Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

430 ezer euróból kapuvári és nagymegyeri projekt

Virtuális inkubátorházként működő, kétnyelvű honlapot szerkesztenek, amely megoldási lehetőségeket kínál azokra a problémákra, amelyek a kezdő vállalkozások körében felvetődnek.

Határ menti kis- és középvállalkozások támogatására, a kooperáció bővítésére közös projektet valósít meg Kapuvár és a csallóközi Nagymegyer (Velky Meder) európai uniós támogatással - közölte Hámori György, Kapuvár polgármestere kedden sajtótájékoztatón.

Ismertetése szerint a rábaközi kisváros 433 ezer eurót nyert el a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében. Ezt a forrást közös inkubációs szolgáltatások kialakítására fordíthatja a város, és 23 ezer eurós önerővel járul hozzá. A szlovákiai partnertelepülés összesen 173 ezer eurós támogatást kapott a projekt szlovákiai tevékenységeire.

Kapuváron inkubátorház épül az ipari park területén, és a tervek szerint bizonyos ideig térítésmentesen, majd csekély térítés ellenében ad helyet az induló vállalkozásoknak, és egyben el is látja őket szakmai, vállalkozásfejlesztési tanácsokkal.

Ezen túl virtuális inkubátorházként működő, kétnyelvű honlapot szerkesztenek, amely megoldási lehetőségeket kínál azokra a problémákra, amelyek a kezdő vállalkozások körében felvetődnek. A program keretében határon átnyúló vállalkozásfejlesztési konferenciát is szerveznek, hogy mindkét ország érintett vállalkozói tájékozódhassanak egymás gazdasági lehetőségeiről és az együttműködés módjairól.

A projekt a kapuvár-beledi kistérség és az Alsó-Csallóköz mikro-, kis- és középvállalkozóit szándékozik helyzetbe hozni, azokat, akiket a gazdasági válság leginkább érintett.

A kapuvári inkubátorház a tervek szerint még ez évben elkészül.
Nagymegyeren egy meglévő épületet alakítanak át hasonló célra - mondta a sajtótájékoztatón Névedi Sándor, Nagymegyer polgármestere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Út nem, járda igen

Szilsárkány - Idén várhatóan szűkös költségvetése készül a településnek. Zöld Péter polgármester úgy… Tovább olvasom