Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

A Jobbik leadta az ajánlószelvényeket

Elsőként a Jobbik gyűjtötte össze az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket a Csornán és a környező településeken november 8-án tartandó időközi országgyűlési képviselő-választásra - közölte a párt sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.

Takács Krisztiánt elsőként vették fel a jelöltek listájára, így a Jobbik a választási bizottságba is elsőként delegálhat tagot, tehát "érdemben" vizsgálhatja minden más párt leadandó ajánlószelvényeit - írta közleményében Novák Előd.

A Győr-Moson-Sopron megyei Csornán és a környező településeken azért kell időközi választást tartani, mert a térség országgyűlési képviselője, a fideszes Áder János mandátumot szerzett a júniusi európai parlamenti választásokon. A két megbízatás a hatályos törvények értelmében összeférhetetlen, ezért Áder János július 13-án lemondott egyéniben szerzett országgyűlési mandátumáról.

Amennyiben Csornán november 8-án nem sikerül képviselőt választani, a második fordulót két héttel később, november 22-én tartják.

Az MTI információja szerint a Fidesz Gyopáros Alpár csornai alpolgármestert jelöli, míg az MSZP jelöltje Balogh Csaba, a párt csornai elnökségének tagja. Az SZDSZ helyi szervezete nem indít jelöltet.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. barcog 2009. október 27. 11:28
  „A JOBBIK sikere az EU választáson a sok média által felkapott botrányos megmozdulásoknak és a két nagy párt 20 éves hazudozásának köszönhető. Persze ezt a nagyok bőszen tagdják. Már nem igaz A FIDESZ IDEJÉN TÖRTÉNT Kaja Ibrahim, Joszif Tot ügyek, sem az MSZP tagok letartóztatása. Viszont a rasszizmus veszélyes játék. Az én szememben nincs a bűnöző bőr színéhez kötve, ha elkövette a bűnt lehet zsidó, cigány, magyar, szlovák, román, kínai FELELJEN ÉRTE!”
 • 28. pamplona 2009. október 02. 21:51
  „Jeery, én a kirívó kedvezményekről beszéltem, no meg nem ártott volna kicsit racionálisabban megfogni ezt a kérdést, én pldul a kereskedelembe szolgáltatásba nem engedtem volna be őket ilyen mértékben, mert azon keresztül a magyar vásárlók pénze külföldre vándorol. A termelőtőkét inkább preferálnám az indokolt határig.Most ott tartunk, hogy minden gazdasági melléfogás összegződése a tragikus népességfogyásban nyilvánul meg ami katasztrófális a jövőre nézve, főleg ha azt is nézed hogyan változnak lakosságon belül az arányok. Az árpádsávos zászló a magyaroké, nem csak a Gárdáé. Ősi magyar szimbólum , ha láttad Szálasiék zászlaját tapasztalhattad, hogy nem nagyon lehet összetéveszteni vele,de ez nem is fontos eredeti ősisége a lényeg ,nincsen senkinek semmi joga gyalázni. Mesterséges a körülötte keltett hisztéria. Érdekes a vörös zászló nem kelt félelmet senkiben pedig Hitleréké is az volt, csak nem sarló-kalapács ékesítette, hanem középen kis fehérmezőjü kör benne fekete horogkereszt. A Gárda semmi törvénytelenséget nem csinált, betiltása -ötvenes éveket idéző-politikai megrendelésre történt. Szükség van rá mindaddig mig az állam nem tesz eleget alapvető kötelezettségének, nem védi meg a tisztességes embereket a bűnöző söpredéktől, sőt inkább lovat ad alájuk. Elég volt már ebből ,jöjjön a változás!”
 • 27. SC 2009. október 02. 19:59
  „Meir <moderálva>! Miért nem írogatsz inkább kicsiny hazád valamelyik lapjába?
  Szélsőséges vagy,félelmet keltesz bennünk! :-)))”
 • 26. Jerry 2009. október 02. 05:56
  „"ha hajlandóak többet áldoznia azért a közegért amelyben működnek, lemondanak az indokolatlanul kapott kirívó privilégiumaikról. "Mégis milyenekre gondolsz? Gondold el, ha egy nagy cég nem kap semmilyen kedvezményt kis hazánktól, hanem közlik vele, hogy ha idejössz akkor magas adódkat kell fizetned,a kormány meg minden azon kívűli párt beleszól mindenbe,a vezető testüeltbe jó pénzért politikusokat kell beültetned stb bármelyik cég is alapít itt nálunk telephelyet? Ezerrel húznak el Romániába, Bulgáriába, Szlovéniába vagy a szlovákokhoz.Ott ugyanis mindenféle kedvezményt megkapják,adómentességet, olcsóbb telket, energiát stb.Cserébe munkahelyet teremtenek, fizetést adnak, ami ugye vásárló erőt jelent a lakosságnak, meg adóbevételt az államnak.Ami az árpádsávos zászlót illeti,tényleg méltó helyére kell tenni, ez pedig a múzeum meg nemzeti ünnepeink, nem pedig a magyar gárda.Felháborítónak tartom,hogy egy önszervezödő, törvényileg betiltott szervezet magáénak vall, és használ egy történelmi zászlót.Annyira gyengék, hogy még egy saját jelképet, viseletet sem tudtak kitalálni, le kellett koppintani egy olyant,amit már a szálasi féle nyilasok lejáratott. Szánalmasak , tényleg jogos volt, hogy feloszlassák őket.Már csak az avicces, hogy azok beszélnek törvényességről,meg rendről,aki megsértik az alkotmányt, semmibe vesznek egy bírói ítéletet.”
 • 25. pamplona 2009. szeptember 30. 15:41
  „22.Jerry, ha az általad idézteket Neked indokolni szükséges akkor javaslom ne foglalkozz ekkora naivitás birtokában a politikával. Bagatellizálni én is tudnék, hogy jön ide Usztics Mátyás jobbikos szinész honvédelmi minisztersége? Ha Te ezt a bűnpártoló patkány Drazsét el tudod képzelni egy JOBBIK kormányba , akkor érthető a JOBBIK-kal kapcsolatos beteges ódzkodásod, totális téveszmeiséged. Ez olyan mintha a görény szagával akarnád magad illatositani . Verbálisan sok minden elhangozhat egy alapszervi gyűlésen, azt a megfelelő helyi értékén kell tudni kezelni. Ne ferdits a multikkal kapcsolatban, nem zavarja el azokat senki, ha hajlandóak többet áldoznia azért a közegért amelyben működnek, lemondanak az indokolatlanul kapott kirívó privilégiumaikról. Az árpádsávos zászló ősibb magyar szimbólum mint a trikolor, nem félni kellene tőle -mint ahogy jóakaróink sugalmazzák,- hanem méltó helyére emelni.”
 • 24. fiatal 2009. szeptember 30. 14:34
  „üdv!

