Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

˝A helyieknek kell a sorsukat a kezükbe venni˝

A Rába Szövetség is támogatja a Kisalföld aláírásgyűjtését a Dunáért. A szervezet mozgósítja tagtelepüléseit, önkénteseit, partnereit, mert úgy vélik, országos jelentőségű ügyről van szó. Sőt, korábban nekik is jól jött a segítség.
– Természetes és nem lehet kérdés, hogy a Rába Szövetség támogatja-e a kezdeményezést – mondta Nemes László, a szövetség elnöke. – Erőnkhöz mérten szívesen segítjük majd azt a munkát is, ami az aláírásgyűjtés után kezdődik. A Rába mentén élők ugyanis nem felejtették el, hogy amikor a Rába bajban volt, mennyi támogatást kaptunk. Gondolok az osztrák szennyezésre és a folyó elterelésének őrült ötletére. Szigetközi települések önkormányzatai és civil szervezetek is mellettünk álltak. Például élőláncos tüntetésünkön is fogták a kezünket. A mi ügyünk a megyei közgyűlés elé kerülvén is egyhangú támogatást kapott. Vannak tapasztalataink nemzetközi problémák megoldásában is.

Nemes László felajánlotta segítségét a Kisalföld kezdeményezéséhez.
Nemes László felajánlotta segítségét a Kisalföld kezdeményezéséhez.

A Rába államközi akciócsoport tagjaként szívesen megosztom
ismereteimet a Dunáért küzdőkkel, ha igényt tartanak rá. Az elmúlt években történtek alapján úgy látom, hogy a helyi embereknek kell a sorsukat a kezükbe venni és így lehet eredményt elérni – állította a szövetség elnöke. Nemes László kiemelte: a Duna és a Szigetköz ügye országos. A természet életben tartása mellett ugyanis, jegyezte meg, gazdasági jelentősége is van.

– Abban bízom, hogy az aláírások összegyűjtése és a parlamenti vitanap után nem lohad le a lelkesedés. Olyan folyamatra számítok, melynek végén megoldás is születik. Nincs ugyanis idő a várakozásra, de kitartó, aprólékos munkára van szükség. Ez viszi el a végső megoldáshoz a tárgyalásokat – tette hozzá a szövetség elnöke.

Az aláírásgyűjtő ív a www.kisalfold.hu mellett már a www.rabaszovetseg.hu honlapról is letölthető. A tagtelepüléseket, partnereket körlevélben értesítik és buzdítják a gyűjtésre az ország minden részén. Az íveket aztán a Rába Szövetség sobori címére lehet visszaküldeni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nemzeti Vágtát szeretnék pályájukra

A kapuvári lovasok hat éve kapták meg használatra a Bem utcai sportpályát. A kezdeti nehézségek után… Tovább olvasom