Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

A strand megnyitását ünnepelték

Harminc kilométeres, egész napos úszással ünnepelték meg amatőr sportolók a csornai termálfürdő megnyitásának harmincadik évfordulóját.
Csornai amatőr sportolók egész napos úszással emlékeztek meg hétfőn a helyi termálfürdő három évtizeddel ezelőtti megnyitásáról. A résztvevők – közel negyvenen – összesen harminc kilométert teljesítettek a versenymedencében. Az „emlékúszást" dr. Baráth Csaba és Szabó István szervezte, támogatást az önkormányzattól és helybeli cégektől, vállalkozóktól kaptak.

Az úszók nem először ugrottak vízbe egy-egy jeles évforduló alkalmából, hiszen Csorna várossá nyilvánításának harmincadik évfordulóját is hasonló módon ünnepelték. A szervezők nevében dr. Baráth Csaba elmondta: szeretnének hagyományt teremteni és minden évben megrendezni az emlékúszást. Készülnek például az első demokratikus választások tizenötödik évfordulójára is. Szándékuk, hogy az iskolákat is bevonják a kezdeményezésbe, persze ehhez az is kell, hogy a strand ne csak június közepén nyisson ki, hanem legalább májusban, amikor még a tanulók is szívesebben vesznek részt a megmozduláson.
A rendezvény végén a résztvevők emléklapot és a szponzorok által felajánlott ajándékokat vehettek át. Az elfogyott energiát pedig jófajta gulyáslevessel pótolták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európai színvonalú ügyfélfogadás

Hivatalosan is átadták Veszkényben a község lakóinak az új polgármesteri hivatalt. Az irodák az… Tovább olvasom