  nem hinném,hogy itt bárki is függetlenül tudna nyilatkozni a Jobbikról.Ha kívülről szemlélődünk a politikából, akkor azt mondhatjuk,hogy egy teljesen új dologról van szó, aminek úgy tűnik,van létjogosultsága.Messzemenő következtetéseket nem szabad levonni egy politikai párt gyűléséről, hiszen minden gyűlésen előfordultak már kemény szavak. Még durvábbak is talán.
  Sajnálom egyébként,hogy az Árpádsávos zászlót rémként tekintik az emberek hiszen nagyon sokan tudjuk,hogy nem az.Csak ellentétben velem, aki nem tankönyvből tanulta meg,hogy mit is jelent valójában, remélem,hogy a gyermekem majd megtanulja általános vagy középiskolában már.

  érdekes tanulmánynak javasolnám mindenki számára,hogy vegyék elő a régi történelemkönyveiket és tekintsék át őket és mindenki gondolkodjon el rajta,hogy alapszinten mennyit is tudtunk Hazánkról.Ha valaki pedig hajlandóságot érez arra,hogy bepótoljon dolgokat, akkor Ő nem fog egy-két ilyen dologtól berezelni és félreértelmezni.Ez egyszerű csak tanulni kell.

  No de mindenkinek szabad döntése van.”
 • 23. tonysoprano 2009. szeptember 30. 12:58
  „Usztics Mátyás mint hadügyminiszter:):)-ez jó: "olajbogyók sorakozó!!" :):)”
 • 22. Jerry 2009. szeptember 30. 09:50
  „Pamplona:"Az viszont nem titok, hogy a jelenlegi regnáló antimagyar,judeoposztbolsevik rezsim reprezentánsai tökéletesen bebizonyították magukról,hogy mint szakmailag, mind erkölcsileg alkalmatlanok,méltatlanok az ország irányítására.Ezt azt hiszem nehéz lenne cáfolni" Viszont ezt a megindokolni is nehéz lenne.Főleg a jelzőket.Na és ha már a jobbik szakember gárdáját említetted, énnel tudok képzelni egy jobbikos kormányt pl uszíts mátyás vezette magyar gárdás hadügyminisztériumot,egy morvai féle árpádsávos i/gazságügyi minisztériumot, draskovics/ő mindenhova jó/ vezette rendészeti minisztériumot stb.Mert ugye a jobbik ilyen szakemberekből áll.Én voltam már jobbikos gyűlésen/mert ki kellett menni,ahogy fideszre meg mszp-re is/és hát nem örülnék,ha az ott elhangzott beszédeket elmondók irányítanák az országot.Pl olyan kijelentésre, hogy a multiknak el kell hagyni az országot, minden céget magyar kézbe kell adni.Erre vajon az AUDI mit fog lépni?Örülni fog neki az EU is nem igaz?Vissza állítani a csendőrséget,nemzetőrséget a magyar gárdának fegyvert adni stb.stb.A mostani kormány sem jó, ez tény, de ha már nincs jobb, ne engedjünk egy rosszabbnak csak mert ő magát jobbiknak hívja.Az, hogy ki lesz a jobbik,mindig a mérkőzésen dől el és nem a csapat elnevezésekor.”
 • 21. tonysoprano 2009. szeptember 30. 00:13
  „pamplona nem akarok belepofázni, de te is egy bizonyos "média sugalmazását szajkózod" nem??
  Ami sokkal szánalmasabb annál mintha valaki elmondja a véleményét (pl.14-es, 15-ös hozzászóló)
  tényleg bocs de szerintem így van!!”
 • 20. Meir 2009. szeptember 29. 20:41
  „19-es!!
  A vegere ugyis kiderul!!!!!-(vagy nem???)-”
 • 19. Csetneky 2009. szeptember 29. 16:57
  „Meir

