Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

A szocialistáknak nem balhé, elkerülő kell

Csorna - Papp József volt csornai polgármester, országgyűlési képviselő úgy látja, a csornai elkerülőút megépítése a város jobboldali vezetése miatt csúszik. Szerinte Turi György polgármester célja csupán a balhé.
Papp József szocialista országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót a csornai elkerülőúttal kapcsolatban. A politikust Bajnai Gordon útügyi miniszteri biztosi teendővel bízta meg. Papp József először az elkerülőút „múltját" idézte fel.

– A mostanit megelőzően politikai vita soha nem volt a beruházással kapcsolatban, tízéves szakmai vita azonban igen – kezdte a képviselő. – A szakma az M86-os nyugati elkerülőjét javasolta, míg városunk a keleti elkerülés mellett érvelt, a korábban tervezett ipari terület miatt. 2002 júniusában az engedélyezési terv elkészítésére írtak alá szerződést, ami 2006 szeptemberében kapott építési engedélyt. 2007 tavaszán azonban fordulat történt. A kistérség, a megye és a régió továbbra is a keleti elkerülőt támogatta, ezért a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) egyeztető tárgyalást hívott össze Csornára. A résztvevők feladata az volt, hogy döntsenek: a szakma vagy az önkormányzat álláspontját fogadják el. Turi György és Székely Imre, a megyei területfejlesztési tanács munkatársa indoklás nélkül, de a keleti változatot tartották csak elfogadhatónak. Figyelmeztették őket, hogy többéves csúszást eredményezhet, ha a keleti nyomvonalhoz tartják magukat, de ez nem számított. A polgármester úr mindig arra hivatkozik, hogy az önkormányzat eszköztelen, noha nagyon is erős eszköz áll rendelkezésükre. A város rendezési terve, hiszen csak azt lehet megépíteni, amit az tartalmaz. Turi György a rendezési terv módosításától a képviselő-testület megkérdezése nélkül elzárkózott. Olyan tervet dobtak a kukába, melynek építési engedélye volt. Új nyomvonalváltozatok elkészítésére lett szükség, a terveket 2008 januárjában rendelték meg. Azaz idén év elején ott tartottunk, ahol 2002 nyarán.

Papp József
Papp József

Papp József úgy vélte: nem történt szakmai hiba a tervezésnél. Az engedélyes tervek azért nem tartalmazták a 86-os keleti elkerülőt, mert azt nem gyorsforgalmi útnak tervezték, más minőségű tervekre volt szükség, illetve az engedélyező hatóság is más volt. Az akkori elképzelések szerint ugyanis a 86-os főutat egy ideiglenes főút kötötte volna össze az elkerülővel Dörnél. Így sem a 85-ös, sem a 86-os főút forgalma nem terhelte volna a települést. Az országgyűlési képviselő szerint Turi György tájékozatlan, amit ingerültséggel leplez.

