Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A mulatós zene mindent visz Csornán

Jó zene, kulturált kiszolgálás és baráti beszélgetésekre is alkalmas helyiség. Ennyi kell ahhoz, hogy a középkorúak és az idősebb korosztály is jól érezze magát és szórakozni tudjon Csornán.
A harmincas, negyvenes és az afölötti korosztály számára nyílt a közelmúltban szórakozóhely Csornán. Hiányt pótol a vállalkozás, hiszen az elmúlt években gyakran elhangzott a panasz: a városban alig akad megfelelő, az idősebbek igényeit is kielégítő mulató. A Kisalföld érdeklődésére kiderült: a zene mindent visz, ha helyet választanak maguknak a szórakozni vágyók.

Élő Mihály és párja szívesen mozdulnak ki otthonról és múlatják az időt baráti körben. Úgy vélik, az ő korosztályuknak is jár a kikapcsolódás.
– Csornán valóban eléggé szűkös volt a lehetőségek köre – mondta a Kisalföldnek Élő Mihály. – Számunkra fontos, hogy kulturált helyen legyünk, ahol elsősorban nekünk szóló zenét hallhatunk. Az sem mellékes, hogy ez a korosztály már nem az átbulizott, áttáncolt éjszakákat kedveli. Szeretünk kicsit leülni és beszélgetni a barátokkal. Ezt egy hangos, zsúfolt, a tizenévesekkel „teleélt" helyiségben nem tehetjük meg. Szükség van tehát olyan teremre, ahol ugyan halljuk a zenét, de egymás szavát is. Az, hogy kimozdulunk-e otthonról, sok mindentől függ a mi korosztályunkban. A fizikai erőnléttől elsősorban, de ha egy jó helyet sikerül felfedezni, kellemes muzsikával, hamarabb elfelejti az ember a gondokat és a fáradtságot.

Élő Mihály és párja elsősorban a jó, korosztályuknak megfelelő zene miatt keres fel egy-egy szórakozóhelyet. Fotó: Erdős Zsolt
Élő Mihály és párja elsősorban a jó, korosztályuknak megfelelő zene miatt keres fel egy-egy szórakozóhelyet. Fotó: Erdős Zsolt


Horváth Szabolcs korábban már üzemeltetett vendéglátóhelyet Csorna belvárosában. Rövid időn belül azonban bezárt, mert sok panasz érkezett a környékbeliektől a vendégek kinti viselkedésére. Akkor úgy búcsúzott vendégeitől, hogy keresi a megoldást és amint lehet, ismét várja őket. Egy városszéli, üres autószalont alakított át és két hónapja nyitotta meg vállalkozását. Eddig a tapasztalatok szerint gond nélkül, a szomszédokat nem zavarva működik az egység.

– Nem a tinédzsereknek nyitottuk meg a mulatót, hanem az idősebb korosztálynak. Ők valóban szórakozni jönnek hozzánk, nem úgy, mint azok az ifjak, akik korábban eléggé mámoros állapotban, a balhé miatt tértek be – mondta a Kisalföldnek Horváth Szabolcs. – Úgy látom, elsősorban a jó muzsikát kell biztosítani, ez vonzza leginkább a vendégeimet. Nálunk élő zene szól és rendszeresen hívjuk fellépni a mulatós műfaj ismert előadóit is. Népszerűek a hetvenes-nyolcvanas évek dallamai is, a még idősebbekre gondolva pedig nemsokára nótaestet szervezünk. Kulturált belső térre van szüksége még a harmincasoknak, negyveneseknek, ötveneseknek ahhoz, hogy jól érezzék magukat. Szeretném, ha a mulató egyfajta közösségi tér is lenne. Tartottunk már nagy sikerrel bográcsos partit és további hasonló, kötetlen hangulatú rendezvényeket is tervezünk.

A vállalkozó sokat költött a nyitás előtt a hangszigetelésre, hogy még véletlenül se legyen panasz a zajra. Horváth Szabolcs úgy látja, ilyen jellegű gondok nem lesznek náluk, hiszen az általa megcélzott korosztály még „tud viselkedni és kulturáltan szórakozni".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nekünk építik...

Miért is kell a bejáratott és minden európai által elfogadott szabályokat felrúgni? Tovább olvasom