Rábaköz PRINT

2019.08.21. 14:51

Nem lett meg a falfirkáló, aki obszcén rajzokkal csúfította a szilsárkányi hivatal épületét

A rendőrség visszavonta azt a félmillió forintos nyomravezetői díjat, amelyet a szilsárkányi önkormányzat ajánlott fel, miután három évvel ezelőtt ismeretlen tettesek obszcén rajzokkal csúfították a községháza falát és ablakait.

Kereken három évvel ezelőtt írta meg a Kisalföld, hogy ismeretlen tettesek rongálták meg a szilsárkányi polgármesteri hivatal épületét és a községi traktort. Az eset mögött a helyiek egy polgármesteri döntés miatti bosszút gyanítottak.

 

Az elkövetők kék festékkel vitték fel az obszcén rajzokat, elcsúfítva a községháza udvar felőli homlokzatát és ablakait. Az udvaron parkoló kistraktort is tönkretették. Gumijait kibökték, hűtőjét kiszúrták, a motorba homokot szórtak és az akkumulátor is használhatatlan lett. A kár így milliós nagyságrendű volt. Ráadásként még egy döglött patkányt is elhelyeztek a vezetőülésre. Mielőtt mindezt végrehajtották, a térfigyelő kamerát leverték a helyéről.

– Az egész közösséget felháborítják a történtek. Közös értékeinket rongálta meg, a falunak okozott kárt – fogalmazott akkoriban Szalai Miklós polgármester.

 

Az esetet követően a szilsárkányi önkormányzat feljelentést tett, a rendőrség pedig nyomozásba kezdett.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, a szilsárkányi önkormányzat felajánlása alapján nettó ötszázezer forint díjat tűzött ki a nyomravezetőnek a községháza elleni rongálások kapcsán. A faluban ugyan szóbeszéd tárgya volt az elkövető vagy elkövetők kiléte, ennek ellenére kellő bizonyíték hiányában a nyomozás végül nem vezetett eredményre. A napokban felfüggesztették az eljárást, a nyomravezetői díjat pedig visszavonták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!