Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

A család megnyugodott, maradhatnak házukban

A Kisalföld cikke nyomán elhárult a földönfutóvá válás veszélye egy háromgyermekes rábaközi család feje fölül. Ismeretlenek segítségével nem árverezik el a házat.

A Kisalföld október 21-i számában írtunk egy rábaközi édesanyáról, aki végső elkeseredésében fordult a nyilvánossághoz. Beszámoltunk róla, ha október 25-ig nem fizetik be 350 ezer forintos hátralékukat, dobra verik házukat és három gyerekükkel utcára kerülnek.

A cikk megjelenése után folyamatosan szólt a szerkesztőség telefonja és a hívók azután érdeklődtek, miként tudnának az ismeretlen családon segíteni. A fizetési határidő azóta letelt és az édesanya, aki két héttel ezelőtt még kilátástalannak látta a jövőt, megnyugodott. A jótevő munkát is szerez – Vannak még jó szándékú, segítőkész emberek – sóhajtott fel az anya, amikor ismét meglátogattuk a családot. Szeméből, ahonnan pár nappal ezelőtt még a kétségbeesés könnyei peregtek, most a boldogság és a megnyugvás árad.

– Az írás után sorban kaptuk a telefonokat és ki nagyobb, ki kisebb összeget ajánlott fel. Egy győri úr kétszázezer forinttal segített. Vele a határidő lejárta előtt egy nappal találkoztunk a bankban és közösen fizettük be a pénzt. Nagyon szimpatikus volt, aki azt is megígérte, hogy ha letelik a kisebbik fiunk után járó gyesem, még munkát is szerez nekem. Aztán Kapuvárról szintén egy nagyon kedves ember utalt át nekünk 50 ezer forintot. Éppen végeztünk a bankban – és némiképp megnyugodtam, hogy a hátraléknak legalább a nagy része összejött –, amikor csörgött a telefonom és egy győri hölgy jelentkezett és kérdezte, hogy mennyi hiányzik még. Megbeszéltük a helyszínt és tíz perc múlva hozta a hiányzó összeget. Kicsit beszélgettünk, nagyon aranyos volt ő is. Azt mondta, hogy az anyagi jólét nem minden. Nem tudom, mire gondolt, talán valamilyen bánata van. Nekünk nagyon jólesett a segítsége. Az édesanya, mint azt korábbi cikkünkben is elmondta, nem adományt kért, csupán kedvezményes kölcsönt. A segítő emberekre jellemző, hogy egyikük sem azt tartotta legfontosabbnak, hogy mikor kapják vissza pénzüket. Még a nevét sem mondta meg

– Azt mondták, hogy ráérünk a visszafizetéssel, nem adták meg például számlaszámukat sem és egyikükkel sem írtunk hivatalos szerződést, csak az adataimat jegyezték fel – beszélt jótevőikről az anya.
– Miután mindez lezajlott, még mindig kaptunk telefonokat, egy szentendrei hölgy pedig tízezer forintot küldött postán. Pár nappal ez előtt egy ismeretlen fiatalember jött hozzánk autóval. Egy borítékot adott át, hogy ő ennyivel tud segíteni ben nünket. Hiába tiltakoztam, hogy már nincs szükségünk rá, megoldódtak gondjaink, csak itt hagyott egy nagyobb összeget. Megnézte a kisfiamat és elment, még a nevét sem mondta meg. A pénz egy részét a bankba tettük, a többiből a gyerekeknek vettem ruhát – sorolja az édesanya. A falubeliek gúnyolódtak És valóban: a szekrényből nadrágok, kiscipők, kezeslábas és pulóverek kerülnek elő.

De az újságcikk nemcsak jót hozott a családnak, voltak, akik gúnyolták és lesajnálták őket miatta. A kis faluban ugyanis hamar kiderült, hogy kiről szólt az írás. – A falubeliek nagyon csúnyán viselkedtek, sétálás közben szólítottak meg és gonosz dolgokat mondtak nekem. De nem baj, elviselem és nem foglalkozom velük, hisz a lényeg az, hogy kimásztunk a gödörből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jobboldal szerzett többséget

A kapuvári pártvezetők bíznak benne, hogy a település érdekében jól tud… Tovább olvasom