– A szeptemberi útlezárással a polgármester úr szerint elérték céljukat, mert az üggyel foglalkozik a média – jegyezte meg. – Maga vallotta be, hogy nem az út fontos, hanem a balhé. Ő már elérte célját, mert van balhé. Én csak akkor fogom elérni a célomat, ha lesz elkerülőút. Polgármester úr azt is bevallotta, hogy kezdődik minden elölről. Ez pontosan így van, de miattuk tartunk ott, ahol 2002-ben voltunk. Ráadásul most csak az elkerülőút egy részére rendelték meg a terveket. A környezetvédelmi engedély időigényével riogatott mindenkit a 2006-os terv kapcsán. Most aztán környezetvédelmi engedélyt és új építési engedélyt is kell szerezni és a város rendezési tervét is módosítani kell.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Lacikó 2008. november 06. 13:49
  „Gabasz 11.Igazan van,csak ennek olyan vastag a pofalemeze,hugy a kép sem ő!ő valahol mélyen alatta van.”
 • 21. Gabesz11 2008. november 05. 22:19
  „Kabóca, jó a linked. Persze, ami még a dologhoz hozzátartozik, hogy Papp meg Puch együtt csücsül a Táncsics alapítványban, azaz asszem jól ismerik egymást. Aki látta Papp parlamenti interpellációját Puch-hoz, az azt hiszem fogja a hasát a röhögéstől, pedig sírni kellene. (Egyébként a csornai csatorna adja) A mi Jóskánk olyan jól megírta a beszédet mindkettőjük részére, merthát magyarszakos az istenadta, hogy majd beszartam a látványtól. Bár Puch barátunk szerint Enese az EMESE, dehát a komcsi már csak ilyen. Zuschlag ügy? Mind benne vannak, alapítványokon, kiszes kapcsolatokon, polipszerű rendszereken keresztül. Szegény Zuschlag is ott cseszte el, hogy zsidózott, onnantól elvágták a pasit, ez egyértelmű. Ha nem röhögött volna rajtuk, még mindig menne az alapítványi biznisz.
  Papp Jóska, Te meg egy szánalmas ember lettél, sajnállak -, borzalmas lehet az életed, mert tudod, hogy utálnak az emberek. A szomszédok, a városlakók, majd mindenki. Kár hogy ez lett belőled, nem hiszem, hogy megérte. Az, hogy pénzed van, vadász lettél, meg egyéb úri passziók, attól nem lettél senki sem, de szerintem ezt Te is tudod. Eladtad a lelked, élj ezzel még vagy 50 évet, ezt kívánom!”
 • 20. pan.cser 2008. november 05. 18:06
  „Igen, fel kell tenni a kérdést, hogy ez a Papp normális? A cél a média figyelmének felkeltése volt, mert a média hatalom. Tiltsák be az újságokat akkor majd a szocialista sajtó csupa jót fog írni. A média tükör, hogy csúnyának látszanak a szocik benne az nem a tükör hibája, meg nem azé aki a tükröt kezébe vette és megmutatta országnak világnak. Csornaiak, mint rendszeres átutazó szurkolok nektek, ezt a Pappot meg valahogy nem tudom szeretni. Alighanem szépen mondom ha úgy fejezem ki magamat, hogy a csornaiak sem kedvelik.”
 • 19. Kabóca 2008. november 05. 10:58
  „Papp József Puch László padtársa a zuslág féle alapítványok FB-ában.
  Puch László és az mszp Strabag ügyéről:
  http://www.hetivalasz.hu/cikk/0811/puch_laszlo_penzszag”
 • 18. sziszifusz 2008. november 05. 09:58
  „Elemi logika:
  - szerint a Papp József hátrahagyta csornai rendezési terv a keleti elkerülőt tartalmazza,
  -a Papp József által említett építési engedéllyel rendelkező - állami terv- a nyugati elkerülőt preferálta./anno 2006-ban /
  Két újabb logikai elem:
  -a nyugati változat olyan nyilvános volt,hogy Papp József saját véleményét sem ismerte/lásd- csornai rendezési terv - anno - Papp időben- ellentétes volt a pappjózsefi meggyőződésel/!!!
  -Hogyan vásárolhatták fel, amikor még Papp József sem tudta a saját véleményét- merre kanyarog?/Hiszen az idejében a rendezési terv - a keletet preferálta- gondolom- véletlen és nem fedő módon!/
  Abszolút logika:
  -/Nem kedvelem/Turi polgármester nem volt hajlandó a pappjózsefi időből származó csornai rendezési tervet - napirendre tűzetni a testületnél és módosíttatni az eleddig /PJ /önmaga által sem ismert megváltozott papjózsefi irányba!
  - Az mszp -és képviselők meg - ismeretlen okból/???!!!/ - nem voltak képesek még napirendi javaslatot sem tenni?!
  Ezt olvastam.Egyszer már feladtam- meg is kaptam - írták is - nem olvasni - írni sem tudok.Ilyen egyszerű!”
 • 17. konyika 2008. november 05. 09:43
  „csak ra kell nezni erre a kepre. az embernek felfordul a gyomra”
 • 16. gyümölcs 2008. november 05. 09:20
  „Amikor meglett az elkerülő nyomvonalának terve,a belső kör( baloldaliak) felvásárolták a földeket,hogy majd jó pénzért eladhassák.Ezt torpedózta volna meg a mostani vezetés?Persze hogy lobbizik ex polgármesterünk.Nem lopták még meg magukat eléggé?Többet van PJ a médiában meg Csorna életében mint munkálkodása idején!Ja,rombolni csendben is lehet?!”
 • 15. Kabóca 2008. november 05. 08:29
  „Miro!
  Hány felüljárót akarsz a GYSEV felett?
  A 85-ös Csorna és Pereszteg között a vasúttól délre fog haladni.
  Majd 2613-ban.”
 • 14. miro132 2008. november 05. 04:29
  „Szerintem a keleti elkerulo ut mellett szukseg lenne a 85-86 os osszekotesre nyugaton is. Miert nem keri az onkormanyzat ezt is ? nem ertem//miro”
 • 13. zodjoska 2008. november 04. 23:17
  „Lacikó, megmondom:

  azért cél neki az elkerülő, hogy minél jobban el tudja majd kerülni Csornát.