  Emlékezetem szerint a cetlivásárlás Szdsz-es módszer. A hamisításba még beszéllt melléjük az Mdf is. Akkor miről beszélsz?”
 • 18. Meir 2009. szeptember 29. 05:52
  „Jobbik cetlik!!
  vajon mennyit vettek meg??? mennyi a hamisitott cetli a paksametabol??”
 • 17. pamplona 2009. szeptember 29. 03:07
  „15. LiamDevlin,tájékozarlanságod a JOBBIK-kal kapcsolatban egyáltalán nem lep meg, ezért aztán természetesen a libsibibsi-posztbolsevik média sugalmazását szajkózod. A JOBBIK-nak ahogy folyamatosan növekszik, erősödik,egyre bővülő szakértői háttere van, ha kiváncsi vagy a részletekre szerezd be a Barikád szeptemberi számát, onnan kaphatsz információkat(6.-7.oldal). Hogy a JOBBIK mennyi államférfivé váló politikust fog szerephez juttatni az még a jövö titka. Az viszont nem titok, hogy a jelenlegi regnáló antimagyar,judeoposztbolsevik rezsim reprezentánsai tökéletesen bebizonyították magukról,hogy mint szakmailag, mind erkölcsileg alkalmatlanok,méltatlanok az ország irányítására.Eztl azt hiszem nehéz lenne cáfolni.A Fidesz sem sokkal különb náluk,talán a gazdasági kérdésekben valamivel nagyobb a fantáziájuk. Ez azonban önmagában kevés, itt súlyos társadalmi gondok halmozódnak, amire már nem elég a megfelelési kényszernek alávetett Likud Viktor párt, tehát jööjjön a JOBBIK! Jövö áprilisban körzetedben szavazz a JOBBIK-ra!”
 • 16. Reális 2009. szeptember 28. 19:04
  „Hát egy idő után elkezd gondolkodni az ember,hogy a szépen,cikornyásan beszélő,mindig fessül kinéző, de az állami pénzt ellopó szocialistára vagy a gyerek jobbikosra szavazzon!Az igényességről annyit,hogy ha a szocik igényesek lennének,akkor nem tűrnék,hogy minden 3. emberük börtönben ül korrupció miatt és sorra jönnek elő a korrupciós ügyek!Lehet fanyalogni balosok,az irigység beszél belőletek!Ja,aztán majd még jobban megerősödik a Jobbik,aztán nemcsak gyerek kerül ilyen helyre!Van még idő,a Jobbik még az út elején jár!”
 • 15. LiamDevlin 2009. szeptember 28. 17:28
  „Majdnem elkezdtem leírni a véleményemet de aztán láttam, hogy Jerry megelőzött. Mivel én is szinte szóról-szóra ezt akartam leírni, maximálisan egyet értek!!
  pamplona, ne flegmáskodj én ugyanis csak vicceltem..
  De ha ilyen nagyon érzékeny vagy akkor mesélj nekem erről a Jobbik nevű bohózatról, meséld el ha ők jutnának kormányra ki lenne közülük mondjuk a belügy, külügy, igazságügy, honvédelmi, gazdasági, kulturális, szociális miniszter vagy azok államtitkárai?? Talán Takács Krisztián?? Vagy mondjuk az az önmagára is igénytelen rendőr szakszervezetes nő?? Vagy ki?? Vona Gábor, aki amúgy intelligens ember csakhogy pl. miniszterelnökként akkorát bukna hogy hihetetlen. A történelemhez biztos ért(csakhogy az egy országirányításánál lószart sem ér), viszont nyelveket nem beszél, a gazdasághoz meg a saját bevallása szerint is tök hülye!! Vagy az a pösze, dadogó Balczó aki már mindenhol megbukott, az Mszp-be meg be sem vették..?
  Te látod azokat az embereket a Jobbik körül akire rá lehet fogni,hogy államférfi/nő??? Majd ha találsz egyet szólj, légyszíves!! Csak nehogy Morvai "magamutogató, klimaxos pojáca" Krisztinát említsd, mert akkor szétröhögöm magam...
