Rábaköz PRINT

2016.02.26. 11:48

Kilencedszerre is megpróbálják eladni a kapuvári húsgyárat

Újabb, sorban a kilencedik pályázatot írta ki a Kapuvári Hús Zrt. vagyonelemeinek értékesítésére a felszámoló Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. (NRN Kft.).

kisalfold.hu

A kiírás üzemeltetési kötelezettséget nem tartalmaz, de a négy vagyoncsoportba szedett eszközökre továbbra is egyben várnak ajánlatot – tájékoztatott a felszámoló ügyvezetője.


Kovács Csaba elmondta, hogy az üzem, a gépek, az út és az egyéb követelések legalacsonyabb irányára együttesen 803,4 millió forint. A pályázatokat március 21-ig lehet benyújtani az Elektronikus Értékesítési Rendszeren (EÉR) keresztül. Hozzátette: a jelenlegi kiírás már nem érinti a Kapuvári Bacon Kft. eszközeit, mert azokat tavaly eladták.


A Kapuvári Hús Zrt. 2012 szeptemberében állt le, felszámolását októberben rendelte el a bíróság. A gyárban működő másik cég, a Kapuvári Bacon Kft. 2012. november végén jelentette be, hogy elbocsátja alkalmazottjait, és fizetésképtelensége miatt decemberben a bíróság elrendelte a cég felszámolását.


A felszámolás alatt álló Kapuvári Hús Zrt. tartozása mintegy 9 milliárd forint. A társaság egyes vezetői ellen büntetőeljárást indítottak a pénzügyi nyomozók különösen nagy értékű költségvetési csalás megalapozott gyanújával, közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) még 2015 nyarán, miután a cég felszámolóbiztosa felmentette a NAV-ot az adótitok alól.


Az akkori tájékoztatás szerint a Kapuvári Hús 18 alkalommal kért fizetési könnyítést az adóhivataltól, azonban hátralékát a méltányos fizetési feltételek ellenére sem rendezte.


Az államot megillető, eddig megállapított adóhiány a szankciókkal együtt 2,9 milliárd forint, aminek nagy része már jogerős követelés, másik részének ügyében a hivatal új eljárást indított, miután a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság 2015. május 21-én erre kötelezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!