Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A LEADER-ben bíznak leginkább

Pályázatokban bízik Cakóháza elöljárósága, különben idei fejlesztéseik elmaradnak. Tervük pedig akad jócskán.

Cakóháza amúgy is szerény költségvetése az idei évben még szerényebb lett. Csepi Éva polgármester arról beszélt a Kisalföldnek, ha az önhibáján kívül hátrányos helyzetű települések számára kiírt pályázaton nem kapnak semmit, nagy bajba kerül az önkormányzat.

– Terveink lennének, hiszen elkezdtük a kultúrház szépítését, a volt iskolaépület felújítását. Korábban a temetőt is rendbe tettük, de folytatnánk a környezetének alakítását – sorolta a feladatokat a polgármester. – Mindezt persze pályázati támogatással, mert önerőből nem jutnánk semmire. A falu működtetése is nehéz lesz.

Csepi Éva kifejtette: a kultúrháznál az udvaron térkövezni szeretnének. Az egykori tanoda tetőzetét már lecserélték, az épület mellett parkosítanának, pihenőhelyet alakítanának ki. Ezekhez az elképzelésekhez az évszázados, a helyi hagyomány szerint Erzsébet királyné által ültetett tölgyfa adna méltó helyszínt. A temetőben az új kerítés mellett ültetnének örökzöldeket.

– Várhatóan nyáron lesz lehetőség ismét LEADER-forrásokra pályázni. Bízom benne, hogy sikerül támogatást szereznünk, hiszen az a célunk, hogy Cakóháza, még ha kisközség is, ugyanolyan élhető és kellemes legyen, mint a nagyobb települések – jegyezte meg Csepi Éva polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körzeti megbízott mentette meg a középkorú kónyi férfit

A település egyik lakója leromlott egészségi állapota miatt segítségre szorult. Tovább olvasom