Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A pozitív mérleget sem fogadta el a testület

Csorna képviselő-testülete hétfői ülésének napirendjén szerepelt a város 2013-as zárszámadási rendeletének megalkotása. Noha a mérleg pozitív, mégsem kapott többséget.

A város képviselő-testülete nem fogadta el hétfői ülésén Csorna 2013-as zárszámadási rendeletét. Annak ellenére sem, hogy régen volt ilyen: az önkormányzat pozitív eredménnyel, azaz megtakarítással váltott évet. A rendelettervezetet újra kell majd tárgyalnia a plénumnak, mert zárszámadással a törvény szerint rendelkeznie kell a településnek.
A 2013-as gazdálkodással kapcsolatban Varga Beáta, a városháza osztályvezetője kifejtette: év elején még voltak félelmeik, hogy vajon eleget tudnak-e tenni valamennyi feladatuknak. Év közben azonban jelentős többletbevételhez jutott az önkormányzat. Komoly állami forrásban részesült például a működésképtelen helyzetbe került települések támogatásából. Ugyancsak meghatározó volt az állami adósságkonszolidáció. Két év alatt összesen 1,4 milliárd forintnyi adósságtól szabadult meg így Csorna. A 2013-as pénzmaradványból tartalékot képeztek 2014-re.

A csornai képviselő-testület nem zárta le rendelettel az önkormányzat 2013-as gazdálkodását. Újratárgyalják.
A csornai képviselő-testület nem zárta le rendelettel az önkormányzat 2013-as gazdálkodását. Újratárgyalják.


A pozitív eredmény ellenére a zárszámadási rendelet „elbukott" a szavazásnál. Öt képviselő értett egyet az előterjesztéssel, hatan tartózkodtak, egy képviselő nemmel szavazott. Turi György polgármester a voksolás után megjegyezte: év közben a gazdálkodásról, minden fillér felhasználásáról a képviselő-testület döntött. „Ezért nem tudom, mi lehet az oka annak, hogy a rendeletet nem fogadták el. Bizonyára célja van, miért is történt mindez" – mondta.

A Fidesz–KDNP frakció tagjai vélték úgy, számukra nem elfogadható a 2013-as gazdálkodás összegzése. Háncs Károly a Kisalföld érdeklődésére megjegyezte: képviselőtársai egyéni véleményt fogalmaztak meg, frakcióülésen nem egyeztettek erről a napirendi pontról.
Dr. Horváth Etelka jegyző úgy tájékoztatott, hogy a következő testületi ülésen ismét tárgyalják a rendelettervezetet. – Addigra talán kiderül az is, hogy a képviselőknek mi volt a kifogásuk – tette hozzá.

Kapuváron egy ellenszavazat volt. A kapuvári képviselő-testület hétfői ülésén is tárgyalták a 2013-as költségvetés zárszámadását. Németh Csóka Gábor alpolgármester kiemelte: a takarékos gazdálkodásnak köszönhetően a városi büdzsé „rendben van" és ahogy lapunknak is megjegyezte, belátható időn belül nem várható nagyobb „nadrágszíjhúzás" a városi intézményeknél. A tavalyi büdzsét és a zárszámadást is egy ellenszavazattal fogadta el a testület.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szelektív gyűjtés és hulladékudvar Csornán

A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szerdán megkezdi a szelektív otthoni… Tovább olvasom