Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

17 éves diák a milliós lopásban

Profi módszerekkel a saját iskolájából szervezett lopást Csornán egy tizenhét éves fiú.
Alaposan meglepődtek azok az oktatók, akik az egyik szeptember végi nap reggelén elsőként érkeztek Csornán a Kossuth Lajos Szakiskolába. Azt látták ugyanis, hogy az épület egyik ablakát kitörték, s az első emeleti számítástechnika-terem ajtaját is kifeszítették. A helyiségben pedig szomorúan tapasztalták, hogy különböző számítástechnikai eszközöknek is lába kelt.

A feljelentést követően beindult a rendőrségi gépezet, sőt, Döbröntei Sándor alezredes, a Csornai Rendőrkapitányság nyomozó alosztályvezetője ezúttal arról tájékoztathatta a Kisalföldet, hogy mára elfogták az elkövetőket.

„Már a helyszíni szemle alkalmával felvetődött a lehetőség, hogy vagy az iskola tanulói, vagy tippadóként az intézményhez kötődő személyek követhették el a betörést."

– Erre az a körülmény is utalt, hogy a tolvajok kerülték a földszintre szerelt riasztóberendezést és az udvar felőli ablakon keresztül hatoltak be az épületbe. A nyomozást is ezen a szálon indítottuk és meghallgattuk az iskola azon diákjait, akiknek már volt dolguk a hatósággal.
Az alosztályvezető szerint ennek a körnek a vizsgálata közben jutott a nyomozók birtokába olyan információ, amelyből arra következtettek, hogy némely diák tud a bűncselekmény elkövetéséről.

Őket elszámoltatták és így derült fény arra, hogy öttagú csapatról van szó, közülük kettő az iskola tanulója, hárman külső személyek, egyikük az orgazda. A tettesek az orgazdával együtt kihallgatás során beismerő vallomást tettek és az ellopott holmik is hiánytalanul megkerültek.
– A betörés szervezője egy tizenhét éves fiatal volt, aki felkészülten, mondhatni profi módszerekkel követte el a cselekményt – fűzte hozzá Döbröntei alezredes. – Például kesztyűt húzott és különböző módszereket alkalmazott, hogy minél kevesebb nyom maradjon a helyszínen. Sőt, az eltulajdonított eszközöket – melyeknek az értéke egymillió forint – két napig a Premontrei parkban rejtegették, felkészülve arra, ha lebuknak, akkor a rendőrség ne találjon bizonyítékot.

Kertész Károly, a csornai Kossuth Lajos Szakiskola igazgatója érdeklődésünkre elmondta: köszönet illeti a rendőrséget a gyors és hatékony nyomozásért. Hozzátette: a cselekmény elkövetésében részes két tanulóval szemben fegyelmi eljárást kezdeményeznek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hertay-alkotások Csornán

Hertay Mária festő- és grafikusművész műveiből rendeztek állandó kiállítást a Csornai Múzeumban. Tovább olvasom