Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A ballagására készült Szabina, amikor összeesett és meghalt

Szany - Ballagása előtt néhány órával, édesanyja kezei között halt meg a csornai Kossuth-szakiskola egyik végzős diákja. Nyári Szabina halála okaként vírust nevezett meg a boncolás.

Virágok, csokrok árválkodnak Szanyban a Nyári család otthonában. A középső gyermeknek szánt ajándékok a rokonoktól. A családtagok pénteken azonban temetésre gyűlnek össze újra. Szabina ugyanis ballagása előtt két órával váratlanul összeesett és meghalt. Életvidám, kedves lány volt, tele tervekkel. Dolgozni, esti iskolában tanulni, érettségizni szeretett volna. Szülei, testvérei nem tudják feldolgozni a tragédiát. Utolsó pillanataiban édesanyja ölelte át.

Nyári Szabina izgatottan készült szakiskolai ballagására. A csornai Kossuth-iskola végzőse volt ruházati eladó szakon. Társai azonban hiába várták, igazgatójuk azt a szomorú hírt közölte velük: a fiatal lány házuk udvarán összeesett és azonnal meghalt. A kiérkező mentők sem tudták őt visszahozni. Nyári Zoltánné felidézte a Kisalföldnek a szörnyű perceket.

A szülők nem tudják feldolgozni a felfoghatatlan tragédiát. Visszavárják Szabinát ma is. Az ajándékok a szobában állnak...
A szülők nem tudják feldolgozni a felfoghatatlan tragédiát. Visszavárják Szabinát ma is. Az ajándékok a szobában állnak...

– Édesapjával az udvaron rendezkedtek – idézte fel a  szörnyű perceket Nyári Zoltánné. – Egyszer csak összeesett, a teste remegett egy kicsit, és vége volt. Hívtuk a mentőket, telefonon irányítottak közben, mit is kell tennem. Próbáltam újraéleszteni, de hiába. A kezeim között halt meg a lányom. A mentősök még egy órát küzdöttek, de én már láttam, hogy a kislányomat nem tudják visszahozni – zokogta érdeklődésünk nyomán az asszony. Azóta megtörtént a boncolás is: a halál okaként vírusfertőzést jelöltek meg. Nyáriék azóta is azt kérdezik: – Milyen vírus az, amelyik egy perc alatt elvette tőlünk?

A szülők a borzasztó nap óta emésztik magukat. Az édesanya napjában többször is felteszi magának a kérdést: nem ő hibázott-e, figyelt-e eléggé gyermekére? Ám a fiatal lánynál semmi látható előjele nem volt a tragédiának. Nem volt beteg, legalábbis nem panaszkodott.

Öt testvére sem tud napirendre térni a történtek felett. A legkisebbek, a négyéves ikerfiúk még csak annyit értenek, hogy szeretett nővérük az angyaloknál van.

– Nyugtatókon élünk, mert ép ésszel ezt nem lehetne kibírni – tette hozzá Mária, az édesanya.

– Igyekszünk tenni a dolgunkat, napközben elfoglaljuk magunkat. De az esték, amikor minden elcsendesedik, borzalmasak. Azt várom, hogy zörren az ajtó és Szabina beköszön. Ám reggel csak a fényképről mosolyog rám. Én gyertyát gyújtok és a szívem meghasad. Nagyon készült a ballagásra, a vizsgákra. Mindent maga intézett, maga vásárolt. Én sajnos nem tudtam segíteni, de ő dolgozott és előteremtette a pénzt. Meglepetésajándékot vettünk neki. És ha arra gondolok, hogy már soha nem tudom átadni, megbolondulok. Még igazából fel sem fogtuk, mi történt velünk. Tudjuk, nagy a baj, mégis várjuk vissza. Szabina örökké velünk lesz már.

Nyári Szabina tablóképe
Nyári Szabina tablóképe

A haláleset a Kossuth Lajos Szakiskola pedagógusait, diákjait is lesújtotta. A lány fényképe mellett gyertyát gyújtottak társai és csendesen emlékeznek. Kertész Károly, az intézmény igazgatója a Kisalföldnek azt mondta: utolsó emléke tanítványáról néhány órával Szabina halála előttről való.

– Délelőtt még az iskolában járt. A folyosón találkoztunk. Nem szóltunk egymáshoz, de összenéztünk és ő mosolygott. Az én emlékeimben ő ezzel a mosollyal marad meg. Mindannyian megdöbbentünk a szomorú hír hallatán. Szabina a 12. b osztály tanulója volt – fogalmazott az igazgató.

– Csendes, nyugodt, megfontolt diák. Tanárai, társai szerették, senkivel nem volt konfliktusa. Igazából nem volt kezdeményező tagja a közösségnek, de ha bármilyen feladatot elvállalt, azt lelkiismeretesen teljesítette. Nagyon hiányzik az osztályból.