  A legnagyobb kiszúrás az lenne a Jobbikkal ha megnyerné a választást -erre egyébként semmi esélye..-és ezt a vezetőik is pontosan tudják,így hamarosan majd tesznek is ellene nehogy így legyen, erre utaló jeleket hamarosan te is észre fogsz venni!!!
  Szavazzak a Jobbikra?? Nem,nem.. ezt sajnos a fennt említett okok miatt nem tehetem, gondolom megérted. De ha nem az sem baj:):)
  Mivel nem abban a körzetben élek ezért nekem most nincs lehetőségem szavazni, jövő tavasszal pedig majd meglátjuk, de a jelenlegi politikai palettán sajnos nincs olyan alternatíva számomra amire nyugodt szívvel behúznám az X-et.”
 • 14. Jerry 2009. szeptember 28. 09:10
  „Azért a jobbiktól megkérdezném, hogy ki is a rosszabbik, vagy ki a jobb, ha ők a jobbik.Ugyanis attól félek,nem alaptalanul, hogy a jobbik nyerése esetén a lehetséges variációk közül a rosszabbik fog bekövetkezni.A politikában minden párt erejét az mutatja, hogy milyen erős személyiségeket tud felmutatni egy választáson. Hát a jobbiknak csak egy gyerekre futotta,mint ahogy a jobbik még egy gyerekcipőben járó párt,aki nem érett a kormányzásra, de a képviseltre sem.Ez a gyerek nem a választóit, hanem magát fogja majd "képviselni" A fidesz jelöltje az alpári, alpolgármesterként sem tudta a város lakóit képviselni, képviselőként hogy bírna a körzetével? Majd jó alkatrésze lesz a fidesz szavazógépének az áder helyén.A körzetnek azonban egy olyan képviselő kellene, aki a választók érdekeit és nem csak a sajátját képviseli. Pl elkerülő utat Csornának, és nem Enesének, a csornai ipari parkba gyárakat, és nem Mosonszolnokra,szórakozó helyeket Csornára,és nem Beledre, kulturális rendezvényt, pl Rábaközi napokat stb.stb. Melyik párt tud ilyent felmutatni?Párt érdekeket képviselőnk eddig is volt.Meg is látszik a "városon".....”
 • 13. pamplona 2009. szeptember 28. 00:36
  „11.LiamDevlin, látod csak egy mellé ütésnek köszönhetően tudsz siker élményhez jutni, ezért cserébe gyakorolj önkritikát, és november 8.-án szavazz a JOBBIK-ra!”
 • 12. pamplona 2009. szeptember 27. 23:18
  „Bocs. JOBBIKOSOK az 2014 helyesen.”
 • 11. LiamDevlin 2009. szeptember 27. 18:55
  „Igen pamplona, szerintem is kb. 20014-ben jön el a Jobbik ideje...:):)”
 • 10. pamplona 2009. szeptember 27. 15:55
  „Igazad van 4.mauz, nagy szám lenne, és a jelenlegi parlamenti bagázs számára eléggé zavaró tényező. Az ország olyan morális állapotban van, hogy az idő már rég elment Likud Viktorék mellett, a megoldás a nemzeti radikalizmusért kiált. Sajnos a választók többsége ezt ma még nem látja-elsősorban a cionista média porhintése miatt-ezért nagy valószinűséggel a Likud testvérpárt lesz a befutó. A JOBBIK-nak sajnos még várnia kell 20014-ig, akkor kezdődhet az igazi rendcsinálás.”
29 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmillió euróért háromszáz munkahelyet

Tízmillió eurós beruházást adtak át pénteken a veszkényi Agi Hungária üzemben. Felállították az amerikai Szabadság szobor kicsinyített mását is. Tovább olvasom