Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

486 millió forintból épül a XXI. század iskolája

Csorna - A napokban elkezdik és várhatóan 2011 februárjában fejezik be a csornai Széchenyi-iskola felújítását. 486 millió forintot nyert az önkormányzat az uniótól.

Aláírták a kivitelezési szerződést, így épülhet a XXI. század iskolája és óvodája Csornán. A helyi önkormányzat uniós pályázaton nyert a beruházáshoz 486 millió forintot. A munkálatokat a tervek szerint 2011 februárjára fejezik be.

A városházán Turi György polgármester és dr. Egresiné dr. Kiss Mária aljegyző, illetve a kivitelező cég vezetője, Paár Attila látták el kézjegyükkel a dokumentumot. Már a munkaterületet is átadták, így rövidesen elkezdik az iskola és óvoda átépítését. Turi György hangsúlyozta: a beruházással a XXI. század iskolája és óvodája valósul meg a városban. Európai színvonalú körülmények között tanulhatnak a gyerekek. Hozzátette: az intézmény nyitott a kistérség községei előtt is.
 
Dr. Egresiné dr. Kiss Mária aljegyző, Paár Attila, a kivitelező cég vezetője és Turi György polgármester írták alá a szerződést.
Dr. Egresiné dr. Kiss Mária aljegyző, Paár Attila, a kivitelező cég vezetője és Turi György polgármester írták alá a szerződést.

A kivitelezés során az iskola három épületének teljes külső tatarozását elvégzik.

Akadálymentessé teszik az ingatlant, felújítják a tornatermet, az udvart, a kézilabdapályát. Korszerűsítik az informatikai rendszert, az idegennyelv-oktatás eszközeit. Az óvodában is átépítik a vizesblokkokat, a tálalókonyhát, parkolót alakítanak ki, fejlesztik az udvari játékállományt. Az iskola középső része tetőteret kap, melybe a könyvtárt helyezik át. Ezzel a lépéssel a tornaterem megfelelő szellőztetése is lehetővé válik, mivel felszabadul az eddig olvasóteremként használt lelátó.
 
 A tervek szerint így néz majd ki a felújítás után a csornai Széchenyi-iskola.
A tervek szerint így néz majd ki a felújítás után a csornai Széchenyi-iskola.

A munkákat az alsó tagozatos épületben kezdik. Addig a gyerekek az úgynevezett zöld épületben tanulnak, illetve a volt községháza helyiségeit használhatják. Ideiglenesen oda költöztetik a zeneiskola termeit is.

Olvasóink írták

  • 3. csuporka_ 2009. augusztus 17. 17:36
    „az óvoda alatt a szent istván téri ovit értik? mert arra tényleg ráfér.. :(”
  • 2. hajracsorna 2009. augusztus 17. 16:51
    „És volt óvodád is...? ;D”
  • 1. Jazz8 2009. augusztus 17. 16:31
    „Örömmel olvasom, hogy a volt iskolám megszépül :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját traktora a ˝nagyapja˝ lehetne

Rábapatona–Nyúl - Ez az augusztus nálunk a Guinness-rekordereké, Ikrényben a… Tovább olvasom