Nyári Szabinát pénteken délután fél háromkor búcsúztatják a szanyi Dózsa utcai temetőben. Előtte két órakor szentmisén imádkoznak érte a templomban.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. elemér 2009. május 11. 09:02
  „Pontossan igy van és nem töröltek semmit. Fájt neki hogy adtam felvilágositást az ő csámcsogása helyett. Nem érti hogy ez a világháló.”
 • 36. elemér 2009. május 10. 00:19
  „Kerüld a böbeszédüséget és ne szaporitsd a szót, mert ilyesmi szükségtelen.”
 • 35. 1olvasó 2009. május 09. 21:09
  „Elemér! Én ökör, te pedig paraszt vagy! És nem csak engem irritálsz! De a család iránti tiszteletem és inteligenciám miatt nem folytatom veled ezt a magasröptű " beszélgetést".”
 • 34. elemér 2009. május 09. 15:15
  „33. hozzászólás

  Te ökör, nem veszed észre hogy te büfögsz itt egyedül ?”
 • 33. 1olvasó 2009. május 09. 12:24
  „32.
  Elemér! Ezt a buta, egyszerű szövegedet már kívülről fújjuk. A Te fejed tuti azzal van tele, ezért nem vagy képes felfogni és megérteni, hogy húzzál el a kisalfold fórumjairól és végre hagyjál nekünk békét.”
 • 32. elemér 2009. május 09. 10:39
  „29. hozzászólás 1olvasó

  Az üres fej valójában nem üres, hanem tele van szeméttel. Ezért olyan nehéz beleerőltetni bármit is egy üres fejbe.”
 • 31. rendi 2009. május 08. 20:24
  „Öszinte részvétem a családnak.”
 • 30. fortuna54 2009. május 08. 16:25
  „Öszinte részvétem a családnak.Ennél nagyobb csapás már nem érhet egy családot,föleg a szülöket.
  Kivánok lelki eröt,hogy valahogy átvészeljék ezeket a napokat,honapokat,éveket.”
 • 29. 1olvasó 2009. május 08. 13:25
  „Elemér! Annyira jó lenne, ha megkímélnéll végre a hozzászólásaidtól! Ne kell kutatni, keresi semmilyen vírus, betegség utrán. Millió ilyen virus van. Ez a fórum másról szól, ha nem vennéd észre, akárcsak a Nagy Andrásé. Onnan is örülnénk, ha végre elmennél. Add meg a tiszteletet mindenkinek és ne bosszants bennünket. Kösz”
 • 28. sziporka 2009. május 08. 07:57
  „Nyugodj békében Szabina!:(
  A családnak pedig őszinte részvétem!”
 • 27. villám 2009. május 08. 06:59
  „Megrázó, részvétem. Nem címlapra való.”
 • 26. sivatag66 2009. május 08. 03:22
  „Nyugodj békében kislány!!!!!!!!!!”
 • 25. páctivald 2009. május 07. 23:40
  „Reggel óta többször elolvastam,hátha egyszer úgy lesz vége,hogy nem is.
  Felfoghatatlan.
  Nyugodj békében!
  A szülőknek pedig sok-sok erőt és kitartást!”
 • 24. Nanu 2009. május 07. 21:21
  „:(”
 • 23. schumacher 2009. május 07. 17:29
  „Nagyon megrázott ami velük történt felfoghatatlan . Tudom hogy nem segit ezen a dolgon de mélyen együttérzek acsaláddal .Őszinte részvétem . Nyugodj BÉKÉBEN SZABINA.”
 • 22. xtc 2009. május 07. 17:06
  „RÉSZVÉTEM A CSALÁDNAK NINCS ANNÁL NAGYOBFÁJDALOM AMIKOR ASZÜLŐ KEZEIKÖZTHAL MEGA SAJÁT GYERMEKE SEGITSE ŐKET A JÓISTEN !!!!”
 • 21. mageha 2009. május 07. 16:42
  „Hát ez nagyon szörnyű!!! őszinte részvétem a családnak!!!

  hihetetlen hogy egy vírus lenne! vírusok nem fertőzőek?ha meg vele született rendellenesség volt akkor nem vírus!szóval most milyen vírus is ez valójában?nagyon érdekelne!”
 • 20. Jazz8 2009. május 07. 15:37
  „Nyugodj békében!”
 • 19. elemér 2009. május 07. 14:54
  „Hmm, hirtelen halál az nem gyakori és ilyesmit a röngen kimutat. Mikor valaki megy rutin felülvizsgára akkor remélhetöleg jobban utánanéznek ha valami nem stimmel.”
 • 18. lolita 2009. május 07. 14:47
  „Elemer! Köszönjük informaciodat es ebböl az a tanulsag hogy legalabb egyszer egy evben menjen el mindenki egy felülvizsgalatra ,hiaba nem erzünk semmit de kitudja mi lappan bennunk oly alattomosan!Igen az ilyen hirtelen halal eleg gyakori,es kiszamithatatlan.”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stabilan és jól működik a Csornahő Kft.

Csorna - Az elmúlt hónapokban a csornai képviselő-testület többször foglalkozott a város… Tovább olvasom