Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

A csőcserével végeztek, az utat megrendelték Csornán

Hat hete Csorna egyik legforgalmasabb pontján a belvíz kimosta, a hatalmas kamionforgalom pedig két helyen összeroppantotta a város szennyvíz-főgyűjtővezetékét.

A helyreállítást azonnal megkezdték, de a kamerázás után kiderült, hogy nemcsak a beomlott tíz méteren kell kicserélni a csőrendszert.

A Pannon-Víz zrt. mint szolgáltató, hogy működni tudjon a szennyvízelvezetés, föld feletti vezetéken szivattyúzta a szennyvizet és elkezdte a 350 méteres szakasz csőcseréjét. Kezdetben a városon áthaladó kamionok az előjelző tábláknak köszönhetően megkerülték a várost, de idővel újra Csornán kezdtek áthaladni. A nyári forgalomban a torlódás szinte megbénítja a közlekedést.

A húsvét óta tartó munkák várható befejezéséről kérdeztük Bertha Zoltánt, a Pannon-Víz zrt. csornai üzemmérnökségének vezetőjét. Elmondta, hogy a javítás első ütemében 130 méter csatorna és négy akna készült el, leaszfaltozták az Arany János utca és az Erzsébet királyné utca közti szakaszt, beleértve az említett Erzsébet királyné utcai csomópontot: – Egyedül a főútvonalról jobbra kanyarodó sáv helyzete kérdéses – mondta az üzemmérnökség-vezető. – Az előírások szerint a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től megrendeltük a munkát, a munkaterületet elhagytuk, az út helyreállítása rájuk vár.

Már csak a közútkezelőn múlik, mikor nyitják meg újra az Erzsébet királyné utcai kereszteződést.
Már csak a közútkezelőn múlik, mikor nyitják meg újra az Erzsébet királyné utcai kereszteződést.


– A csőcserét a Palota soron kezdte alvállalkozónk. Kőagyag csövek kerültek a föld alá, ami tartósságát, szilárdságát tekintve az egyik legjobb anyag. Kezdetben a Palota soron gyorsan, jó ütemben haladt a munka. Az Erste Bank épületétől laza talajhoz értünk, le kellett süllyesztenünk a talajvízszintet. Itt csőtörés is nehezítette a munkát, az építőgépek vibrációjától megrepedt az ivóvíz-főnyomóvezetékünk, a kifolyt víz átáztatta az amúgy is szemcsés talajt, nehezítve a továbbhaladást. Az Erzsébet királyné utcai csomópontban két főgyűjtő csatorna találkozik, itt az eddigieknél optimálisabb kialakítás mellett döntöttünk. Az első ütem akkor válik teljessé, ha a Sopron felől érkező forgalom jobbra kanyarodása biztosított lesz az Erzsébet királyné útjára és az út helyreállítását elvégzi a közútkezelő.

A munka folytatásaként a Korona Centertől a Bartók Béla utcai körforgalomig további 260 méter vezeték és a hozzá tartozó nyolc akna építése a feladat. Itt is lesz ideiglenes föld feletti vezeték, közel 120 méter hosszan a járdán. A Margit Kórház várhatóan két hétig csak a hátsó portán, a Kórház utca felől lesz megközelíthető.

– A munkák miatt a kórházi buszmegállót áthelyezik, ennek részleteit a Kisalföld Volánnal egyeztetjük és tájékoztatjuk az érintetteket – ígérte Bertha Zoltán. – A buszmegálló után a csőcsere zöldterületen folytatódik, a forgalmat ezen a szakaszon már kevésbé akadályozzuk. A második ütem várhatóan augusztus második felében készül el.

Olvasóink írták

  • 2. verzoli 2013. július 11. 23:25
    „Ez ami Csornán az utóbbi 20 évben folyik egy vicc!!! Vagyis szennyvíz!!!”
  • 1. omm 2013. július 04. 22:48
    „"A csőcserével végeztek, az utat megrendelték Csornán"

    "130 méter csatorna és négy akna készült el ...további 260 méter vezeték és a hozzá tartozó nyolc akna építése a feladat."

    Elkészültnek venni egy olyan munkát aminek 2/3-a nem készült el... Nem semmi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizes, lovas-, íjász-, napközis táborok várják a gyerekeket

Napközis tábor a strandon és a családsegítőknél, lovastábor, íjászkodás Soboron. A csornai és… Tovább olvasom