület felhatalmazása alapján a polgármester irányít. A polgármester azt és úgy teheti, ahogy a képviselő testület megszavazza. A város lakói pedig döntöttek négy évre, fidesz-kdnp többségű képviselő testületet szavazott meg, a polgármester törődjön bele. Ha nem tud, MONDJON le. Ne 11 képviselő mondjon le az ő kedvéért, csak azért, mert nem egyeznek az álláspontok.”
 • 4. kukszi 2011. július 14. 06:59
  „Én meg azt hallottam házat vásárolt Csornán,tehát véglegesen letelepedett.
  Az országgyűlésből nem nagyon lehet kimaradni, mert megbüntetik, van erre példa elég.”
 • 3. Jerry 2011. július 13. 22:53
  „kisangyalom, ugy azt te sem hiszed el, hogy ha gya olyan angyon akart volna,el tudott volna jönni a gyűkésről, a 2/3 nélküle is megszavzta volna a kormány előirásait.a kis gya pedig ugyse szól semiiherz hozzá, csak rábólint.Szóval, ha érdekelte volna Csorna, eljön.Na deőt csakaddig érdekelte a város, mig beültette a székbe. Azóta már el is költözött,pontosabban a csak papiron lévő albérleti lakását is felszámolta a városban.Jaj de kár, hogy rosszul informált,kisangyalom.......”
 • 2. Kisangyalom 2011. július 13. 20:51
  „Mamika, nem olvasta az újságban, hogy hétfő délelőttől kedd hajnalig üléseztek a képviselők a parlamentben?? Jajj, de kár, hogy rosszul informált!”
 • 1. mami53 2011. július 13. 14:51
  „Én is azt várom,hogy ezt a testületet oszlassák fel.Sajnos most olyan képviselőink vannak akik pár éve kerültek Csornára és a nagy multú kórházról akarnak dönteni szakértelem nélkül.Nem beszélve arról,hogy alul képzettek ilyen nagy volomenü kérdésben,de sajnos fentről irányitják Őket.A polgármseter mindent megtesz a Csornáért ,de akármilyen ötlet vagy javaslat felmerül az "ellenzék"gúyosan és szemtelenül azonnal leszavazza.DE még van egy országgyülési képviselőnk is,aki még arra sem volt képes,hogy megjelenjen a testületi ülésen.Addig jó volt Csorna mig be nem került a parlamentbe.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turi György: Az utolsó érve a feloszlatás

„Tiszta lappal indulhatna az új képviselő-testület, ezt tartom erre az áldatlan állapotra az… Tovább olvasom