  Én is azon a véleményen vagyok, hogy jobban tenné a Képviselő Úr, ha a 2010 utáni időkön gondolkodna. Bár szerintem akkor is lesz mit a tejbe aprítani, akkor se (csak) a nyúl viszi a (vadász)puská(ka)t.

  Mindenesetre ahogy a többiek mondják, addig hazudnak, amíg lassan igazság lesz, régi kommunista taktika...”
 • 12. Lacikó 2008. november 04. 21:53
  „Milyen célt tűzött ki ez már megint,hogy csak akkor éri el,ha lesz elkerülő.Biztos le akar abból az aszfaltból nyúlni 1 tenisz pályányit.Mert ő teniszezik ám mint a nagyok.”
 • 11. Lacikó 2008. november 04. 21:40
  „A másik papp,vagy balog!?Az beba,akkó tényleg nem változik semmi.Akkorlegyen a szöszi múmiaarcú az is ér semmit.”
 • 10. Hazudunk reggel este meg éjjel 2008. november 04. 20:36
  „Emlékeztek erre? Lehet hogy délután nyilatkozott és akkor nem hazudott? KÉTLEM!”
 • 9. obi 2008. november 04. 19:51
  „Tatoo! Egyetértek, szerintem a másik Papp (Imre) képviselő, vagy Balogh úr előtérbe helyezése régen időszerű lenne... De hát ez az "ő dóguk"...”
 • 8. tatoo 2008. november 04. 19:45
  „Kedves csornai mszp-sek! Mikor veszitek már észre, hogy P. J. lejárt lemez, senki nem hisz neki. A csornai MSZP-t nála jobban senki nem járatja le. Miért nem mertek lépni ellene, nem kötelező mindig őt megválasztani és az ő véleményével egyetérteni. Vannak köztetek sokkal népszerűbb emberek a városban, akikkel sikeresebbek lehettek. Nem kell félni tőle, ő már a nagypolitikában sem játszik szerepet, csak gombot nyomogat. Azért, mert most képviselő és volt polgármester, nem kell mindent elhinni neki. Ha az mszp akar Csornán még valamit és nem csak 2 képviselőt a testületbe, léptesse hátra P.J.-t. Ha ő olyan elkötelezett a városért és az eszméért, és nem csak a pénzért csinálja, akkor a második sorból is küzdeni fog.”
 • 7. Nooormális? 2008. november 04. 18:44
  „"Tisztelt" Kisalföld!

  Egy magára valamit adó lap ilyenkor nem szokta megkérdezni a másik felet is?
  Egyébként PJ.-t jól ismerik Csornán, ergo senki sem hisz már neki.
  (Talán már az elvtársai sem...)”
 • 6. pit 2008. november 04. 18:41
  „Azt értik megmagyarázni a lehetetlent,egykutya ö a Ferivel.De ugye ezért is nem a Fidesz a felelős,mert már szinte mindenre azt mondják.Ez már cirkusz a javából,ami itt folyik,de egy a baj,már nevetni sem tudunk.”
 • 5. start 2008. november 04. 18:35
  „kedves obi
  azért én ebben nem vagyok biztos mert ugye a csornaiak annyira nem kiismerhetők, többször is megválasztották P.J.-t polgármesterré, pedig nem történt semmi.
  gabe
  a témát unjuk de mégis csornai dolog és sok más tényleg nem történik
  bár: szervezhetünk bált, esetleg takaríthatjuk a várost, ki csatlakozik?”
 • 4. obi 2008. november 04. 18:29
  „P. József csak ugyanazt teszi, mint a főnöke, a feri... Ezek azt hiszik, hogy ha egy hazugságot hússzor elmantráznak, akkor huszonegyedszerre hipp-hopp, már igazzá is válik... Szerencsétlen flótás... :)
  P. József helyében én a betegesen cinikus önlejárató ámokfutások helyett már a 2010 utáni jövőmön tűnődnék. Mert hogy ez az alak se polgármester, se képviselő nem lesz errefelé, az "hót ziher"! Esetleg 20 év múlva, mondjuk Angyalföldön-talán...”
 • 3. csornai 2008. november 04. 18:11
  „Hányingerem van ettől az "embertől".”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hubay- leszármazottaknak táncolt a Pántlika

Csorna-Oslo - Norvégiában táncoltak magyar táncokat a csornai Pántlika Néptáncegyüttes tagjai. Az… Tovább olvasom