Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

A számítógéppel ismerkedtek az akadémisták

A csornai kistérségi Nyugdíjas Akadémia legutóbbi előadásán az informatika világába kalauzolták a hallgatókat. Érdekes tájékoztatót hallhattak Bauer Mihály földhivatali rendszergazdától.

 
„A telefon, a televízió, a számítástechnika és az egyéb kommunikációs eszközök egyfelé tartanak."

Bauer Mihály
A számítógéppel és az internettel kapcsolatos ismereteiket bővíthették a csornai Nyugdíjas Akadémia hallgatói. A kistérségi társulás által szervezett rendezvénysorozat újabb előadásán Bauer Mihály informatikus kötötte le a nyugdíjasok figyelmét.

A szakember először a számítógép történetét mutatta be. A számítógép fejlesztéséből kivették részüket a magyarok is. Bauer Mihály Neumann János, Kemény János, Gróf András és Simonyi Károly nevét említette. 1971-ben jelentek meg a második generációs számítógépek, még csak szigorúan munkahelyi használatra. Magyarországon például ebben az időben mindössze százhúsz működött. A nagy áttörés 1979-ben történt, amikor piacra kerültek az első személyi számítógépek. A fejlődés azóta is töretlen az ágazatban. Az internetet bemutatva az előadó elmondta: 1969-ben az amerikai hadsereg számára négy csomóponti gépet kötöttek össze négy felhasználói géppel.

Az akadémia hallgatói érdekes előadást hallhattak a számítástechnikáról, internetről, informatikáról.
Az akadémia hallgatói érdekes előadást hallhattak a számítástechnikáról, internetről, informatikáról.


A világháló gyakorlati hasznosításával kapcsolatban ismertette az elektronikus levelezés és a társalgás előnyeit. Bemutatta a híroldalakat, az internetes vásárlás lehetőségeit. Szintén a hasznos oldalak közé sorolta a különböző menetrendeket bemutató oldalakat, térképeket, a tudakozókat, az időjárással foglalkozó honlapokat. Néhány mondattal beszélt a közösségi oldalakról, az elektronikus naplókról. A jövőről szólva kifejtette: nem nagyon lehet tudni, merre is fejlődik tovább a számítástechnika.

– Az biztos, hogy egyfajta konvergencia figyelhető meg – fogalmazott Bauer Mihály. – A telefon, a televízió, a számítástechnika és az egyéb kommunikációs eszközök egyfelé tartanak. Már lehet kapni internetre köthető televíziókat, egy kábelen érkezik hozzánk a televízió, az internet és a telefon. Az pedig, hogy a telefonon internetezni lehet, már természetes manapság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset - személygépkocsi és vonat ütközött Szárföldön

A szárföldi vasúti átjáróban személygépkocsi vonattal ütközött csütörtökön délután. Tovább olvasom